(re)instalacia ubuntuzdravim, ked som posledne instaloval ubuntu, tak som si vytvoril particiu /home, potrebujem preinstalovat ubuntu co sa vsetko uklada na tuto particiu ? ze stahovanie, videa,... viem dik uzivatelske nastavenia niektorych programov, nastavenie prostredia xwindows a pod. V podstate sa da povedat, ze vsetky uzivatelske data. Nie je tam nic systemove, iba zlozky jednotlivych uzivatelov a v nich uz iba to, co si tam daju uzivatelia + rozne nastavenia ako temy, rozne konfiguraky pre editory, atd, ktore su skryte. Takze ak potrebujes reinstall, v tejto particii je iba to, co si si tam dal ty. no, ide mi vpodstate o to, ze som musel preinstalovat windows GRUB obnovit neviem, ano skusal som to s tutorialom, nechapal som tomu nechal som to tak a teraz by som zase rad zacal pouzivat ubuntu, tak som si stiahol 11.04, reku, ze to rovno preinstalujem-upgradnem a chcel som, aby mi tam ostali veci, diky za odpovede este, ze daju sa nejako ponechat programy ? Ide mi hlavne o Wolfensteina, v ktorom mam nahrane body a po preinstalacii musim vsetko odzaciatku S tym GRUB-om su niekedy problemy, hlavne si treba zistit, ci mas distro s GRUB alebo GRUB2. Ja som tiez podla jednoho tutorialu neobnovil GRUB, az podla druheho. Ci sa daju ponechat programy, to si nie som isty, lebo programy mozu pouzivat nejake kniznice, tak neviem. Snad keby si si zalohoval celu zlozku /usr ( v /usr/bin su programy a v /usr/lib kniznice ) a potom do novej instalacie nakopiroval to co potrebujes, ale to fakt netusim. Ak sa ti jedna ale iba o hru, tak ti staci zistit, kde si to uklada statistiky, alebo co to vlastne potrebujes, zalohujes si ich a potom hru jednoducho nainstalujes nanovo a obnovis statistiku zo zalohy. Vacsina hier si uzivatelske data uklada do skrytych adresarov v domovskom adresari uzivatela. Inak ja by som na tvojom mieste presiel kazdy skryty adresar v ~ a zazalohoval len tie, ktore viem, ze budem potrebovat. Neviem si predstavit, ako zareaguje Unity na .gconf zo starsej verzie Ubuntu, IMHO to bude robit bordel. Aky je problem s obnovovanim GRUBu? Mas viac moznosti, bud sa chrootni do nainstalovaneho systemu a spusti update-grub odtial, alebo spusti update-grub zo ziveho systemu. Keby si nam poslal link na navod a povedal, co sa ti nepodarilo, bolo by to fajn. Rozhodne by som obnovil GRUB a distro len upgradoval beznym sposobom. uz mam 11.04 nakoniec som to spravil cez aplikaciu vo windowse, dostal som sa do ubuntu, spokenul som si, ze pri aktualizacii sa bude instalovat grub, tak som dal upgrade na 11.04 a vsetko funguje ako ma diky moc ...
(re)instalacia ubuntu |