[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s nabootovanim OS pri odpojenom HDD

Registrovaný: 29.11.11
Prihlásený: 13.07.20
Príspevky: 107
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Šenkvice

Caute,
nedavno som preinstaloval OS Windows 10 nanovo = cista instalacia. Nainstaloval som to na M2 SSD.
Nakolko momentalne mam v PC 3x SSD a 1x HDD, tak som sa rozhodol, ze HDD odpojim, lebo aj tak na nom nic nemam a ani ho neplanujem pouzivat.
Pred instalaciou WIN som vsetky disky sformatoval (povodne som mal WIN nainstalovany na SSD, ale na inom).

Otvoril som skrinku, odpojil som disk zo SATA aj z elektr. pripojenia, zatvoril som bocnicu a ked som zapol PC, tak dostavam taketo hlasenie:

"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"

Tak som PC restartoval a isiel som do BIOSu. Tu som nastavil BOOT order a aj prioritu na device M2 SSD na ktorom je nainstalovany WIN10, ulozil som zmeny a restartoval PC.
Bohuzial rovnake chybove hlasenie sa opät objavilo :-/
Znova som vypol PC, otvoril bocnicu, zapojil HDD, zapol PC a Windows nabehol.
Skusil som to spravit este raz a aj skontrolovat tie BOOT nastavenia, ale vysledok je stale rovnaky = ked odpojim HDD, tak mi nenabootuje WIN.
Moja zostava je v podpise. Mam aj najnovsi BIOS.

Netusim co s tym moze byt... nenapada vas v com moze byt problem, alebo kde robim chybu?

Vopred vam dakujem za vsetky rady a tipy.


_________________
MB: MSI B350 Gaming Pro Carbon, CPU: AMD Ryzen 5 1600, GPU: ASUS Strix RTX2070, RAM: G.SKILL 16GB (2x8) DDR4 3200MHz CL16 [RipjawsV], Disky: Seagate 1TB HDD Barracuda + Intel 520 120GB SSD, Zdroj: Seasonic 520W bronze
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.01.09
Príspevky: 8463
Témy: 8 | 8
Bydlisko: KE

Pri inštalácií OS si mal zapojený iba disk, na ktorý si nainštaloval OS?Pozrel si sa do Správa diskov na ten disk,čo tam máš nainštalované?


_________________
PC MB:ASUS Sabertooth P67 CPU:i5-3570S+cooler GEMIN II SF524 RAM:Kingston HyperX BEAST XMP 4x4GB 1866MHz GPU:MSI N750Ti-2GD5/OC
HDD1:
Samsung 850Pro 256GB HDD2:Samsung 860 QVO 2TB HDD3:Seagate IronWolf 3TB HDD4:Seagate SV35.5 2TB HDD5:WD Green 2TB HDD6:WD Red 3TB
PSU:
Be quiet! Straight Power 11 650WCASE:CoolerMaster CMForce 500 LCD:Samsung SMBX2335
Online

Užívateľ
Užívateľ
problem s nabootovanim OS pri odpojenom HDD

Registrovaný: 15.06.14
Prihlásený: 21.09.20
Príspevky: 17105
Témy: 134 | 134
Bydlisko: Bratislava

Nainštaluj to nanovo, ktovie čo si tak podrobil


_________________
ITX >>> ATX
Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem s nabootovanim OS pri odpojenom HDD

Registrovaný: 29.12.10
Prihlásený: 20.09.20
Príspevky: 12291
Témy: 105 | 105
Bydlisko: Zvolen

Vyzera to tak, ze si mal povodne v BIOS-e nastavene bootovanie z HDD a tym padom sa zavadzac systemu zapisal prave nan bez ohladu na to, ze samotny system si dal instalovat na SSD..
Potom uz nastavenie bootovania z SSD nepomoze, kedze prave zavadzac chyba..
Mas dve moznosti - 1. novu cistu instalaciu so spravne nastavenym BIOS-om (a pre pokoj v dusi odpojenymi ostatnymi SSD, aby sa v buducnosti nic podobne nezopakovalo), alebo
2. pohras sa s opravou systemu pomocou diskpart, navod napr. tu:
https://appuals.com/how-to-fix-reboot-and-select-proper-boot-device/
(Solution 4)


_________________
PC1: CPU Intel Core2 Quad Q9550 2.83GHz + Scythe Ashura SCASR-1000 | MB MSI P45-8D Memory Lover | RAM Kingston DDR2-1066 HyperX 4x2GB | VGA NVIDIA Quadro K4000 3GB | SSD Intel 520 Series 2x120GB RAID0 | HDD WD RE3 2x1TB RAID0 + WD Caviar Blue 2TB + WD Caviar Blue 500GB | DVD±RW Samsung SH-S224DB | DVD-ROM Plextor PX-130A | CD-RW Plextor Premium | FDD + Card Reader Teac FD-CR7 | Audio Creative SB Audigy 2 ZS Platinum + KOSS PRO4AA Titanium | TV AVerTV Hybrid+FM PCI A16D | PS Gigabyte ODIN Pro 550W Modular | Keyboard Fujitsu KB520 | Mouse ROCCAT Kone v2 + SteelSeries QcK mini | LCD Fujitsu P24W-6 IPS + Fujitsu B23T-6 LED
PC2: Dell Precision T1650 | CPU Intel Xeon E3-1240 v2 3.40GHz | RAM Samsung DDR3-1600 ECC 4x4GB | VGA NVIDIA Quadro K420 2GB | SSD Lite-On S900 128GB | HDD Hitachi 160GB | DVD±RW Philips DH-16ACS | Keyboard + Mouse SPEEDLINK Mediato 2.4GHz Wireless Deskset | LCD Fujitsu P24W-6 IPS (shared)
NB1: Fujitsu LIFEBOOK S782 vPro | 14" HD+ | CPU Intel Core i7-3540M 3.0GHz | RAM 2x8GB | SSD Samsung PM871a 512GB | 4G/LTE w/GPS | 2nd Battery | 2nd HDD | Port Replicator
NB2: Fujitsu LIFEBOOK E782 | 15.6" FHD | CPU Intel Core i7-3632QM 2.2GHz | RAM 2x4GB | SSD Plextor M6 PRO 256GB | 3G/UMTS w/GPS | 2nd Battery
2in1: Fujitsu STYLISTIC Q702 vPro | 11.6" IPS HD | CPU Intel Core i5-3427U 1.8GHz | RAM 4GB | SSD Toshiba 256GB mSATA | 4G/LTE w/GPS
NAS: Synology DS1515+ | CPU Intel Atom C2538 2.4GHz | RAM 2x8GB | Storage HDD Seagate IronWolf 4x4TB RAID5 + SSD Intel 520 Series 180GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem s nabootovanim OS pri odpojenom HDD

Registrovaný: 29.11.11
Prihlásený: 13.07.20
Príspevky: 107
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Šenkvice
Napísal autor témyOffline : 29.10.2019 18:41 | problem s nabootovanim OS pri odpojenom HDD

Mal som vsetky disky zapojene pocas instalacie a hdd bol ako defaultny. Ok, vyskusam to teda opravit a ak to nezvladnem, tak odpojim vsetky disky okrem toho m2 ssd a preinstalujem os. Vdaka za pomoc.


_________________
MB: MSI B350 Gaming Pro Carbon, CPU: AMD Ryzen 5 1600, GPU: ASUS Strix RTX2070, RAM: G.SKILL 16GB (2x8) DDR4 3200MHz CL16 [RipjawsV], Disky: Seagate 1TB HDD Barracuda + Intel 520 120GB SSD, Zdroj: Seasonic 520W bronze
 [ Príspevkov: 5 ] 


problem s nabootovanim OS pri odpojenom HDD



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s nabootovaním CD, nemožné naformátovanie disku C

v Pevné disky a radiče

5

789

02.12.2009 17:15

HexingTon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Po starte nejde nabootovanim win

v Intel čipové sady

4

222

11.08.2017 14:04

AKCOF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD: problem pri vytvarani particie

v Pevné disky a radiče

3

388

07.03.2009 11:53

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD 1TB problem pri ukladaný

v Pevné disky a radiče

0

124

15.06.2016 22:47

Refqqy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zly hdd ? problem pri instalacii windowsu

v Pevné disky a radiče

5

273

09.01.2014 18:52

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s externym HDD pri starte

v Pevné disky a radiče

6

559

03.01.2009 15:07

Jonny_Pasta

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem z hdd pri instalaci win

v Pevné disky a radiče

4

578

17.12.2008 16:30

dzala

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem pri prenose dát na externe HDD.

v Ostatné zariadenia

2

385

22.07.2011 22:01

brano282

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s hdd pri čistej inštálacii windowsu

v Operačné systémy Microsoft

5

320

18.10.2017 8:55

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako s formátovať HDD na Mac os x z Windows pri 2 HDD

v Operačné systémy Microsoft

2

406

29.08.2012 12:27

vladislav23811

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zapojením 2 HDD ktoré bolo pôvodne ext.HDD

v Pevné disky a radiče

2

422

07.10.2012 19:30

kt8d5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD pri spusteni HDD s inym spusti OS s inym nie...

v Pevné disky a radiče

2

334

05.07.2010 9:39

stiffy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poradte pri kupe HDD

v Úložné zariadenia

1

265

16.10.2010 13:47

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pri kupe HDD

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Úložné zariadenia

31

2274

26.09.2006 17:49

jumich

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poradte pri vybere HDD

v Úložné zariadenia

1

286

23.10.2011 16:12

89Aquarius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HDD - pracuje pri nečinnosti

v Pevné disky a radiče

6

605

21.01.2013 19:49

xkeiko



© 2005 - 2020 PCforum, edited by JanoF