Recenzia nového nádejného SSD Samsung SSD 830 Series 64GBLáka hlavne to, že sa nejedná o radič SandForce, takže sa možno /dúfajme/ vyhne podobným problémom, pritom výkon porovnateľný a výborná softwareová výbava. http://pc.zoznam.sk/samsung-ssd-830-ser ... namena-zle 128 GB verzia má dvojnásobnú rýchlosť zapisu, čo vyzerá ešte lepšie. odkial zobrali tu nizku cenu ? Podla mna je vcelku priemerna az vysoka. tiež by ma zaujímalo, OCZ Agility 3 Corsair Force 3 majú cenu nižšiu skôr to bolo asi myslené vo všeobecnosti, nie oproti iným ľudovým SSD /vrátame Force 3 a Vertex 3/ , aj keď vzhľadom na cenu aj tých najlacnejších nie je asi výraz ľudový veľmi na mieste. ale sú tu aj iné SSD určené do profi sféry a tie sú stále niekoľkonásobne drahšie než tieto bežné, tam sa to asi myslelo v tomto porovnaní. okrem toho Samsung používa u tejto série NAND čipy, ktoré Corsair a OZC dáva len do prémiových modelov, jak bolo spomínané aj v recenzii, čiže v tomto porovnaní už to vychádza pre Samsung naozaj dobre. ak sa potvrdí aj bezproblémová spoľahlivosť, tak nebude o čom. keď vidím koľko známych má so SandForce problémy, tak sa až čudujem aké som mal šťastie, že som dobre trafil /klopem na drevo/. ale na pohode mi to aj tak nepridáva a pre istotu zálohujem raz za mesiac. Ja stále nevidím dôvod, prečo by som uprednostnil niečo takéto pred SandForce, mal som už 4 SandForce SSD, (2xForce 2 60GB a 2xForce 3 60GB), a tie mi všetky fungujú úplne bez problémov dokonca v RAID 0, a rýchlosti sú lepšie hlavne vo write. môžeš si gratulovať. z ľudí čo osobne poznám má so Sand Force problém tak polovica, ak sa nemýlim všetko na sockete 1155, takže aj tam je pes zakopaný. zápis nie je až tak podstatný ako čítanie a ten sa zvyšuje s kapacitou, takže tam problém tiež nevidím. čítanie je na rovnakej úrovni ako SF a štart systémov a aplikácii medzi absolútnou špičkou. a to sú tie veci na ktorých najviac záleží. dnes je spoľahlivosť SSD rovnako dôležitá ako rýchlosť a kto si s tým užil svoje, pre toho je na prvom mieste. ako takto, mne sa ten Samsung veľmi páči, podarené SSD, no ešte o 20 eur s cenovkou treba ísť dole ked bude za 70€ tak si ho kupim citanie maju vsetky vysoke skor ked kopirujes data tak sa ti 500MB/s celkom sikne hh ...
Recenzia nového nádejného SSD Samsung SSD 830 Series 64GB |