Repas Pc na CAD/CAMAhoj poradte repas desktop pc na prácu v Fusion 360 tu sú odporúčania https://www.inventor3dblog.cz/jaky-vybrat-pocitac-fusion-360/?fbclid=IwAR38aGSLio0GswEN_98iY4M83O7_FsFD1DTZAEcKrjlBhNtkl013PWP7NwYDo pc by som chcel vložiť grafiku niečo ako GTX 1050 Ti až 1660 Ti. Skúsme sa to s rozpočtom niekde okolo aj s grafikou 600€ ? Nepises co s tym chces modelovat, cele to zalezi od toho ci budes robit nieco jednoduche tj. jednotlive diely alebo nejake velke zostavy.Repas PC mas jedno co vyberies tak ako pisu v blogu...hlavne u vsetkych CAD plati stale to ze najviac pomoze vyssia frekvencia ako viac vlakien, ja robim CAM na 4c/8t a aj 8c/16t, v modelovani rozdiel nie je pri CAM je druhy PC samozrejme rychlejsi Nejaka refurbished pracovna stanica - Xeon, 16GB ram, Quadro gpu - tam sa do 600€ zmestis v klude a mozes hned robit, ak to chces aj na nejake hry tak pozri volaky bazarovu ryzen zostavu nieco s R5 2600 + 16GB ram a grafiku podla tvojho rozpoctu Ja na to budem robiť jednoduché modeli a hlavne programi pre frezu (CAM). Hrať sa na tom nebudem Gtx gradiku som pisal kôli tomu že to na to odporúčajú v blogu. Z bazšu to byť nemôže kôli ( pojde to do nakladov). Po včerajšej skúsenosti kedy som na svojom notebooku zahltil ramky (a padol celí win) pri počítaní dráh by som volil asi 32GB ram.Prave neviem či vybrať xeon alebo i7 Tak jednoduchym modelom ramky nezahltis CAM je skor o viac vlaknach, ja teda som robil vselico vratane foriem, 3D frezovania a nikdy sa mi nieco take nepodarilo, aky procesor mas v tom notebooku? Ci to bude Xeon alebo i7 je jedno ja po mojich skusenotiach by som poskladal nieco na ryzene v tych repasoch to bude max 4c8t Ale aj to staci len ratanie drah trva dlhsieGTX nie je doporucena ale uz nie je podmienkou mat Quadro alebo Fire profi kartu, ja uz roky pouzivam GTX a vzdy bez problemu v jednom PC mam gtx970 a v pohode, ale nie som zastancom fusionu 360 robim v inventore 16GB je na pracu v CAD/CAM pramalo...nie je model ako model...V praci som zahltil 64GB ram dost pravidelne...jedna zostavicka v catii, druha s solidworkse a uz to plakalo...a to boli zostavy ktore su u nas definovane ako medium...32 GB by som volil ako minimum. Bavime sa o jednej sucasti a jej frezovani ... zostava je samozrejme nieco ine uplne ine co sa tyka pamati ... pozri si videa na YT, fusion nie je zas nejako extra narocny, CAM tam funguje aj na mojom 7 rocnom macbooku s 8GB ram a da sa to na nejake take hobby veci pouzit pokial tam nemas nejako vela operacii pripadne nejake 3D frezovanie s vela drahami, ale tam nejde o pamat skor o to ze ten procesor ma co robit Ďakujem za rady.maiob ps: robím na notebooku čo mám v popise. a dá sa ram zahltiť aj pri výpočte dráh! opakovane sa mi to podarilo. (som to moc špičkoval) Tak myslim si ze zahltit ram pri tych vypoctoch by si nemal, mne sa to este ...
Repas Pc na CAD/CAM |