[ Príspevkov: 44 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.01.08
Prihlásený: 23.09.09
Príspevky: 39
Témy: 13 | 13
NapísalOffline : 20.01.2008 10:24 | Program na php

Neviete my poratiť aky program mám zvoliť na programovanie v PHP?
Ale musí byť samozrejme Free. :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 20.01.2008 10:40 | Program na php

notepad.exe :D alebo PSPad, Notepad++ :) všetko máš free..
alebo mysliš server?? EasyPHP používam ja :)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 20.01.2008 11:06 | Program na php

na programovanie: PSPad
samotny server: VertrigoServ (vzdy aktualny, krasne konfigorovatelny)

ale vsetko je na tebe, ktore bude vyhovovat tebe ;)


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.01.08
Prihlásený: 23.09.09
Príspevky: 39
Témy: 13 | 13
Napísal autor témyOffline : 20.01.2008 11:19 | Program na php

PHP nema ziadne vyvojové prostredie ako napr: HTML=FrontPage .NET=Web developer. Programy na tvorbu php kodov niesú? iba Notepady?...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 20.01.2008 12:03 | Program na php

novako píše:
PHP nema ziadne vyvojové prostredie ako napr: HTML=FrontPage .NET=Web developer. Programy na tvorbu php kodov niesú? iba Notepady?...

krasa programovacich jazykov je ze to musis sam pochopit a byt schopny programovat aj "na papier". ale kd uz professionalne prostredie na php tak ZendStudio ;) ale je komercne :loony:


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Program na php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 20.01.2008 12:32 | Program na php

popripade eclipse. ten je free, mozno dokonca aj opensource


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 20.01.2008 13:18 | Program na php

suchy píše:
popripade eclipse. ten je free, mozno dokonca aj opensource


eclipse je open source ;) a neviem ako v php ale mal som eclipse na c-cko a to veru nebolo bohvieco :loony:


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Program na php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 20.01.2008 15:05 | Program na php

ja ho pouzivam pod linuxom a tam som zatial nic lepsie na php neobjavil


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 20.01.2008 16:04 | Program na php

suchy píše:
ja ho pouzivam pod linuxom a tam som zatial nic lepsie na php neobjavil

a co tak kate. alebo quanta? :) ale idem vyskusat ten eclipse. nemas nahodou na to repozitare?


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Program na php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 20.01.2008 16:33 | Program na php

quanta sa mi nelubi ani trochu a kate je v pohode, no to je len editor, nie ide. a chyba mi nejaka normalna podpora projektov, plugin na to sice je ale nic moc. k tym repo tu je komplet navod http://www.kulman.sk/sk/content/ako-pre ... ie-pre-php


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 22.11.07
Príspevky: 1368
Témy: 22 | 22
Bydlisko: PD
NapísalOffline : 20.01.2008 18:40 | Program na php

Notepad++ a v Linuxe Bluefish.


_________________
Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 21.01.2008 15:44 | Program na php

Zatial najlepsim, s ktorym som sa stretol je PHP designer 2008. Mas tam podporu php, html, xhtml, css, a velmi vela funkcii. proste super. Kto nevyskusal nevie. Jedina chyba, ze nie je free... ale vsetko sa da zohnat :)
Potom by som este odporucil Hot Dog professional 7.03, a na dalsie miesto by som zaradil PSPad....

Ale samozrejme kazdy ma ten svoj oblubeny editor. A ako sa tu uz spominalo, najlepsie sa to naucis, ked budes sam pisat php kod v text editore, lebo v spominanych editoroch ti ponukne automaticky vlozenie prikazov, takze nemusis rozmyslat, co je na co a aku funkciu ma...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 21.04.07
Prihlásený: 02.05.11
Príspevky: 204
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 21.01.2008 16:29 | Program na php

Mne sa celkom pozdáva modifikácia eclipse -easyeclipse -pre každý programovací jazyk zvlášť program pozri http://www.easyeclipse.org


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 26.08.07
Prihlásený: 05.04.13
Príspevky: 36
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 21.01.2008 17:33 | Program na php

no profi nastroj je Zend Studio, da sa stiahnut teraz najnovsia beta verzia. Ale ja prave zacinam s PHP a ten nastroj je vsetko len nie jednoduchy a user friendli pre zaciatocnikov


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 21.01.2008 17:36 | Program na php

podla mna zend studio je az privelmi profi
mne nesedi koli az velmi prespekulovanom namete

jednoznacne pspad ten pouzva ci uz profik alebo zaciatocnik


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.01.2008 15:55 | Program na php

no otázka WYSIWYG-ov v PHP je zaujímavá, pretože sa veľmi často stávajú veci, napr. Vkladanie záznamov do databázy, určovanie podmienky, ... ktoré WYSIWYG nie je schopný vymyslieť , resp. človek musí ponastovavať čo do akej tabulky patrí príp. čo s čím bude v podmienke

V takýchto prípadoch ti WYSIWYG pomôže tak, že ti ponukne voľbu napísania vlastného kódu, ktorá vlastne zapričiňuje otázku prečo potom WYSIWYG, keď väčšinu musím písať sám. Ja som v žiadnom PHP WYSIWYG-u nepracoval ale jednoznačne to nie je výhoda.

WYSIWYG:
výhody:
-neviem, asi rýchlejšie zostavenie HTML
- nemusíš sa prekopávať celým súborom, pokiaľ máš chybu
nevýhody:
- vkladanie vlastného kódu
- pokiaľ si si chybu sám napísal prekopávaš celý súbor aby si ju našiel

Ručná práca:
výhody:
- rozumieš svojmu kódu
- svoje postupy môžeš používať viac krát
- pokial robíš veľa stránok vyrobíš si jednoduchý WYSIWYG

nevýhody:
- pokiaľ máš chybu prekopávaš celý script
- sem-tam pracná záležitosť

-----------------------
A práve tam je to umenie programatorov, že: čo najmenej robiť a čo najefektívnjšie a to ti WYSIWYG neposkytne

preto odporúčame nejaký písací nástroj najlepšie PSPAD


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Program na php

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 24.01.2008 16:38 | Program na php

heh. ako ta napadol ten wysiwyg?? php wysiwyg som este nevidel. vlastne si to ani neviem predstavit. ak tym wysiwygom nahodou narazas na zend tak IDE != WYSIWYG


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.01.2008 14:12 | Program na php

ja som odkedy žijem písal PHP ručne takže si neviem predstaviť nič iné ale videl som aj Microsoft WEB ... 2008 - a poviem rovno, riadna hovadina


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 30.09.2010 20:10 | Program na php

Sa trochu zamiešam, ohľadne toho editoru kontrolojúceho syntax.
To je napr. ktorý???
PSPad takú možnosť nemá??
Ja to doteraz kontrolujem len cez výpisy parsera a hodilo by sa to mať v editore...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Program na php

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.09.2010 20:35 | Program na php

phped, rapid php, phpdesigner, ...

http://www.smashingmagazine.com/2009/02 ... to-choose/


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Program na php

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.09.2010 21:30 | Program na php

Potrebuješ na to nejaké IDE, nie iba obyčajný editor (pspad je fajn, niektoré chyby objaví, ale väčšinu nie). Ja používam napr. Komodo Edit.
Ale ešte lepšie ako používať editor je naučiť sa, čo tieto chyby znamenajú - mne stačilo prečítať, o akú chybu ide a už viem, kde približne to mám hľadať.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
NapísalOffline : 01.10.2010 10:52 | Program na php

S čítaním tých chýb už problém nemám, ale aj tak by bolo lepšie to mať priamo v editore resp. aký je rozdiel medzi IDE(Integrated Development Environment) a editorom. Predpokladám, že je to súčasť editorov...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Program na php

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.10.2010 11:02 | Program na php

IDE je prostredie (nástroje + editor + ...), pričom editor je len nástroj na úpravu povedzme textu väčšinou bez nejakých extra funkcií (dobrý príklad je notepad, ktorý je vážne len nutné minimum)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.08.10
Prihlásený: 10.12.17
Príspevky: 86
Témy: 14 | 14
NapísalOffline : 01.10.2010 17:37 | Program na php

Odporucam NetBeans


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 01.10.2010 20:54 | Program na php

A aké nástroje potrebuješ na PHP?

Nemalo by sa to odtrhnúť do zvlášť témy?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Program na php

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.10.2010 21:01 | Program na php

Flety, čo tak napr kontrola syntaxe? (okrem iného) :) Dokáže to veľmi urýchliť vývoj. Vidím, že si asi s nejakým IDE ešte nerobil, inak by si sa nepýtal...
Odrhnúť by sa to malo imho vtedy, ak sa v tej téme bude pokračovať, ale pokiaľ viem, špeciálne o IDE tu už nejaká téma bola, či nie?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 01.10.2010 21:03 | Program na php

No používam PSPad a zvýrazňuje syntax, ponúka aj zoznam fcii a tagov, dokonca FTP, je to teda IDE?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Program na php

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.10.2010 21:06 | Program na php

nie, to je editor ktorý sa tvári, že je niečo viac.. má niektoré znaky, ale IDE bývajú komplexnejšie. ako príklad si vezmi povedzme ten netbeans alebo visual studio ;) hneď pochopíš rozdiel


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Program na php

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 02.10.2010 10:04 | Program na php

doteraz som pouzival pspad, po precitani tejto temy som vyskusal netbeans... omg! paradicka :applaud:
uz len si na to zvyknut

// automaticky pridané po 9 minútach od posledného príspevku

a to "TODO" v komentaroch je fakt napad za milion


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Program na php

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 02.10.2010 10:32 | Program na php

počkaj ak prejdeš raz na nejaký z .NET jazykov (C# a pod.) a narazíš na visual studio :lol: keď som prvýkrát začal robiť v C#, php som rázom zahodil do kúta :)


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 44 ] 1, 2


Program na php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na citanie PHP

v PHP, ASP

7

377

22.01.2008 22:52

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na robenie v php

v PHP, ASP

7

632

11.04.2007 16:08

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program na tvorbu php themes

v Redakčné systémy

5

197

07.04.2013 17:46

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tutorial/Program na Flash + PHP (+ XML)

v Ostatné

6

1163

29.07.2008 12:17

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

926

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program ktory sleduje iny program

v Ostatné programy

1

285

25.02.2012 9:12

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program s názvom program

v Ostatné programy

4

342

07.10.2010 22:48

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program .zip.001 a program .zip.002 problem

v Ostatné programy

4

1044

15.06.2010 13:27

mack0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program Files vs Program Files/x86/

v Operačné systémy Microsoft

1

866

21.11.2010 17:38

_zero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

18

938

01.01.2009 19:22

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

537

31.05.2007 16:24

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

2

137

08.04.2016 20:44

5had0w

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2452

09.06.2005 22:39

johny128



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF