Pripájate monitor k svojej nVidia karte cez HDMI? Čítajte!Dostal som sa k zaujímavej informácii, tu som to ešte nevidel nikde spomenuté, tak to tu dám, nech majú ľudia výstrahu.Karty nVidia, resp. skôr ich ovládače sa správajú trochu zvláštne keď monitor ku karte pripájate práve prostredníctvom HDMI rozhrania. Ako všetci dobre vieme, HDMI nie je rozhranie primárne určené pre počítače, ale skôr pre použitie v oblasti spotrebnej elektroniky. No a práve s tým tento problém súvisí.Keď do HDMI strčíte niečo čo funguje na takomto multimediálnom rozlíšení, teda napríklad 1920x1080, ovládače sa rozhodnú, že to je televízor a tomu prispôsobia výstup, ktorého RGB úrovne obmedzia na 16-235, zostávajúce úrovne sú vyhradené na nejakú signalizáciu/synchronizáciu. Výsledok? Namiesto čiernej čiernej (0,0,0) máte sivú (16,16,16), to isté potom samozrejme pre bielu, celkovo dostanete menší rozsah farieb a samozrejme merateľne a viditeľne menší statický kontrast. A teda nahovno obraz.Najjednoduchšie riešenie: cez HDMI pripájať len televízory, monitor pripájať cez DVI alebo DisplayPort.Čo ale ak váš monitor má len dinosaurí D-Sub a HDMI? Potom je najjednoduchšou možnosťou zrejme zmena registrov jednoduchým nástrojom:DownloadTen potrebuje reštart PC, no efekt je účinný až do ďalšej čistej inštalácie ovládačov.Sú aj iné metódy, ja som ale skúšal len tieto dve, keďže sú najjednoduchšie.Zdroj:https://pcmonitors.info/articles/correc ... -amd-gpus/ Nieco podobne mi robi aj pri Intel hd graphics, ked pripojim monitor cez HDMI. podobny problem som mal na hd7870 s IPS monasom od LG, hdmi ani za svet Hmmm aked mám pripojený tv ktorý používam ako monitor, a nanom.nastavený plný rozsah RGB ? Či to nemá s tv nič spoločne a eplný rozhas ide už rovno z pc ?Resp. Ako zistim.či som týmto postihnuty? to iste robi aj hd4400... Aj mne to robila 7850 aj 270x Toxic teraz to uz nerobi vzdy sa mi prepojenie monitora cez HDMI dako nezdalo rozdiel som si vsimol ked som to napojol cez DVI nechapal som mislel som si ze to tak ma byt Mam problem ze mam monitor s iba s VGA konektorom ale mam k tomu redukciu VGA to HDMI po zapojeni do grafiky MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming nefunguje to -.- Potom dalej som skusil pripojit PC k TV cez HDMI kabel a tiez no signal. Takze neviem teraz co mam robit ci mam kupit novy monitor, alebo dalsiu redukciu ako je vyssie spomenuty DVI kabel. Dopredu vdaka Komponenty:Grafika: MSI N760 TF 2GD5/OC GamingMB: GIGABYTE 970A-DS3PProcesor: AMD FX-6350RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Blue SeriesHardDisk: Western Digital Blue 1000GB 64MB cacheZdroj: Cooler Master Thunder 600WChladic na procesor: GELID Solutions TranquilloMechanika:Samsung SH-224DB čierna Neviem či mám založiť na toto novú tému a tak to napíšem sem. Mám LCD monitor Acer GN245HQ, pripojil som ho DVI káblom k VGA z bazosu ASUS GTX 590 na rozhranie DVI ale iba na jednom z troch rozhraní DVI bol obraz roztiahnutý na celú obrazovku. Tie ostatné dve rozhrania boli ako píše KocuR - a samozrejme merateľne a viditeľne menší statický kontrast. A teda nahovno obraz. Vtedy som skúšal na tých dvoch DVI výstupoch nastavovať hocičo ale obraz sa roztiahnuť nedal a tak som to automaticky bez hľadania príčiny ...
Pripájate monitor k svojej nVidia karte cez HDMI? Čítajte! |