[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 09.10.11
Príspevky: 19
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 02.11.2007 0:19 | Problem s easyphp

Dobry den.. Snazim sa rozbehnut server na mojom pc aby som sa mohol ucit jazyk php. Easyphp som nainstaloval a moje skusobne php subory zo serveru som prekopiroval do mojho pc, do priecinka www v easyphp. No po otvoreni stranky sa ukaze stranka dost blbo:

$hesloone a druhé $heslotwo"; ?>

pricom php mod je nasledovny a na serveri funguje v poriadku:


<?
$hesloone="38814";
$heslotwo="37814";
if ($hesloone == $heslotwo)
echo "Heslo $hesloone sa zhoduje a je správne";
else
echo "Heslá niesú rovnaké! Jedno je <b>$hesloone</b> a druhé <b>$heslotwo</b>";
?>


teda vysledok by mal byt:

Heslá niesú rovnaké! Jedno je 38814 a druhé 37814

No jednoducho z toho vyplyva ze nieco nieje v poriadku a ja vobec neviem co.. Easyphp mi ukazuje ze Apache a MySQL bezi.. prosim teda o radu skusenejsich..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 02.11.2007 7:12 | Problem s easyphp

O EasyPHP nemám dobrú mienku. Istý známy si to tiež nainštaloval aby sa mohol učiť PHP a blblo mu to. Ja ti odporúčam normálny Apache server + PHP, (samozrejme) a ak sa chceš učiť aj pracovať s databázami (SQL) tak si nainštaluj aj MySQL server.

Inak ja používam Apache2Triad (Apache,PHP,MySQL, Perl, ASP, PgSQL,PhpXMail, CP, phpmyadmin, phppgadmin, phpsqliteadmin, uebimiau atď) . Všetko je v ňom nakonfigurované. Nájdeš na
Kód:
http://apache2triad.net/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s easyphp

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 02.11.2007 7:38 | Problem s easyphp

to ti tiez nepojde pretoze nove verzie php uz vyzaduju znak php za otaznikom kedze uz existuje xml a mnoho dalsich.
bud pouzijes
Kód:
<?php ?>

alebo
Kód:
<script language="php"></script>

je aj vacsie mnozstvo moznosti ....


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s easyphp

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 7:52 | Problem s easyphp

pokial viem, tak sa to da nastavit v php.ini
Kód:
short_open_tag = On

ale neodporuca sa pouzivat tuto skratenu verziu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 02.11.2007 8:30 | Problem s easyphp

jj ani ja nepoužívam tú skrátenú ale zase na jednoriadkový "skript" s dvomi slovami stačí


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s easyphp

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 02.11.2007 9:06 | Problem s easyphp

martin90 píše:
jj ani ja nepoužívam tú skrátenú ale zase na jednoriadkový "skript" s dvomi slovami stačí

nestačí ak máš "short_open_tag = Off"
a easyphp mi šlapal hneď dobre, problém bol skôr v tom, že tam boli celkom staré verzie php....
dnes používam vlastnú inštaláciu Apache servera, a tak tam mám najnovšie verzie

k problému: vidí sa mi, že práve short_open_tag spôsobuje tento problém, že sa v prehliadači zobrazí časť skriptu namiesto výsledku v html
short_open_tag nastavíš v php.ini, alebo si jednoducho napíš skript takto <?php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 09.10.11
Príspevky: 19
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 13:22 | Problem s easyphp

Dakujem za vycerpavajuce odpovede, no musim povedat ze doplnenie kodu o <?php nepomohlo. Robi uplne to iste. Skusal som menit aj short_open_tag dat na On, no ani to nepomohlo. Skusal som aj <script language="php"></script> a tiez nic. Teraz som vymazal easyphp a nainstaloval apache2triad, ale vobec sa v tom nevyznam. Easyphp mi pripada jednoduchsie, az na to ze to nefunguje. Nemate este nejake napady preco to nefunguje? Niekde som cital ze server sa na win xp home neda spustit, co sa mi zda ako blbost. Tiez nemam nainstalovanu nejaku IIS stanicu. Moze to vadit?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 02.11.2007 17:38 | Problem s easyphp

tak si skús nainštalovať samostane apache prihodíš PHP a je aleboo PHPHome


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 09.10.11
Príspevky: 19
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 22:16 | Problem s easyphp

Ahojte.. Skusal som uz vsetko mozne, no robi to stale uplne to iste. Na internete som vsak nasiel nejake info o mojom probleme, avsak prosim vas o preklad pre laika. Neviem co presne mam urobit a kde ten subor stiahnut:

Pokud Apache po restartu neparsuje (nezpracovává) PHP, nainstalujte libapache2-mod-php5. Tento balíček je instalován současně s balíčkem php5, ale mohl být nedopatřením odstaněn balíčky, které vyžadují jinou verzi PHP. Pak to asi budete chtít zapnout, což se provede pžíkazem sudo a2enmod php5 a po něm sudo /etc/init.d/apache2 restart

Myslim ze by to mohlo pomoct. Ide o to ze neviem kde to najst a uz vobec nebudenm vediet ako to spustit. Kde mam napisat tie prikazy..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 03.11.2007 7:15 | Problem s easyphp

Už viem presne v čom je chyba :D samozrejme medzi stoličkou a klávesnicou.
ako pristupuješ k tomu *.php súboru? klikneš naňho s pravým a dáš si otvoriť v prehliadači? :lol: Lebo keď to tak urobíš tak ti vypíše:

Citácia:
$hesloone a druhé $heslotwo"; ?>

čo vypísalo aj tebe :D ... K php súborom (a iným skriptom) musíš v prehliadači ísť takto:

Citácia:
http://localhost/subor.php


localhost je meno tvojho serveru (interpretovené zložkou kde umiestnuješ skripty (u teba zložka www))

napríklad máš v zložke www zložku test v ktorej máš skript test.php
pristúpiš k nemu takto:
Citácia:
http://localhost(zložka www)/test(zložka test)/test.php(skript)


samozrejme bez tých zátvoriek a toho čo je v nich :D


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s easyphp

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.11.2007 9:08 | Problem s easyphp

tak ked sa toto potvrdi, bude to fakt sila :)
clovek hned komplikovane rozmysla, ze je chyba niekde v nastaveniach (a pod.) a nakoniec sa z toho vykluje takato blbost...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 03.11.2007 10:18 | Problem s easyphp

to jo :lol: . som zvedavý či to teraz pôjde


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 09.10.11
Príspevky: 19
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 03.11.2007 22:19 | Problem s easyphp

Asi vas budem musiet sklamat a sranda sa nekona, ale v tom problem nieje.. i ked by som bol asi rad keby to bolo to :oops:
Pristupujem k suboru .php cez localhost, cize by to slapat malo. Vsetko co by som mal mat mam zapnute.. teda aj to "pierko" :) v pravej dolnej obrazovke aj "semafor".. tak uz neviem teda... som z toho jelen.. asi prejdem znova na vzdialeny server :cry:


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s easyphp

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.11.2007 8:13 | Problem s easyphp

skus, ci ti pojde spustit v skripte phpinfo()


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.01.07
Prihlásený: 14.04.11
Príspevky: 241
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 04.11.2007 8:51 | Problem s easyphp

EasyPHP je shit. Ja som tuším začínal so XAMPPom
Kód:
www.apachefriends.org


alebo PHPHome
Kód:
http://sourceforge.net/projects/phphome/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Problem s easyphp

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 04.11.2007 9:13 | Problem s easyphp

radsej skus ci ti pojde spustit Apache server. spusti len
Kód:
localhost


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 09.10.11
Príspevky: 19
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 10:41 | Problem s easyphp

juho píše:
radsej skus ci ti pojde spustit Apache server. spusti len
Kód:
localhost


localhost ide OK, vypise mi to vsetky tie konfiguracie a ine veci.. proste jednu dlhu stranku tych nastaveni.
Myslim ze keby mi localhost nefungoval, stranka localhost/testy.php by sa vobec neotvorila (nenacitala) pretoze som skusal vypnut apache a tak to otvorit a napisalo "stranka nenajdena"..

martin90

Myslim ze instalacia dalsieho balika mi nepomoze. Skusal som instalovat aj phphome a robilo mi to to iste.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Problem s easyphp

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.11.2007 10:53 | Problem s easyphp

Ked ti apache funguje, problem bude uz len niekde na tvojej strane...inak to nevidim...spustas skripty z priecinka, kde mas wwwroot?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.09.07
Prihlásený: 09.10.11
Príspevky: 19
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 12:28 | Problem s easyphp

stenley

Problem som uz vyriesil!! :-D ale v tom to nebolo. Subory .php som vzdy spustal z roota a ani som ho nemenil. Navyse pokial by som ich nemal v priecinku root, tak by asi ani nesli spustit cez localhost.


Ale to je jedno, už to FUNGUJE! Dôvod prečo je to tak nepoznám! Jednoducho som urobil toto:
Na zacitaku som nainstaloval easyphp a do rootu som PREKOPIROVAL (co bola asi chyba) subor testy.php zo servera cez ftp ucet. Blblo to a ja som prepisal zdrojovy kod suboru na <?php echo "ahoj" ?> aby som si bol isty ze problem nieje v kode, pretoze tam sa uz neda hadam nic pokazit.
No a vzdy som pracoval len s tym jednym suborom. Menil som Apache, instaloval vzdy ine balicky, a kopiroval ten subor testy.php vzdy do noveho rootu. Teraz som urobil jednu "fintu" a vytvoril som novy .php subor s nazvom pokus.php. A jednoducho to teraz funguje!! :D

Vobec by som nepovedal ze sa to tymto vyriesi.. A ten stary subor testy.php nefunguje este ani teraz. Jednoducho presne to co je v nom mam aj subore pokus.php a tam to ide ok. Vdaka za Vasu pomoc a rady ;)


 [ Príspevkov: 19 ] 


Problem s easyphp



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wamp, xampp, easyphp - problem

v PHP, ASP

6

635

16.07.2010 9:35

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

EasyPHP 2.0 Problém so zobrazením PHP súborov na localhos

v Ostatné

8

702

13.09.2008 17:23

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program podobny EasyPHP

v Ostatné

2

325

02.12.2009 21:09

Toxin_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozbehanie PDO_SQLITE pod easyphp

v PHP, ASP

2

282

13.12.2009 21:31

tomxi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

EasyPHP-2.0b1-setup

v Ostatné

6

694

23.02.2008 16:33

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

M Firefox problém so sťahovaním a GCH problém s updatom

v Sieťové a internetové programy

0

170

23.01.2015 16:06

Stary

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém so zobrazovaním www stránok, problém užívateľa

v Operačné systémy Microsoft

17

759

23.03.2009 10:41

FERDA23

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Battlefield 3 SKIDROW problem + win7 problem

v Počítačové hry

1

368

22.09.2012 23:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadný problém s PC... problém procesora?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v AMD - Advanced Micro Devices

45

2207

26.04.2012 11:14

netpeter77

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s MB ASUS P5K - problém s Realtek

v Ovládače

4

967

14.06.2008 10:36

$ph!nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s HDD / Problém s bootovaním

v Pevné disky a radiče

4

312

22.02.2013 14:08

lucifer666x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém?

v Pamäte

17

957

05.01.2009 20:21

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem

v Antivíry a antispywary

4

508

31.07.2008 19:10

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem !

v Operačné systémy Microsoft

1

425

07.08.2008 14:49

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem?

v Ostatné

2

413

26.03.2009 19:27

Ominous

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém

v nVidia grafické karty

5

143

14.03.2015 21:16

brmbo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF