[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie na stránku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 11.04.2009 14:50 | Prihlásenie na stránku

Ahojte potrebujem spraviť prihlásenie.

Teraz som skusil nečo že.
user pride a ak zada spravne udaje nastaví mu to cookie s nejakým hashom a tento hash zapíše aj do databázy z jeho id
teda prihlasovanie pomocou cookie a potom overujem že či to co ma v cookie je v db a ak hej tak ho identifikujem pomocou id v databáze

len problém je že pokial idem to podzložky napr. fotogaleria tak mi nejak prestane cookie platiť a sprava sa to potom ako že som odhlasený

a ja chcem vedieť ako by sa to dalo opraviť a že či je tento spôsob bezpečný

ďakujem :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prihlásenie na stránku

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 11.04.2009 15:17 | Prihlásenie na stránku

@podzlozka - problem bude v zlom pouziti setcookie() funkcie.
Osobne by som ale volil sessions, pretoze cookie si vies velmi lahko zmenit.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie na stránku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 11.04.2009 15:24 | Prihlásenie na stránku

no sesision
Ak budeš mať čas tak bol by som rád keby si mi skusil napisat že čo definovať keď sa user prihlási a ako potom overovať prihlásenie
ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie na stránku

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 11.04.2009 21:30 | Prihlásenie na stránku

Kód:
session_start();
$_SESSION['id'] = 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx';



Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie na stránku

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 11.04.2009 22:13 | Prihlásenie na stránku

Kód:
$_SESSION['online'] = 1;
$_SESSION['nick'] = $nick;
$_SESSION['id'] = $id_usera;
$_SESSION['rank'] = $hodnost;


A overujes nasledne:
Kód:
if($_SESSION['online'] == "1") {
.
.
.
.
}else{
echo "Nie si prihlásený!";
}


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.05.10
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 27
Témy: 11 | 11
NapísalOffline : 11.06.2010 9:26 | Prihlásenie na stránku

SESSION je serverova premenna...takze ked sa niekto iny prihlasi z ineho pristupoveho bodu, tak sa session zmeni...to znamena ze ten co bol prvy prihlaseny bude odhlaseny...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie na stránku

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 11.06.2010 15:08 | Prihlásenie na stránku

laceky píše:
SESSION je serverova premenna...takze ked sa niekto iny prihlasi z ineho pristupoveho bodu, tak sa session zmeni...to znamena ze ten co bol prvy prihlaseny bude odhlaseny...

blbosť, tá je pre každého iná


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie na stránku

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 12.06.2010 1:57 | Prihlásenie na stránku

Ked pouzijes session a nic neosetris, tak kludne bude moct byt viac ludi prihlasenych na 1 ucte..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 8 ] 


Prihlásenie na stránku



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie na stránku je zablokované

v Ostatné programy

2

201

31.08.2010 22:23

mhdsim

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cookie prihlásenie na remote stránku

v PHP, ASP

2

202

08.10.2011 17:21

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

4

394

29.11.2007 16:23

pleso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

3

573

20.01.2006 8:12

michal.h

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Databázy

1

710

28.07.2007 15:09

eiger33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v PHP, ASP

1

111

17.02.2014 21:57

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

5

338

12.02.2007 8:46

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v PHP, ASP

4

376

19.04.2011 18:14

Gropi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie

v PHP, ASP

21

684

08.03.2011 23:26

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc-prihlásenie

v Ostatné

8

357

13.04.2010 17:29

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Bezpecne prihlasenie

v PHP, ASP

28

1485

12.05.2009 21:54

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Session - prihlasenie

v PHP, ASP

17

997

14.07.2008 10:47

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie uzivatela

v PHP, ASP

4

470

10.08.2009 23:50

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skype prihlásenie

v Sieťové a internetové programy

1

15116

13.11.2008 22:24

hermivova

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win10 prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

5

148

10.04.2017 18:28

Echo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

login - prihlasenie

v PHP, ASP

27

345

28.11.2013 10:58

Elrohir



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF