[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 15.02.07
Prihlásený: 18.05.16
Príspevky: 581
Témy: 69 | 69
Bydlisko: BA-Okolie
NapísalOffline : 02.01.2008 18:42 | programator

mna by zaujimalo kolko rokov by trvalo aby sa clovek myslym sam naucit programvat tak ze by sa tym aj zivil, teda ze by v nejakej firme pracoval ako programator


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 02.01.2008 19:07 | programator

mna by tiez zaujimalo z cim zacat ked som v tom obrovska lama.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 12.10.06
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 17076
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Banska Byst...
NapísalOffline : 02.01.2008 19:40 | programator

Ako dlho? Pokial sa chces ucit ako samouk, tak par rokov ak s s tym budes hrat kazdy den tak 2-4 hod. Ale musi ta to bavit, inak je to o nicom.

Obecne sa odporuca zacinat s C++, je najpouzivaniejse. Robia sa v nom takmer vsetky hry a aj windows s Linuxom su v nom napisane.
Pokial chces robit nejake webove aplikacie, tak neni na skodu sa naucit Javu, PHP, HTML a pracu s SQL databazami.

Dalej zabudni na CZ-SK jazyk...vyvojove nastroje, a 90% dokumentacie je v anglictine. Jej dobra znalost je nutnostou.


_________________
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 02.01.2008 20:17 | programator

ja som zacal v 15 s PHP(predtym som dlho v html a css robil) a teraz mam 17 a uz pol roka robim PHP developera pre firmu popri skole...ale to skor hladaj v sekcii Programovanie a tvorba webu


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 02.01.2008 22:10 | programator

no dobre teraz hodim jednu super lamacku otazku...dajme tomu ze chcem zacat programovat v C++/C...teraz to pride...robi sa to v nejakom programe? alebo v com?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 01.12.07
Prihlásený: 03.05.16
Príspevky: 990
Témy: 15 | 15
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.01.2008 22:18 | programator

Dzimbo píše:
no dobre teraz hodim jednu super lamacku otazku...dajme tomu ze chcem zacat programovat v C++/C...teraz to pride...robi sa to v nejakom programe? alebo v com?

njekay vyvojove prostredie + kompilator, myslim... ;)


_________________
MB:: GIGABYTE P55-USB3 | CPU: INTEL Core i3-540 | RAM: 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1333MHz PC10600 CL9 PATRIOT Signature Line | PSU: Seasonic S12 430W | HDD: Samsung SpinPoint 320GB | VGA: ASUS EAH5770 CuCore 1GB DDR5 | Case: CoolerMaster Dominator 690 | DVD-RW: Samsung SH-S202J | LCD: Samsung B2440L | Mouse: Roccat Kone | Keyboard: OCZ Elixir | Repro: Labtec Pulse 485 | Phone: Samsung Galaxy Spica (root + Android 2.1 + multitouch)
Offline

Čestný člen
Čestný člen
programator

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 02.01.2008 22:46 | programator

ako vzdy vsetko je na google http://www.google.sk/search?q=ide+for+c ... =firefox-a


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 12.10.06
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 17076
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Banska Byst...
NapísalOffline : 02.01.2008 23:48 | programator

Dzimbo píše:
no dobre teraz hodim jednu super lamacku otazku...dajme tomu ze chcem zacat programovat v C++/C...teraz to pride...robi sa to v nejakom programe? alebo v com?


Mas program (vyvojove prostredie), kde pises zdrojovy kod. Potom to das kompilovat nejakym kompilatorom (zase program, sucast vyvojoveho prostredia obycajne) a ten ti vytvori spustitelne EXEcko.

Pre C++ je to VisualC++, pre pascal napr. Delphi atd.


_________________
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 15.02.07
Prihlásený: 18.05.16
Príspevky: 581
Témy: 69 | 69
Bydlisko: BA-Okolie
Napísal autor témyOffline : 03.01.2008 12:09 | programator

som pocul o programe c++bulider to co je zac


_________________
CPU: 2.4GHz Intel Celeron BOX DDRAM: 1024 MB Doska:VIA P4-400 VGA:GF NX6800 128MB HDD: 80GB DVD-R/RW:BneQ+DVD-R:LG
Zdroj:300W

SONY PCG-XG700K
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 03.01.2008 12:17 | programator

aj ja som ho nasiel v googli ale nikde sa neda stiehnut...ma niekto link...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 29.08.07
Prihlásený: 11.09.08
Príspevky: 515
Témy: 34 | 34
Bydlisko: čadca
NapísalOffline : 03.01.2008 13:11 | programator

Dzimbo píše:
aj ja som ho nasiel v googli ale nikde sa neda stiehnut...ma niekto link...


jj aj ja by som ho potreboval !!


_________________
CPU: Intel C2D E6550, MB: Asus PK5C, VGA: Asus EAH 2600PRO, RAM: 2x1 GB 800MHz CL5 DDR2, Zdroj: Fortron Blue Storom II 500W, HDD: Hitachi 500GB 16MB cache 7200rpm SATA2 , DVD RW sony SATA , Case: Colermaster Centurion, Monitor: LCD Benq FP93GX 19´ . 2 +1 repro Altec Lansing, Tlaciaren: HP Deskjet F370, Mouse: Logitech wirelles , GAmepad: Hama Whitestorm.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 05.04.07
Prihlásený: 20.08.14
Príspevky: 337
Témy: 9 | 9
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 03.01.2008 13:51 | programator

qacer píše:
ja som zacal v 15 s PHP(predtym som dlho v html a css robil) a teraz mam 17 a uz pol roka robim PHP developera pre firmu popri skole...ale to skor hladaj v sekcii Programovanie a tvorba webu

kolko casu si venoval PHP kym si sa ho riadne naucil, ja teraz finisujem s HTML,CSS a javascriptom a premyslam ze sa dalej pustim do PHP a SQL :)


_________________
I was told by one of the greatest pimps that ever lived,
his name is called God,
that if you know what you got, then you ain't got much.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.12.07
Prihlásený: 24.08.10
Príspevky: 237
Témy: 18 | 18
NapísalOffline : 03.01.2008 13:58 | programator

shiro píše:
Ako dlho? Pokial sa chces ucit ako samouk, tak par rokov ak s s tym budes hrat kazdy den tak 2-4 hod. Ale musi ta to bavit, inak je to o nicom.

Obecne sa odporuca zacinat s C++, je najpouzivaniejse. Robia sa v nom takmer vsetky hry a aj windows s Linuxom su v nom napisane.
Pokial chces robit nejake webove aplikacie, tak neni na skodu sa naucit Javu, PHP, HTML a pracu s SQL databazami.

Dalej zabudni na CZ-SK jazyk...vyvojove nastroje, a 90% dokumentacie je v anglictine. Jej dobra znalost je nutnostou.


tak s tymto suhlasim...lepsie by som to ani ja nenapisal :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 12.10.06
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 17076
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Banska Byst...
NapísalOffline : 03.01.2008 14:47 | programator

Dzimbo píše:
aj ja som ho nasiel v googli ale nikde sa neda stiehnut...ma niekto link...


sike9 píše:
jj aj ja by som ho potreboval !!


Warez si hladajte inde, ten soft totiz neni zadarmo...;-)


cs_skillers píše:
som pocul o programe c++bulider to co je zac


Je to vyvojove prostredie pre C++ programovaci jazyk


_________________
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 03.01.2008 15:06 | programator

shiro píše:
Warez si hladajte inde, ten soft totiz neni zadarmo...;-)

jj dobre to so nevedel... hor sa na war-board :-D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 15.02.07
Prihlásený: 18.05.16
Príspevky: 581
Témy: 69 | 69
Bydlisko: BA-Okolie
Napísal autor témyOffline : 03.01.2008 15:07 | programator

ale on si chu urcite zanho zaplatit a stiahnut,,



a ten c++Builder to je hlavne program pre programovanie c++?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 03.01.2008 15:10 | programator

Kirk píše:
kolko casu si venoval PHP kym si sa ho riadne naucil, ja teraz finisujem s HTML,CSS a javascriptom a premyslam ze sa dalej pustim do PHP a SQL :)

len teoria take 3 mesiace som sa s tym hral...potom som sa pustil do takeho mensieho uzivatelskeho portalu s administraciou (triedna stranka)
a potom som nieco pre ujove firmy spravil zadarmo a mal som stastie na spoluziaka, kt. robi v tej firme grafika a zrovna potrebovali kodera :D


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
programator

Registrovaný: 05.04.07
Prihlásený: 20.08.14
Príspevky: 337
Témy: 9 | 9
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 03.01.2008 21:28 | programator

qacer píše:
len teoria take 3 mesiace som sa s tym hral...potom som sa pustil do takeho mensieho uzivatelskeho portalu s administraciou (triedna stranka)
a potom som nieco pre ujove firmy spravil zadarmo a mal som stastie na spoluziaka, kt. robi v tej firme grafika a zrovna potrebovali kodera :D


hmm 3 mesiace teorie + este nejake to wml, ajax a este ktovie co este no vyzera to tak ze do leta sa tym budem asi zaoberat a ked mi z toho nesibne a neuchlastam sa k smrti tak si skusim najst nejaky job :D


_________________
I was told by one of the greatest pimps that ever lived,
his name is called God,
that if you know what you got, then you ain't got much.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 05.01.2008 15:52 | programator

ja som začínal asi v 11 rokoch s Delphi (ešte stále som v ňom lamka lebo som sa to učil z kníh len rpe začiatočníkov.. nejaká zložitejšia vec a som nahratý), potom HTML, CSS, PHP, JS teraz sa učím Javu, Assembler, C++ a C# a ešte mám taký zájem o ASP

// A raz som v textovom dokumente spravil takú DLL s ktorou nešiel zapať PC :D iba v núdzovom režime


 [ Príspevkov: 19 ] 


programator



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programátor

v Ponuka práce

2

1519

07.10.2005 21:53

Fikusko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programátor

v Ponuka práce

5

904

15.02.2008 14:28

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programator

v Ponuka práce

0

843

20.10.2007 11:47

bluemont

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programator

v Ponuka práce

0

615

08.06.2011 12:12

Julius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programator

v Ponuka práce

1

359

10.04.2013 20:31

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

programator

v Ponuka práce

0

818

11.10.2007 18:08

buslo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programátor / Objednávateľ

v Ponuka práce

1

864

09.07.2007 20:48

radypala

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Magento programátor

v Ponuka práce

0

219

27.01.2015 16:31

freddy87

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Programátor C#

v Ponuka práce

3

1127

26.06.2011 11:57

Tony*

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress programátor

v Ponuka práce

0

259

28.10.2014 21:30

colorhaze

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java programator

v Ponuka práce

1

763

27.05.2008 16:44

okeanos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Programator - Matlab

v Ponuka práce

0

750

10.04.2011 12:10

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA programator

v Ponuka práce

1

1233

29.01.2007 7:23

doktorx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CodeIgniter programator

v Ponuka práce

3

481

04.04.2012 14:06

TommyHot

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

PHP programator

v Ponuka práce

1

529

14.05.2012 14:31

exoomer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Joomla programator

v Ponuka práce

0

1165

27.11.2008 13:25

Najo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF