Caute, nedavno som preinstaloval OS Windows 10 nanovo = cista instalacia. Nainstaloval som to na M2 SSD. Nakolko momentalne mam v PC 3x SSD a 1x HDD, tak som sa rozhodol, ze HDD odpojim, lebo aj tak na nom nic nemam a ani ho neplanujem pouzivat. Pred instalaciou WIN som vsetky disky sformatoval (povodne som mal WIN nainstalovany na SSD, ale na inom).
Otvoril som skrinku, odpojil som disk zo SATA aj z elektr. pripojenia, zatvoril som bocnicu a ked som zapol PC, tak dostavam taketo hlasenie:
"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"
Tak som PC restartoval a isiel som do BIOSu. Tu som nastavil BOOT order a aj prioritu na device M2 SSD na ktorom je nainstalovany WIN10, ulozil som zmeny a restartoval PC. Bohuzial rovnake chybove hlasenie sa opät objavilo :-/ Znova som vypol PC, otvoril bocnicu, zapojil HDD, zapol PC a Windows nabehol. Skusil som to spravit este raz a aj skontrolovat tie BOOT nastavenia, ale vysledok je stale rovnaky = ked odpojim HDD, tak mi nenabootuje WIN. Moja zostava je v podpise. Mam aj najnovsi BIOS.
Netusim co s tym moze byt... nenapada vas v com moze byt problem, alebo kde robim chybu?
Vopred vam dakujem za vsetky rady a tipy.
_________________ MB: MSI B350 Gaming Pro Carbon, CPU: AMD Ryzen 5 1600, GPU: ASUS Strix RTX2070, RAM: G.SKILL 16GB (2x8) DDR4 3200MHz CL16 [RipjawsV], Disky: Seagate 1TB HDD Barracuda + Intel 520 120GB SSD, Zdroj: Seasonic 520W bronze |