[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problemo s databaso a logino

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 03.05.2008 21:02 | problemo s databaso a logino

zdravim vsetkych ochotnych (neochotnych nie :D )

pri ukladani do db, lebo robim registraciu a login, je taka chybicka.
ze ked sa to uklada do db, chybne ECHO sice vyhodi...ale do db sa to aj tak ulozi tak ja ksom to zadal. teda budto prazdne obidve, alebo jedno vyplnene a druhe ne.

ako to vyriesit? pokusal som sa to zaplatat...dokonca som skusal cyklsu WHILE a to neviem ani preco

a prosim teda poradte, nieco ze ak sa podmienka nevyplni chod scriptu sa prerusi


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problemo s databaso a logino

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.05.2008 21:05 | problemo s databaso a logino

if(!nejaka_vec){
echo "Nepodarilo sa ";
exit;
}


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.05.2008 21:10 | problemo s databaso a logino

jeden z najhorších popisov problému ... skús si ho prečítať ... neviem skoro žiadny údaj ... a tie čo viem nedávajú zmysel

#kontrola údajov
if($udaje_spravne) $DB=1; else $DB=0;
if($druhe_udaje_spravne) $DB.=1; else $DB=0;
if($DB=11)
#ulozenie do DB


#tvrdím, že to nie je najlepšie riešenie, ale jediné čo ma napadlo ...
druhé by bolo:

if($udaje_spravne) $prvy=1;
if($druhe_udaje_spravne) $druhy=1;
if($prvy=1 && $druhy=1)
#DB


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 03.05.2008 21:40 | problemo s databaso a logino

A nakoniec moje riešenie:

Kód:
$errors = NULL;

if (nejaká podmienka) {
 $nieco = $_POST['voľačo'];
}
else {
 $errors .= 'Zadaj niečo!';
}


if (nejaká iná podmienka) {
 $daco = $_POST['voľačo'];
}
else {
 $errors .= 'Zadaj dačo!';
}

if (empty($errors)) {
##DB
}
else {
echo $errors;
}


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
problemo s databaso a logino

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 03.05.2008 22:19 | problemo s databaso a logino

omg co to vsetci komplikujete ?!
ved predsa
Kód:
if (boli splnene podmienky) uloz_do_db;
else vypis_chybu;

co mu tam seriete pomocne premenne ked ocividne ma problem so zakladnym programovanim ?


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 5 ] 


problemo s databaso a logino



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dalsi blby problemo

v PHP, ASP

3

279

17.07.2008 12:24

dadmtb



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF