[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.05.09
Prihlásený: 18.06.10
Príspevky: 20
Témy: 10 | 10
NapísalOffline : 06.05.2010 20:37 | problem so zalomenim riadka

neviem preco mi nefunguje \n

Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <link href="styles.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
  <title></title>
  </head>
  <body>
    <center>
      <form action="index.php" method="POST">
      <fieldset>
     
        <legend>Formatovanie do suboru</legend>
        <input type="text" name="meno" size="15"> Vaše Meno<br>
        <input type="text" name="priezvisko" size="15"> Vaše Priezvisko<br>
        <textarea colums="15" rows="5" name="sprava">Správa</textarea><br>
        <input type="submit" value="Formatni"> 
           
      </fieldset>   
    </center>
   
    <div id="vypis">
      <?php
     
        if (!File_Exists("formatnutie.txt"))
          {
            $fp = FOpen("formatnutie.txt","w");
            FClose($fp);
          }
         
        if (isset($_POST["sprava"]))
        {
          $meno = $_POST["meno"];
          $priezvisko = $_POST["priezvisko"];
          $sprava = $_POST["sprava"];
         
          $name = "<font class = meno>$meno $priezvisko</font><BR>\n";
          $post = "<font class = sprava>$sprava</font><BR>\n";
          $data = StripSlashes($name.$post);
         
          $fp = FOpen("formatnutie.txt","w");
          FWrite($fp, $data);
          FClose($fp);
         
          $fp = FOpen("formatnutie.txt","r");
          FPassThru($fp);
          FClose($fp);
                 
        }
      ?>   
    </div>
     
  </body>
</html>


skript my sice vypise meno a spravu na stranke pod seba ale vo vystupnom subore ich mam pisane za sebou. a prave znak \n pridany do premennych by mal zarucit vypisanie do subora pod seba nie ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem so zalomenim riadka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.05.2010 20:50 | problem so zalomenim riadka

\n je ok, funguje, ale daj si tam pre istotu \r\n
V subore mozu byt vedla seba, medzi jednotlivymi "riadkami" by si mal mat potom taky prazdny obdlznik, to je prave ten znak noveho riadka, ale zalezi, v com to otvaras, niekde to je pod sebou, niekde zas vedla seba...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.05.09
Prihlásený: 18.06.10
Príspevky: 20
Témy: 10 | 10
Napísal autor témyOffline : 07.05.2010 12:12 | problem so zalomenim riadka

Aha super diki ... v poznamkovom bloku mi to zobrazuje len tie prazdne stvorce ... ale vo wordpade to pise pod seba. A este otazka preco je lepsie pisat \r\n ako obycajne \n ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem so zalomenim riadka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 07.05.2010 12:36 | problem so zalomenim riadka

v niektorych systemoch sa pouziva \n a niektore potrebuju aj \r

http://en.wikipedia.org/wiki/Newline#In ... _languages


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
problem so zalomenim riadka

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 07.05.2010 12:54 | problem so zalomenim riadka

linux \n
Mac \r
Win \r\n

Preto je problem s phpckom v macu.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
problem so zalomenim riadka

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 07.05.2010 13:28 | problem so zalomenim riadka

\r pouzival len stary Mac, nie? Myslim, ze Mac OS X uz pouziva klasicke \n.


 [ Príspevkov: 6 ] 


problem so zalomenim riadka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so zalomenim

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

267

06.10.2008 13:30

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyska riadka medzi odstavcami

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

208

03.02.2008 20:40

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Thunderbird a velkost riadka

v Sieťové a internetové programy

0

200

24.02.2009 18:22

Merlin_sk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

excel-skopírovanie a vloženie výšky riadka

v Ostatné programy

1

148

10.01.2012 20:34

Ivuso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# čítanie jedného riadka z textového súboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

181

27.06.2014 14:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel 2010 - podmienené formátovanie riadka v závislosti na jednej bunke

v Ostatné programy

4

1123

15.09.2014 11:33

demiurg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

173

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

762

23.03.2009 10:41

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2217

26.04.2012 11:14

netpeter77

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

371

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

970

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

316

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Webdesign

3

534

06.02.2008 19:32

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v AMD čipové sady

5

273

27.06.2011 14:46

Semp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLEM

v Ostatné

9

545

14.09.2009 23:07

achmed17

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Optické zariadenia

14

1487

20.03.2008 7:06

kubajzo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF