[ Príspevkov: 23 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
NapísalOffline : 02.11.2007 17:44 | Príklad

Neukázal by mi niekto príklad použitia kryptovania informácie v SQL? na linuxsofte som to nepochopil a google sklamal. Niečo ako
Kód:
<?php
mysql_query("INSERT INTO admins (nick) values ('$nick')");

//a v tomto sql query by už bola informácia zaheslovaná napr MD5

mysql_query("INSERT INTO admins (pwd) values ('$pwd'); ?>



mockrát díky


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Príklad

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 17:48 | Príklad

namiesto $pwd das md5($pwd)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 17:59 | Príklad

ďakujem :-)

//a ešte otázočka... Ako spraviť, že ak nick $nick existuje tak to hodí na stránku XY ? :-)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 18:10 | Príklad

A stále nefunguje :-(
Kód:
<?php
$login = $_POST['login'];
$pwd = $_POST['pwd'];
mysql_connect(localhost, -.-, -.-);
mysql_select_db(db);
mysql_query("INSERT INTO admins (login) values ('$login')");
mysql_query("insert into admins (password) values md5('$pwd')");
?>
 

:-(


_________________
E6850 @ 7,8 GHZ, 64 GB DDR 3 RAM @ 2400 MHZ, MB vyrobená na zákazku za 500 000, Case desing by TUVAX studio; grafická karta: ATI RADEON 3870 X8 @ 1500 MHZ jadrá a 5000 MHZ pamete...

Vážne... neklamem! Ja som admin VRZone.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Príklad

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 18:21 | Príklad

mas tam chybu, chybaju ti zatvorky v poslednom prikaze:
Kód:
mysql_query("insert into admins (password) values ('".md5($pwd)."')");

hmm, ale preco vkladas zvlast login a zvlast heslo?? :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 18:30 | Príklad

lebo login nebude zašifrovaný a heslo áno :-) ... a díkes skúsim to spraviť tak :)

// joj to musí byť v jednom som zistil... díky za upozornenie :D

a ešte nevieš ako na to <?php include XY ?> keď login už existuje? :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Príklad

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 18:40 | Príklad

ake include, ked uz login existuje?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 18:46 | Príklad

keď chce user vytvoriť acc peter a to acc už existuje aby mu pustilo include mojho súboru v ktorom bude text s vysvetlenim :-)

//hmm a teraz som zistil, že to kódovanie ktoré potrebujem nieje MD5 ale "kombinácia MD5/Base64 a SHA1" x-D A to už absolútne netuším ako spraviť ... toto by asi nemohlo byť
Kód:
'".md5.base64.sha1($pwd)..."'
?

//pri gugleni mi vyhodilo nieco taketo
Kód:
function hexToBase64($str)
{
$raw = '';
for ($i=o; $i < strlen($str); $i+=2)
{
$raw .= chr(hexdec(substr($str, $i, 2)));
}
return base64_encode($raw);
}
$str = hexToBase64(hash('sha1', $_POST[pass]));


ale absolutne tomu nechapem :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Príklad

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 19:11 | Príklad

Zisti, ci uz zadane uzivatelske meno existuje v db:
Kód:
<?php
$sql = "SELECT login FROM admins WHERE login='{$_POST['login']}'";
$res = @mysql_query($sql);
if(mysql_num_rows($res)>0) {
   include "nejaky_subor";
}
else {
   //INSERT
}
?>

A na co to tak komplikujes, nestaci ti md5?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 19:14 | Príklad

dik...

//ano mne staci ale bohužial ten systém je už zabehnutý a heslo abcdef tam vyzerá takto: H4rBDyPFtbwRZ72oS4M+XAV6d9I=


_________________
E6850 @ 7,8 GHZ, 64 GB DDR 3 RAM @ 2400 MHZ, MB vyrobená na zákazku za 500 000, Case desing by TUVAX studio; grafická karta: ATI RADEON 3870 X8 @ 1500 MHZ jadrá a 5000 MHZ pamete...

Vážne... neklamem! Ja som admin VRZone.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Príklad

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 19:19 | Príklad

zaujimalo by ma, ako si dosiel na to, ze potrebujes skombinovat prave tieto tri? :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 19:47 | Príklad

bolo to napisane v readme x-D


_________________
E6850 @ 7,8 GHZ, 64 GB DDR 3 RAM @ 2400 MHZ, MB vyrobená na zákazku za 500 000, Case desing by TUVAX studio; grafická karta: ATI RADEON 3870 X8 @ 1500 MHZ jadrá a 5000 MHZ pamete...

Vážne... neklamem! Ja som admin VRZone.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Príklad

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.11.2007 19:55 | Príklad

je to zbytocne komplikovane, ale budis:
Kód:
md5(base64_decode(sha1($pwd)));


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 02.11.2007 20:53 | Príklad

stenley píše:
je to zbytocne komplikovane, ale budis:
Kód:
md5(base64_decode(sha1($pwd)));

cmuk :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 06.11.2007 13:15 | Príklad

most complicated

však
Kód:
include pripojenie_do_databazy.php
$meno=$_POST["meno"];
$heslo=MD5($_POST["meno"]);
mysql_query("INSERT INTO admins VALUES ('$meno', '$heslo');");


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 06.11.2007 20:24 | Príklad

ďakujem pozriem sa na to :)


_________________
E6850 @ 7,8 GHZ, 64 GB DDR 3 RAM @ 2400 MHZ, MB vyrobená na zákazku za 500 000, Case desing by TUVAX studio; grafická karta: ATI RADEON 3870 X8 @ 1500 MHZ jadrá a 5000 MHZ pamete...

Vážne... neklamem! Ja som admin VRZone.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 07.11.2007 16:02 | Príklad

md5($daco)

to je zakodovanie nie dekodovanie


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.11.2007 17:33 | Príklad

sak on cel zakodovanie :D :P


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 07.11.2007 18:30 | Príklad

sak ale z db ked vyberal tak kodoval


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 07.11.2007 20:21 | Príklad

ee ved on chcel klasicke zakodovanie a overenie zakodovaneho.... tak jak sa robi bezne


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 14:59 | Príklad

stenley píše:
Zisti, ci uz zadane uzivatelske meno existuje v db:
Kód:
<?php
$sql = "SELECT login FROM admins WHERE login='{$_POST['login']}'";
$res = @mysql_query($sql);
if(mysql_num_rows($res)>0) {
   include "nejaky_subor";
}
else {
   //INSERT
}
?>



Nevieš prečo mi to vypisuje "Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource " ? :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 08.11.2007 15:27 | Príklad

Kód:
$_POST[login]


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Príklad

Registrovaný: 16.01.07
Prihlásený: 22.07.08
Príspevky: 305
Témy: 33 | 33
Napísal autor témyOffline : 08.11.2007 15:33 | Príklad

ďakujem :) skúsim ->a ide :)


 [ Príspevkov: 23 ] 


Príklad



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Priklad

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

947

17.03.2008 16:27

HT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príklad

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Vzdelanie, štúdium, škola

50

2538

20.11.2007 16:28

nZL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java Príklad

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

9

404

21.04.2012 15:51

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Delphi - príklad

v Delphi, Visual Basic

2

518

07.11.2010 23:16

majso

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Priklad Delphi

v Delphi, Visual Basic

3

155

25.01.2017 8:46

focko

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Priklad pre hlavicky

v Vzdelanie, štúdium, škola

17

649

09.05.2010 18:08

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Priklad z fyziky

v Vzdelanie, štúdium, škola

18

1187

06.05.2008 22:07

molotow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Theveninova veta - priklad

v Elektronika

2

3387

03.01.2008 18:42

sike9

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príklad z Fyziky

v Vzdelanie, štúdium, škola

3

172

13.12.2014 19:29

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

priklad z fyziky

v Vzdelanie, štúdium, škola

8

1084

15.03.2008 15:19

petos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príklad z fyziky

v Vzdelanie, štúdium, škola

4

154

14.05.2013 22:10

InVader

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príklad v Matlab-e

v Ostatné programy

0

165

02.12.2011 11:51

the_pivo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SWF upload - funkcny priklad

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

418

12.04.2009 1:07

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banalny priklad-char. tranzistora

v Elektronika

10

807

07.03.2007 12:43

Taomas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

htaccess - konkretny priklad - problem

v Ostatné

6

334

21.04.2010 19:57

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Priklad na good stranku

v Webdesign

3

486

21.02.2009 17:46

buslo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF