Radiolan oklamat prenosDobry den,mam mozno divnu otazku kedze som laik. Mam poskytovatela internetu radiolan cize mikrovlnka. Maju prenosovu rychlost 30mbit. A ta je rozdelene na nelogicke stahovanie, nahravanie, surfovanie. Pri surfovani mam vraj 30mbitov. Ale napr take video na youtube asi neberie ako surfovanie a ide max 10mbitov co je maximalna rychlost stahovania. Cize tym padom mam problemy pri prehravani 4k, netflixu, hbo go alebo nejakeho streamu pretoze to proste nejde plnou rychlostou.A moja otazka znie je to mozne nejako oklamat? Nech si proste neviem ci router alebo ta mikrovlnka mysli, ze stale len surfujem a idem naplno? Nech nevie rozoznat prenost stahovanie vs surfovanie. Aj ked je mi uplne nejasne aky je rozdiel medzi tymito dvoma srandami.https://www.radiolan.sk/domacnosti/klik-m-24-zvyhodnena-cenaDakujem VPN by bola jedno riesenie. Druha je zmenit providera ktory ti nenaburava slobodu internetu... VPN je ale platene dodatocne a je mozne ze to maju riesene pomocou whitelistu, co by znamenalo ze vsetky weby okrem tych co maju v zozname berie ako stahovanie... a teda by ani pripojenie na VPN server nebrala ako browsovanie. 4ka neponuka lepsie moznosti? Ak nevies ako funguje VPN tak v jednoduchosti sa ti vytvori sifrovane spojenie medzi tebou a VPN serverom (ktory musi mat aspon 30MBit bandwidth aby si mal maximalnu rychlost) a toto spojenie sa vyuzije na spojenie s obsahom na internete. Provider teda vidi spojenie na VPN server ale nevidi jeho obsah ani to ake data tade tecu. Som z Kvetoslavova na hlavnej ulici je optika ale je byvam na okraji cize mam moznost len mobilne siete alebo radiolan. O2 je nespolahlivy a fup a popravde 4ku si neviem predstavit pride mi neskutocne nesympaticka a lowcostova. Co sa tyka vpn s tym nemam vobec skusenost vies neico odporucit nech to mam ako vyskusat? Osobne nemam ziadne, ale casto reklamovana na youtube je nordvpn. No nemam s tym skusenost, okrem spravit si vlastnu. Ok vyskusana VPN ale rychlost sa nezmenila dal som platenu od Avastu maju 60 dni trial no ale stale 10mbit Najskor skus speedtest ci mas vobec tych 30mbitpotom napr private internet acess vpn No mas pravdu teraz je perma 10mbit. Aj cez meranie. ...
Radiolan oklamat prenos |