[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 30.11.2012 16:44 | Problem s URL v retazci

Nazdarek. Prave pracujem na skripte, kde si uzivatel ulozi nejaky prispevok do DB. V tom prispevku sa moze nachadzat aj nejaka URL adresa. No a tu nastava problem. Totiz ak mam ja na mojej stranke takuto URL adresu:
Kód:
http://www.mojastranka.com/login.php?site=post&uid=12345

a uzivatel odosle prispevok do DB napr. v tvare:

"Zaciatok textu. Nasleduje odkaz na nejaku stranku v tvare: http://www.nejakastranka.com/login.php? ... fa&b9=beta a pokracovanie textu."

tak mne sa do DB ulozi iba retazec v tvare:
"Zaciatok textu. Nasleduje odkaz na nejaku stranku v tvare: http://www.nejakastranka.com/login.php?site=nieco" a tu hodnotu uid z odkazu zoberie akoby za vlastnu a do DB mi ju ulozi namiesto tej mojej hodnoty uid. Skusal som hladat cosi na googli, akoby sa to dalo osetrit, no zatial bez uspechu.. Neviete mi poradit ako na to??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 30.11.2012 17:46 | Problem s URL v retazci

Takze problem je niekde inde..Problem je so znakom & Totiz do DB mi neulozi uz nic co je za znakom &. skusal som pouzit funckiu str_replace:
Kód:
$string = str_replace("$","$",$string);

ale toto nefunguje. Ako by sa to dalo osetrit??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problem s URL v retazci

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.11.2012 18:48 | Problem s URL v retazci

Nevidím dôvod, prečo by to malo robiť.
Mohol by si nám ukázať tú časť kódu, ktorá slúži na ukladanie dát?
Formulár dúfam neposielaš cez GET, však?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 01.12.2012 11:00 | Problem s URL v retazci

Nie..GET vo formulary nepouzivam..
to odosielanie robim cez JQUERY/Ajax
Skript na ulozenie do DB vyzera nasledovne:
Kód:
if($task=="update")
{   // -- 1m.--
$userName=$_POST["usName"];
$userID=$_POST["uid"];
$Post=trim($_POST["post"]);

 $ns=mysql_query("SELECT Max(id) AS Volne FROM tabulka");
 if (!$ns)  { $answer="err"; }
 else {
    $resNs=mysql_fetch_array($ns); 
    $id1=$resNs["Volne"]+1;

   $dateNow=strtotime("now");
   $insertStatus=mysql_query("INSERT INTO tabulka (id, id_uzivatel, uzivatel,....) VALUES ('$id1', '$userID', '$userName', '...)");
   if(!$insertStatus) { $answer="err"; }
   else { $answer="ok"; }
 }
echo " var res='$answer';";
}


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problem s URL v retazci

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 01.12.2012 18:47 | Problem s URL v retazci

Tak skús si vo firebugu (alebo inom nástroji) pozrieť, či sa tie dáta odošlú správne a zle sa spracujú na serveri, alebo či sa už zle odosielajú.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 02.12.2012 16:24 | Problem s URL v retazci

shaggy.. Ak mi poradis ako si to môzem skontrolovat cez firebug, tak budem naozaj rad..Lebo sedim nad tym uz pol dna a som z toho jelen.. Z celeho firebug-u.. :loony:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Problem s URL v retazci

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.12.2012 20:50 | Problem s URL v retazci

Ja ti to nepoviem, bolo by to na dlho. Ale google funguje (aspoň u mňa), tam si to určite nájdeš ;)
Prvý odkaz, čo mi našlo: http://www.dev4press.com/2010/tutorials ... responses/


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 03.12.2012 9:23 | Problem s URL v retazci

Shaggy..dik za to video..Tak problem som nakoniec vyriesil uplne jednoducho.. Len mi dlho trvalo kym som na to prisiel.. :cry:
Stacilo do JS pridat nasledujuci kod:
Kód:
var str=$("#fromValue").val();
var nm=str.replace(/&/g,"%26");

A už to funguje..
Vdaka za cas a namahu..


 [ Príspevkov: 8 ] 


Problem s URL v retazci



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problem s mazanim textu v retazci

v PHP, ASP

1

238

16.03.2009 8:21

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet podreťazcov v reťazci

v PHP, ASP

1

173

28.04.2010 12:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hladanie podretazca v retazci

v PHP, ASP

3

763

31.08.2008 22:35

Codik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahradenie tagov v retazci

v PHP, ASP

3

178

17.06.2012 18:47

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vynechanie medzier v reťazci

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

388

31.01.2012 13:48

street_punk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadanie možných kombinácií v reťazci

v PHP, ASP

2

330

08.04.2011 15:36

jurov

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie znaku v retazci, jazyk C

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

231

04.01.2012 20:49

svejk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem - While trying to retrieve the URL: http://127.0.0.1

v PHP, ASP

9

610

28.01.2007 15:23

kubiak37

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL

v Webhosting a servery

6

162

20.02.2013 12:48

codex089

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontrola url

v PHP, ASP

15

449

21.04.2010 13:45

vladopt

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aktualna url

v PHP, ASP

3

399

26.07.2007 19:10

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL rewrite

v Ostatné

4

409

16.12.2009 14:31

Ded'leg

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena URL

v PHP, ASP

9

478

14.01.2008 13:52

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pekna URL

v PHP, ASP

3

349

31.03.2010 13:10

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

URL odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

409

11.04.2012 7:41

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF