[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.06.11
Prihlásený: 26.05.12
Príspevky: 23
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 23.07.2011 16:49 | Prispôsobenie textového okienka...

Vedel by mi niekto poradiť ako dosiahnúť podobný alebo ten istý vizuálny efekt teda aby sa po kliknutí na formulár-okienko celé zvýraznilo ???
Príklad: http://www.twitter.com


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prispôsobenie textového okienka...

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 23.07.2011 17:00 | Prispôsobenie textového okienka...

Twitter pouziva CSS pseudotriedu :focus. Ber ale na vedomie, ze tato pseudotrieda nema zatial stopercentnu podporu, takze mozno budes chciet tie iste CSS pravidla definovat pre beznu triedu a Javascriptom ju menit v zavislosti od spustenia udalosti onfocus/onblur.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.06.11
Prihlásený: 26.05.12
Príspevky: 23
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 07.08.2011 23:02 | Prispôsobenie textového okienka...

OK, a ako to je s tými nápismi vo formulároch ? Teda napríklad v prvom "Full name" je to možne nahodiť klasicky s CSS ?

Ide mi len o to aby bol formulár ,v ktorom bude nápis, po kliknutí viditelnosť nápisu trošku zoslabne a po písani úplne zmizne proste tak isto ako na Twittery. Ja som z toho úplne mimo jedine čo som dokázal bola klasika so zobrazením Value to mi je ,ale úplne k ničomu s týmto mi registrácia proste nebude fungovať ako má... :(

Dakujem za odpovede...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prispôsobenie textového okienka...

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.08.2011 19:15 | Prispôsobenie textového okienka...

Nie, to sa robi Javascriptom. Vyuzijes udalosti onfocus, onblur a onchange, budu sa ti hodit aj vlastnosti value a defaultValue pre <input>. Neskusal si nieco napisat aj sam?
Taku polovicu tvojej poziadavky robi atribut placeholder, ale tiez ma slabsiu podporu a aj tak by sa to muselo doladit Javascriptom.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.06.11
Prihlásený: 26.05.12
Príspevky: 23
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 08.08.2011 19:35 | Prispôsobenie textového okienka...

No len je tu taký problém, že ja to celé píšem v GWT teda JAVOU. Prekompiluje sa to do JS a nakoniec z toho je Ajaxová aplikácia...

// Tie udalosti by ,ale neboli problém ani v JAVE čo sa týka ti "onfocus", "onchange" nieje mi ,ale presne jasne načo slúži "onblur". Taktiež ani "value" by nemal byť problém, default tam ,ale asi nieje...
Ako som písal skúšal som ,ale stále z toho vyšlo niečo na podobné tomu ,že je nápis a po kliknutí zmizne. Ja ho tam potrebujem mať ,ale fixnutý až kým sa nezažne písať...


 [ Príspevkov: 5 ] 


Prispôsobenie textového okienka...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prisposobenie rozlisenia

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

529

26.04.2009 22:22

miro277

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prisposobenie imagecreate?

v PHP, ASP

1

225

04.04.2010 16:35

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prisposobenie podla rozlisenia

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

1320

26.06.2008 13:27

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prisposobenie stranky pre Ipod

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

509

05.03.2011 19:05

peco.voki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prispôsobenie pozadia podľa rozlíšenia

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

777

06.11.2010 12:35

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prispôsobenie stránky podľa rozlíšenia

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

1983

06.01.2010 10:25

miro277

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prisposobenie dlzky listy (teda okna)

v Operačné systémy Microsoft

4

245

19.02.2007 15:07

xyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prispôsobenie ikoniek etc. vo Win XP sp2

v Operačné systémy Microsoft

1

194

10.11.2009 19:39

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistenie textoveho suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

274

12.05.2012 22:18

Siriuse

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kodovanie textoveho suboru

v Ostatné programy

4

215

25.03.2010 0:12

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hra z textoveho suboru

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

195

19.04.2017 7:04

domiha

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Editacia textoveho suboru v PHP

v PHP, ASP

1

300

08.08.2011 17:25

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis textu z textového súboru

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

399

13.10.2009 16:40

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

výpis textu z textového súboru

v PHP, ASP

3

791

14.10.2009 17:50

LooL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis do iframe z textoveho pola

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

450

23.06.2007 17:18

megdesign

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++ načítavanie z textového súboru atď..

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

401

30.12.2011 17:03

head0r



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF