Problém so zapojením dvoch routerovZdravím,-mal by som takýto problém:so susedom máme spoločný internet(t-com), asi 2roky .u mňa sa nachádza adsl pripojenie. Ja mám obyč.router D-Link(vše funguje od začiatku, nerobil som žiadne nastavenia, okrem nastavenia wi-fi), a sused si teraz kúpil WAN router http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr741nd-d155297.htm (doteraz to bolo riešené u suseda pomocou SWITCHu-nepotreboval wi-fi). Ako som u suseda zapol router, pripojil WAN, wifi som zapol a hneď išla, ale LAN nechce ísť. Na stolovom počítači ukazuje, že je pripojené(môžem sa pripojiť na router v sieti), ale internet nechce prehliadať.Ďakujem za pomoc.PS: podotýkam, že som nerobil žiadne iné nastavenia (ani v routeroch ani PCs), okrem wifi. Keď je to od T-Com, nie je to náhodou DSL pripojenie? Pretože tento router na DSL pripojenie nie je. Tak DSL.... Aha, prepáč, ja zle čítam. Cez WiFi teda internet ide? Áno WiFi ide 100% aj na D-Link-u aj TP-Link-u. ..... Iba na TP nejde LAN. Mne ide všetko. Kábel, ktorým prepájaš router s PC je dobrý? Nie sú na počítačí na káblovej sietovici nastavené nejaké IP adresy? Káble sú v poriadku. Všade mám nastavené automatické nastavenie IP aj DNS... ....DNES som bol u suseda a neviem za akých okolnosti mi jeden z PC začal ísť. Nič som neprenastavoval proste jeden PC ide(internet všetko...) a druhý ukazuje iba pripojenie ale nefunguje internet. Inak predtým ako mal sused switch tak internet išiel na oboch(kable som nemenil). Skús dať diagnostikovať / opraviť pripojenie, možno povie, spraví niečo užitočné (i keď tomu moc neverím). skúšal som aj to nepomohlo....... nepomôže nieaké nastavenie smerovania portou, alebo niečo také? ....neviem moc sa do toho nevyznám, ale videl som to v nastaveniach routeru. Tam by nemalo byť treba nič nastavovať. Pokiaľ cez WiFi internet ide a dokonca na jednom PC aj káblom, tak by som chybu videl len v tom PC, na ktorom internet nejde. skúsim ešte zajtra pošpekulovať a dám vedieť..... zatiaľ ĎAKUJEM za ochotucf ...
Problém so zapojením dvoch routerov |