Dobrý deň prajem..
Neviem či sa dočkám odpovede, poprípade nejakej pomoci, ale predtým ako dám notebook do servisu mi nenapadlo nič iné, len sem napísať. Naposledy som sem šiel po radu asi 15 rokov dozadu a všetko bolo až doteraz na poriadku
Vlastním od roku 2018 notebook Acer Aspire E15(E5-575G-57YH):
Intel Core i5-7200U (2,50-3,10GHz) (BNCH-3412b)
15,6" FHD 1920x1080px Matný IPS LED LCD
8GB DDR4 2133MHz
SSD 128GB + HDD 1000GB (5400rpm)
nVidia GeForce 940MX 2GB DDR3
Viem, že to nie je najvýkonnejší stroj, ale v poslednom čase (od marca) začal nejak blbnúť. Je dosť hlučnejší, povedal by som, že aj spomalenejší. Keď príde na návštevu mladší brat, ak si na ňom občas zahrá CSGO. Pri hre sa dosť prehrieva a keď rýchlo prepnem na správcu úloh, tak vyťaženie procesora ukazuje 100%. Do pár sekúnd to ale klesne na 30-50% a pri prepnutí okná na hru a znova do správcu úloh je to znova 100%. Ďalší a pre mňa závažný problém je internet, ktorý potrebujem kvôli práci. Máme v domácnosti UPC 400 (400/25 Mbit/s), ale keď ho "odmeriam" cez speedtest, tak mi nameria reálne rýchlosť podľa nálady. Maximálne je ale download: 32+- a upload okolo tých 15-20. Je to ale iba na tomto konkrétnom notebooku. Skúšal som to merať cez priateľkin Macbook a výsledok je vždy 300+, skúšal som to cez môj firemný(nie moc novší od môjho Aceru) a tiež to vždy bolo 300+ a skúšali sme to aj cez aplikácie cez telefóny a vždy to hodilo download 300+.
Keď to spravím cez môj Acer, tak to vystrelí na maximálne 150 a pomaly to klesá až sa to zataví na tom číslo okolo 30. Pár minút pred písaním tejto témy to bolo 13,79. Viete mi poradiť čo spraviť? Pokukujem už po niečom novom, ale nechápem tú zmenu za posledné 2 mesiace a možno by som ešte chcel, aby mi tento notebook pár mesiacov poslúžil
Pravidelne ho čistím od prachu, aktualizujem všetky ovládače, mám antivir aj CCcleaner, ktoré nič divné nenašli od kedy som si všimol, že sa to začalo diať. Nikdy som na ňom nesťahoval nič neoverené..
Ďakujem veľmi pekne za rady