Asi pred tyzdnom som si kupil notebook ZERO. Tu som mal prve pochybnosti - ceskoslovenska znacka. Bude to kvalitne? Notebook som si vyberal asi pol roka (este som setril, takze skor by som si ho nemohol kupit) a zrazu mi padol do oka pomerne neznamy notebook.
O vykone som velke pochyby nemal, pretoze si na stranke mozte konfigurovat svoju vlastnu zostavu.
To ale neplati pre grafiku. Notebook ma ATI HD4650ku, o ktorej som az tak presvedceny nebol. Vsade mi radili, ze radsej N9600, ze NVIDIe su lepsie.
Vyzor na stranke tazko posudit. Bol som dokonca model pozriet v pobocke ZERO, ale len zbezne. Vtedy mi pripadal dizajnovo celkom strohy, ale aspon na prvy pohlad kvalitny.
Ked mi prisiel pomaly som ho zacal vybalovat a zistil som, ze je vzhladom skor zaujimavy, nez strohy. Plasty su pevne, kllavesnica jemne elasticka pri stisku, co vsak nema ziaden ucinok pri pisani. Vnutorne telo je matne, co ja hodnotim pozitivne. Zadna strana displeja je pekna, dokym na nu nenanesiete otlacky (je totiz leskla).
Vonakjsie ovladacie prvky su vyhovujuce. Touchpad je matny a dobre ovladatelny, da sa malym tlacitkom vypnut (urcite on nezavadite nahodou). Klavesnica je v poriadku, akurat tlacidlo Enter je iba jedno-urovnove (chyba zahnuty vybezok dohora) a sipky su uzsie (mozu predstavovat malu obtiaz pri zavodnych hrach), ale da sa na ne zvyknut. Nad klavesnicou su tri tlacidla pre rychly start aplikacii dodavanych s notebookom. Napravo od klavesnice je tlacidlo Power, ktore taktiez nicomu neprekaza, aj ked je nestandardne ulozene, pod nim tlacidlo so symbolom USB, ktore ako amater som este nevyuzil (dokonca ani neviem na co sluzi, ale predpokladam, ze to bude na napajanie USB portov). Nizsie na pravej strane sa nachadza citacka otlackov prstov, ktora funguje bez problemov (maximalne na druhy krat

). Nad displejom je webkamera s rozlisenim 2MPixely, ktora je na skypovanie velmi kvalitna. Taktiez je tu mechanicky prepinac na zapnutie a vypnutie Wi-Fi a BlueTooth.
Dokopy su tu styri USB porty (podla mna nespravne ulozene). Jeden na lavej a tri na pravej strane. V predu su je pripojka na sluchadla a mikrofon a citacka kriet. Zlava je Express citacka, VGA, HDMI, LAN. Napravo napajanie (-), DVD-RW (konfigurovatelna Blue-Ray) a 3xUSB.
15,6" displej je LED-podsvieteny, co je vyborne, kvoli neporovnatelnej ziarivosti a setreniu energie. Rozlisenie je 1366x766, co je podla mna na mensi displej uplne vystacujuce. Spolu s aplikaciou dodavanou s notebookom sa s nim daju robit zazraky. Lesklost je jedna z horsich stranok. Zboku vidite skor uzivatela, nez obsah.
Co sa tyka hardwaru, ja som si vybral P8400, 4GB, 320GB (7200RPM), DVD-RW. Som s touto konfiguraciou velmi spokojny, kedze ma vysla 877E.
Procesor je dostacujuci a z najnovsej edicie C2D pre notebooky.
Pamat je DDR3, co je vyborne a spolu s LED podsvietenim a procesorom Montevina zvysuje zivotnost baterie na nadstandard (nemeral som, ale urcite je to cez 3 hodiny pri najvyssom vykone.
Graficka karta, ako som sa dozvedel, je vykonnejsia nez 9600GT, co je na danu cenu vynikajuce.
Pevny disk je standardny - 320GB, ale ja som si vybral 7200-otackovy a zistil som, ze ten rozdiel je citit, ci uz pri hrach, alebo startovani Windows.
A pri poslednom slove hardwaru sa dostavame k softwaru a to rovno k najhorsiemu. Doteraz som vaznu skusenost s Vistou nemal a uz by som ani nechcel mat. Pokial nie ste odbornik, ktory si vie vsetky otazky a automaticke nadstavenia, ktore pre vas pripravili dielne najskusenejsich tvorcov softwaru vytweakovat moze vas Vista pekne nastvat. Ostatny software je zaujimavy (nadstavenia obrazovky, zvuku, pripojeni, bezpecnosti a program na nahravanie s webkamerou).
Vcelku je notebook podareny. Jeho plusy su vyrazne a potesia. Minusov a nedostatkov nie je az tak vela, aby ma vedeli odradit od jeho kupi. Ja osobne som s nim spokojny. Ospravedlnte moju neodbornost a pripadne chyby v mojich tvrdeniach (niektore veci si domyslam). Taktiez Windows Vista nemusi byt taky zly, len vacsine ludi, ktory sa chcu PC robit aj ine veci, nez otvarat Explorer a citat chybove hlasky nevyhovuje.
Dakujem za pozornost, ktoru ste venovali mojej recenzii a ohodnotte ju prosim.