[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
NapísalOffline : 09.09.2007 16:14 | PRIHLASOVANIE

Chlapi tak ešte jedna otázka, mohol som ju prilepiť k tej predošlej, ale akosi som na to zabudol. Jedná sa mi o SESSION, totižto na hlavnej stránke sa mi prihlási užívateľ, vytvorí sa SESSION, ale mám problém ako sa toto SESSION prenáša na ďalší link, či proste ako prenášať login a heslo, vlastne, že už ten užívateľ je prihlásený, lebo ak kliknete na nejaký link, tak sa mi zruší session. Teda proste ako to funguje s tým overovaním prihlásenia pri prechodoch na iné linky. Ďakujem pekne.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PRIHLASOVANIE

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.09.2007 16:18 | PRIHLASOVANIE

skus si dat na tu dalsiu stranku na zaciatok
Kód:
session_start();


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 09.09.2007 16:35 | PRIHLASOVANIE

A ešte by som mal takú odpoveď, keď vlastne do každej stránky nahádžam to session_start(), tak vlastne na každej stránke má byť aj spojenie s databázou a overenie, či údaje v session súhlasia?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 05.08.07
Prihlásený: 24.10.07
Príspevky: 4
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 10.09.2007 15:09 | PRIHLASOVANIE

tym sa ti prenesu udeje v session ale musiš napr. overiť či je prihlaseni


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 10.09.2007 15:20 | PRIHLASOVANIE

Ďakujem. A ešte by som sa chcel opýtať, či by niekto vedel aspoň v skratke vysvetliť ako to je s rôznymi seriálmi na internete, napr. o PHP a tak, kde je to rozdelené na napr. 20 častí a každá časť má svoje id. To sa nejako ukladajú do databázy? Či som úplne vedľa? Ďakujem pekne.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PRIHLASOVANIE

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.09.2007 15:27 | PRIHLASOVANIE

moze, ale nemusi to byt ulozene v db, ale s najvacsou pravdepodobnostou je


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 10.09.2007 15:35 | PRIHLASOVANIE

A aký sa tam používa typ VARCHAR(100000) alebo ??? :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PRIHLASOVANIE

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 10.09.2007 15:39 | PRIHLASOVANIE

na co myslis, na id? tak to asi INT (a pod.) a na obsah pravdepodobne TEXT

VARCHAR moze obsahovat max 255 znakov (v mysql)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PRIHLASOVANIE

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 10.09.2007 15:42 | PRIHLASOVANIE

ze "VARCHAR(100000)" hehe dobry for vies ty vobec co to cislo znamena?


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.09.07
Prihlásený: 02.01.10
Príspevky: 58
Témy: 22 | 22
Napísal autor témyOffline : 10.09.2007 16:07 | PRIHLASOVANIE

No práveže neviem čo znamená? Dáš radu? Dik.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
PRIHLASOVANIE

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 10.09.2007 18:20 | PRIHLASOVANIE

napisem ti to presne z knihy aby tu niektory netahali za slovicka

hmhm

"varchar(hodnota)

Popis: v tomto sloupci je mozne ulozit hocijaky znak, kazde pole v tomto stlpci moze mat od 0 do 255znaku. Maximalna dlzka ulozeneho retazca je urcena argumentom v zatvorke."


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.09.2007 17:09 | PRIHLASOVANIE

no a dodal by som že sa prispôsobuje dĺžka teda šetrí miesto zatial čo TEXT dá miesto prázdnych znakov medzeri


 [ Príspevkov: 12 ] 


PRIHLASOVANIE



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasovanie

v PHP, ASP

6

211

16.11.2011 14:51

susedx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje prihlasovanie

v PHP, ASP

5

304

20.02.2010 18:46

scrysurn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opera prihlasovanie

v Sieťové a internetové programy

4

350

30.07.2009 14:48

SnakeBack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasovanie auta

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Automobily, motorky

38

980

11.06.2016 23:28

sedlák

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Konta - prihlasovanie

v Operačné systémy Microsoft

3

332

08.04.2007 21:32

audiotrack

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie/odhlasovanie

v PHP, ASP

6

297

12.05.2010 14:09

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

auto prihlasovanie

v Sieťové a internetové programy

4

470

04.09.2006 23:13

dj.ripper

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie a overenie

v PHP, ASP

5

298

09.03.2008 18:55

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista - prihlasovanie uzivatelov

v Operačné systémy Microsoft

3

397

02.10.2009 14:01

Frey

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasovanie v phpBB2

v Redakčné systémy

9

909

06.06.2008 21:16

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie do winu

v Operačné systémy Microsoft

3

195

17.02.2008 14:34

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Gmail - Automatické prihlasovanie

v Služby a webstránky

3

312

21.05.2012 9:29

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasovanie do XP

v Operačné systémy Microsoft

3

341

28.01.2007 10:49

p2p

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie, chyba, oop

v PHP, ASP

6

294

03.03.2011 14:52

janik366

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie užívateľov na phpBB

v Redakčné systémy

11

617

02.08.2006 7:33

MASH

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie do Windows XP

v Operačné systémy Microsoft

4

370

19.03.2009 22:24

yterbium



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF