[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 04.11.2007 3:03 | problem s pocitadlom kliknuti

Mam dost zlozity problem: Na stranke chcem mat zoznam obrazkov tymto sposobom : nazov - link - pocet kliknuti. V databaze mam hodnoty ID, NAZOV, LINK. Neviem dosiahnut to, aby po kliknuti na link daneho obrazku sa zapocitalo k ID toho obrazka +1 /teda aby pocitalo pocet kliknuti kazdeho obrazka v zozname/. Zoznam mam vypisany takto:
Kód:
   <?
      spojenie();

   $sql=MySQL_Query("SELECT * FROM obrazky ORDER BY NAZOV ASC ");
   
   <?
         $i=0;
         while($zaznam=mysql_fetch_row($sql))
         {


 echo $zaznam[1],  <a href=" echo $zaznam[2]" onclick="spocitaj();">link</a> ,  echo $zaznam[0];



      $i++;}
         while(false);
   mysql_close;

   
?>
Problem je, ak uz je vypisany cely zoznam z databazy, neviem po kliknuti priradit danemu obrazku do databazy ID++, pretoze uz po vypise neviem zistit, na ktory obrazok sa presne kliklo, kedze je to vypisane cyklom a on si pamata len posledne vypisane hodnoty.

Dakujem za pomoc.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s pocitadlom kliknuti

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 04.11.2007 8:43 | problem s pocitadlom kliknuti

no mne sa zda ze cely tento riadok je zly
Kód:
echo $zaznam[1],  <a href=" echo $zaznam[2]" onclick="spocitaj();">link</a> ,  echo $zaznam[0];

ak chces aby sa zapocitalo tak do toho href pridaj este $_GET hodnotu podla ID obrazka.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 11:40 | problem s pocitadlom kliknuti

Ten riadok je dobry /teraz nemyslim syntaxovo-pisal som to narychlo/, ale vypise nazov, link, a hodnotu ID. Vedel by si mi prosim ta konkretnejsie poradit s tym $_GET ? Ako potom zistim, na ktory link klikol uzivatel a kde sa k pocitadlu prirata +1? Dakujem za ochotu.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s pocitadlom kliknuti

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 04.11.2007 14:05 | problem s pocitadlom kliknuti

najprv si premysli co robys a ako to chces robyt lebo strasne vela chyb

ten spomynani riadok je tak zly ze ani neviem
a necvhapem precvo tam ams 2x startovaci php tak tj. <?

a preco akoze si tam dal toto while(false); myslim ze zbytocne


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 16:05 | problem s pocitadlom kliknuti

hovorim, ze syntaxove chyby teraz neberme do uvahy. Ide o princip scriptu. Ziadne <? ma teraz nezaujimaju. To while tam mam na to, aby mi vypisalo vsetky udaje z databazy a ja potrebujem ku kazdemu zaznamu pridat pocet kliknuti. Tak kde ste teraz majstri sveta, ze nikto nevie poradit ... Viem, ze je to komplikovane. Php sa este stale ucim, vela ludi tu na fore mi pomohlo, ale s tymto si naozaj neviem rady a uvital by som vasu pomoc. Tak vas prosim nekritizujte a nehladajte chyby, ale pomozte. diky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s pocitadlom kliknuti

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 04.11.2007 16:22 | problem s pocitadlom kliknuti

ale to musis pisat aj syntaxovo spravne inak nicoho nedosiahnes.
takze, pisat tam onclick spocitaj tak cez javascript to asi nespocitas a ked cliknes na odkaz tak ta to presmeruje takze udalost onclick nieje vyhodna ale predpokladam ze to mas takto
Kód:
echo "$zaznam[1]<a href=\"$zaznam[2]?id=$zaznam[0]\">obraz</a>";
zaznam[0]=ID;
zaznam[1]=nazov;
zaznam[2]=link;
ked kliknes na odkaz tak ta presmeruje na adresu so scriptom pricitavania s premennou poslanou pomocou metody $_GET["id"](toho konkretneho obrazu) a potom staci uz len otvorit databazu a pricitat pocet kliknuti danemu obrazu pomocou jeho id.
nejak takto:
Kód:
$pricitaj=mysql_query("select klik from obrazky where id='$_GET[id]'");
$pricitaj++;
mysql_query("update obrazky set klik='$pricitaj' where id='$_GET[id]'");
db_close();


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 20:21 | problem s pocitadlom kliknuti

dakujem ti Juho za cenne rady. Mam vytvoreny subor statistika.php, kde mam ten tvoj uvedeny kod
Kód:
$pricitaj=mysql_query("select klik from obrazky where id='$_GET[id]'");
$pricitaj++;
mysql_query("update obrazky set klik='$pricitaj' where id='$_GET[id]'");

.... atd ...


Avsak neviem presne, ako uviest ten odkaz, aby skocil na statistika.php a zaroven aj zobrazil obrazok. Samotna cesta obrazku po uploadnuti na server ma uz takyto nazov: obrazky/nazov?id=$id.jpg

ty si pisal taketo nieco:
Kód:
echo "$zaznam[1]<a href=\"$zaznam[2]?id=$zaznam[0]\">obraz</a>";
Toto mam teraz zapisane asi takto:
Kód:
<a href="statistika.php?<? echo $zaznam[4] ?>
Zaznam4 je vlastne toto obrazky/nazov?id=$id.jpg.

Lenze takto mi to nefunguje. Po kliknuti sice skoci na statistika.php, ale absolutne nepripocita nic. Pre kontrolu som dal zobrazit hodnotu premennej $pricitaj, a vypisalo mi Resource id #4. To by vsak malo byt cislo, nie? Urcite tu mam len nejaku sakra chybu, na ktoru neviem prist.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem s pocitadlom kliknuti

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.11.2007 20:36 | problem s pocitadlom kliknuti

v pripade uspechu pri selecte ti mysql_query nevracia priamo hodnotu, preto ju musis pomocou mysql_fetch_array() a pod ziskat z tohto vysledku...

inak to pripocitavanie, co mas napisane na 3 riadkoch (kde mas aj dost chyb), mozes spravit na jednom:
Kód:
mysql_query("UPDATE obrazky SET klik=klik+1 WHERE id=".$_GET['id']);

co sa tyka odkazu, ako parameter za statistika.php musis mat len id daneho obrazka, cize:
Kód:
<a href="statistika.php?id=<? echo $zaznam[0]; ?>...</a>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 21:38 | problem s pocitadlom kliknuti

Stenley, podarilo sa!!!! mockrat ti dakujem ... takto sa clovek naozaj nieco nauci, ked ho niekto aspon trosku nakopne tym spravnym smerom ...

Mal by som este poslednu otazocku - z nejakeho dovodu mi nezobrazi obrazok po kliknuti na ten link. Pocitadlo pripocita spravne, ale neviem ako zobrazit obrazok. V statistika.php mam teda toto:
Kód:
<?php
spojenie();


$pricitaj=mysql_query("UPDATE obrazky SET klik=klik+1 WHERE id=".$_GET['id']);

$obr=mysql_query("SELECT * FROM obrazky WHERE id=".$_GET['id']);

$data = mysql_fetch_array($obr);

$obrazok = $data["link"];


mysql_close();

?>

<img src="<?$obrazok?>">

Hodnota retazca $obrazok je spravna cesta k obrazku, len neviem ako ho pomocou img zobrazit. Tak ako to mam, nefunguje...



EDIT: Zistil som, ze v tejto forme
Kód:
obrazky/nazov?id=1.jpg
nevie obrazok zobrazit. A ja mam nazov obrazku spojeny s id ... hmm... co teraz?


Naposledy upravil wotan dňa 04.11.2007 21:46, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem s pocitadlom kliknuti

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.11.2007 21:44 | problem s pocitadlom kliknuti

ked chces vypisat obsah nejakej premennej, pouzi echo, ktore ti v kode chyba, takze malo by to byt takto:
Kód:
<img src="<? echo $obrazok; ?>">


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 21:47 | problem s pocitadlom kliknuti

Zistil som, ze v tejto forme
kód:
obrazky/nazov?id=1.jpg
nevie obrazok zobrazit. A ja mam nazov obrazku spojeny s id ... hmm... co teraz?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem s pocitadlom kliknuti

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.11.2007 21:51 | problem s pocitadlom kliknuti

preco to tak mas vlastne spravene? nestacilo by ti v db uchovavat len hodnotu obrazky/1.jpg?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.08.07
Prihlásený: 18.02.11
Príspevky: 108
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 21:57 | problem s pocitadlom kliknuti

ano prave som to zmenil.... ale neviem preco, stale to nejde.... uz mam vypis spraveny takto
Kód:
<img src="<? echo $obrazok; ?>">
. $obrazok ma teraz nazov obrazky/nazov_1.jpg no nejde to...

EDIT: ide to uz, sorry!!! DAKUJEM!


 [ Príspevkov: 13 ] 


problem s pocitadlom kliknuti



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s pocitadlom

v PHP, ASP

4

329

14.06.2007 17:50

BiK3Rko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s pocitadlom

v Redakčné systémy

3

309

15.03.2007 13:36

Tom@S

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WP Galéria s počítadlom

v Redakčné systémy

0

99

17.09.2016 5:59

McLovin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

redakcny system s pocitadlom prezreti clankov

v Redakčné systémy

8

477

22.02.2010 11:53

peter_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prompt po kliknuti

v JavaScript, VBScript, Ajax

13

453

03.10.2009 9:29

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Volanie API po kliknuti

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

113

20.05.2013 0:05

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie stlpcov po kliknuti

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

370

22.02.2010 18:22

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ukladanie screenshotu po kliknutí myšou

v Ostatné programy

2

72

10.07.2013 17:59

m6692

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

po kliknuti na menu nezostane podfarbenie

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

260

06.03.2010 21:10

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena framu po kliknuti na odkaz

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

471

21.08.2008 12:54

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Visual Basic 6 Listbox po kliknuti,

v Delphi, Visual Basic

1

832

02.11.2008 13:33

Patkoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

po kliknuti na odkaz dve akcie

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

245

07.06.2010 21:56

DARSON

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nacitat obrazok po kliknuti na submit

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

242

15.04.2010 14:19

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazenie textu az po kliknuti mysou

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

215

22.03.2012 23:34

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Po kliknutí na submit nové okno

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

225

10.08.2011 22:59

scentrala

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Úprava možností po kliknutí pravým tlačítkom

v Ostatné

4

281

13.11.2010 12:15

izzi



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF