[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
NapísalOffline : 15.10.2011 17:39 | Prihlásenie len admina

Robím práve stránku, na ktorej by som potreboval prihlásiť len a len admina, teda nepotrebujem registráciu. Potreboval by som teda nejaký jednoduchý kód. Ak máte nejaké nápady, prosím pomôžte.


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12425
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.10.2011 18:09 | Prihlásenie len admina

http://www.google.sk/#hl=sk&q=login+php


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 16.10.2011 11:56 | Prihlásenie len admina

Ďakujem za odpoveď, ale aj tak tam stále pchajú tú registráciu, j mám z toho potom neuveriteľný zmätok :D . Tak ak by sa ešte niekto ochotný našiel, budem vďačný ...


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 16.10.2011 11:58 | Prihlásenie len admina

vsak registraciu vypnes upravenim, vymazanim alebo presunutim [odporucam tuto moznost - niekam registracny formular zasit, nikdy nevies kedy sa ti moze hodit] registracneho formulara [spolu so skriptom ktory registracny formular spracuje]
skus napisat ktore riesenie si si vybral, s konkretnym kodom
btw. ako admin budes mat pohodlnejsie sa pred vypnutim registracii zaregistrovat nie? manualne vkladat udaje do tabulky [hlavne hashnute heslo] bude dost neprakticke


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 16.10.2011 20:27 | Prihlásenie len admina

Aha, čiže ty myslíš, že by som tam najprv nechal aj registráciu, registroval by som admina (meno a heslo) a potom by som upravil stránku, že by som registráciu niekam zašil? Pochopil som správne? A to zašitie si myslel že časť kódu s registráciu by som len hodil /*do komentára*/ - správne chápem?


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 16.10.2011 20:38 | Prihlásenie len admina

kedze vacsina tychto skriptov funguje na principe odosielania obsahu formularu z html suboru [pre predstavu sa teraz moze jednat o subor registracia.html] do php suboru [registracia.php] kde sa udaje spracuju, overia a ulozia do databazy
pokial registraciu nechces povolit, podstatou je vymazanie priameho linku na registraciu zo vsetkych stranok a presunutie registracia.html a registracia.php niekam, kde normalnemu uzivatelovi nenapadne taketo subory hladat, alebo ako si napisal, znefunkcnit spracovanie [php subor] napriklad komentarom.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 16.10.2011 21:07 | Prihlásenie len admina

Okej, ďakujem, ale ešte by som potreboval vedieť, či je tu nutné spraviť databázu... ja si myslím že to nemá absolútne význam. Našiel som kódy, ale to sú len sprostosti. Takže je tu nutná aj databáza? (paron ak je to sprostá otázka, v tomto som ešte trochu nevzdelaný :D )


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 16.10.2011 21:11 | Prihlásenie len admina

s databazou to mas urcite lepsie ako ukladat hesla niekam na stranku, aj ked trochu komplikovanejsie na kod
tiez v buducnosti, keby si sa rozhodol umoznit registraciu dalsim clenom/adminom je to flexibilnejsie riesenie


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 16.10.2011 21:29 | Prihlásenie len admina

Dobre, takže, poviem to takto:
Ja vážne nepotrebujem do budúcnosti uvažovať o prípadnej registrácii atď. Ja len potrebujem, aby sa len admin mohol prihlásiť, zmeniť údaje dní, ktoré by sa potom ukázali uživateľom na normálnej verzii stránky (ide o obsadenosť chaty, admin napíše dni, a tie sa potom zjavia v kalendári ako obsadené). Údaje o obsadenosti budú chodiť na e-mail, takže to prihlásenie má vážne slúžiť len na túto činnosť... nemohol by som predsa len poobchádzať všetky tie zložité procesy s databázou? Proste Session a nič zložité...šlo by to podľa teba len takto?


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 17.10.2011 12:55 | Prihlásenie len admina

islo, ved mu nastavis session a overujes ci je prihlaseny (ci teda existuje dana relacia)... nic viac ti tam netreba...

// pridané po 18 sekundách od posledného príspevku

teda, nic viac netreba, ak to chces len hentak jednoducho


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 17.10.2011 22:10 | Prihlásenie len admina

Dobre, takže nastavín SESSION pre nick a heslo, cez POST to vytiahnem s formulara a uz len overenie (check) a SESSION logout. Díki, toto som potreboval, ešte raz ďakujem ;)


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 21.10.2011 23:26 | Prihlásenie len admina

Okej, skúšal som všetky blbosti, ale toto by mohlo toereticky ísť nie ? :D
Kód:
<html>
  <head>
  </head>
  <body>
    <form action="/pokus.php" method="post">
      Meno: <input type="text" name="login" value="" />
      Heslo: <input type="text" name="heslo" value="" />
      <input type="submit" />
    </form>
 
      <?php
        session_start();
       
        if ( isset( $_POST['login'] ) && isset( $_POST['heslo'])) {
          if (( $_POST['login'] === "admin") && ( $_POST['heslo'] === "heslo123")) {
            $_SESSION['prihlaseny'] = 1;
            header("Location: /");
            exit;
          }
          else {
            $sprava = "Meno alebo heslo bolo zle zadané!";
            echo $sprava;
          }
        } 
       
        if ( isset( $_GET['odhlasit'])){
          session_destroy();
          header("location: /");
          exit;
        }
      ?>
     
      <?php
        if (($_SESSION['prihlaseny']) && ($_SESSION['prihlaseny']===1)) {
          echo "Prihlásenie úspešné! <a href='/odhlasenie'>Odhlásiť</a>;
        }
      ?>
   
   
  </body>
</html>


lenže my vypisuje akúsi chybu :

( ! ) Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting T_VARIABLE or T_DOLLAR_OPEN_CURLY_BRACES or T_CURLY_OPEN in C:\wamp\www\prihlasenie.php on line 42

Rád by som dajakú radu, čo s tým...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 22.10.2011 0:13 | Prihlásenie len admina

Pouzivaj textovy editor so zvyraznovanim syntaxe, tam by ti to malo byt hned jasne - na poslednom prikaze echo (nejaky piaty riadok odspodu) chybaju retazcu uzatvaracie uvodzovky.
Len tak mimochodom, header() modifikuje HTTP hlavicky, preto musi byt tato fcia volana pred akymkolvek vystupom. HTML kod pred header()om sposobi, ze kod ti pravdepodobne fungovat nebude.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.10.2011 10:35 | Prihlásenie len admina

Hawkie - ako som už písal viacerým, toto fórum nemá slúžiť na odhalovanie syntaktických chýb.
Inak povedané, sú to preklepy, alebo diletantské písanie kódu. Ak si nedokážeš ošetriť ani to, tak budeš mať ešte veľa problémov s programovaním.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 22.10.2011 13:43 | Prihlásenie len admina

Napisane z hlavy..

Prihlasenie:
Kód:
<?php
session_start();

// tu si nastavis meno a heslo
$tajne_heslo = '1234';
$tajne_meno = 'admin';

if( $_POST ) {
   if( $_POST['heslo'] == $tajne_heslo && $_POST['meno'] == $tajne_meno ) {
      
      $_SESSION['admin_login'] = time();
      // sem si daj nejaky redirect, napr:
      header("Location: tajna_sekcia.php");
      exit();
      
   } else {
      // zadal si zle meno alebo heslo :)
   }
}

?>

<form method="post">
   
   <input type="text" name="meno">
   <input type="password" name="heslo">
   <input type="submit" value="prihlas">
   
</form>


Na vrchu tajnych stranok:
Kód:
<?php
session_start();
if( !is_numeric($_SESSION['admin_login']) ) {
   // nie si prihlaseny, daj redirect na prihlasenie
   header("Location: prihlasenie.php");
   exit();
}
?>
Tajna stranka!


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 22.10.2011 13:47 | Prihlásenie len admina

este by to chcelo chybovu hlasku po zadani nespravneho mena/hesla
Kód:
    } else {
      echo "Zadane nespravne meno alebo heslo";
       // zadal si zle meno alebo heslo :)
    }

dufam, ze vies kam tento kod patri :-) [nechcem ho tu zbytocne cely kopirovat, napoveda - else je tam len jedno tak zan dopln podla tej schemy echo, do uvodzoviek mozes dat co chces ;) ]


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prihlásenie len admina

Registrovaný: 27.04.11
Prihlásený: 21.04.12
Príspevky: 35
Témy: 5 | 5
Napísal autor témyOffline : 22.10.2011 20:02 | Prihlásenie len admina

Ďakujem chlapi, sme proste super :) . Díki za kódiky.
Shaggy: Sorry za tieto "strašné preklepy", všimol som si, že to tu píšeš viackrát. Ospravedlňujem sa tieto blbé chyby a budem sa ich snažiť opraviť, ale ty, ako "skúsený" prigramátor by si teda mohol vedieť, že ten kód nebol len syntakticky zlý a teda tu aj celkom partil - len môj názor. Inak ešte raz díki :)


_________________
„Slobodu mi predsa nikto nemôže zobrať, veď slobodný som sa už narodil!“ Kráľ Artuš
 [ Príspevkov: 17 ] 


Prihlásenie len admina



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie hesla admina

v Operačné systémy Microsoft

8

4624

20.05.2008 7:51

stopa27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PRE HLavneho ADmina

v Správy pre vedenie fóra

17

622

06.04.2013 23:15

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Batch - Automatické oprávnenie admina

v Ostatné

4

299

22.11.2012 19:05

ondrejko0102

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s pravami admina

v Operačné systémy Microsoft

2

135

07.01.2011 12:51

makonm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nemám Konfiguráciu v paneli pre admina...

v Redakčné systémy

4

289

15.01.2007 12:33

Rafinko

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Hľadám admina pre web nudaVpraci.sk

v Ponuka práce

1

1031

17.01.2011 16:23

Ramirez69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Subor, v ktorom je definovana farba pre admina, moda

v Redakčné systémy

9

322

21.01.2007 15:26

Tom@S

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PRE ADMINA-BAN PRE Skilexje***** alias JanoV

v Správy pre vedenie fóra

1

404

31.05.2013 17:31

Dadko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Operačné systémy Microsoft

3

573

20.01.2006 8:12

michal.h

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v PHP, ASP

1

111

17.02.2014 21:57

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v Databázy

1

710

28.07.2007 15:09

eiger33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

5

338

12.02.2007 8:46

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie

v PHP, ASP

21

684

08.03.2011 23:26

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlasenie

v Redakčné systémy

4

394

29.11.2007 16:23

pleso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasenie

v PHP, ASP

4

376

19.04.2011 18:14

Gropi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skype prihlásenie

v Sieťové a internetové programy

1

15116

13.11.2008 22:24

hermivova



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF