[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.01.07
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 90
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Prešov
NapísalOffline : 25.01.2009 15:02 | Prepisanie rel/abs cesty

Nie som skuseny programator a preto potrebujem mensiu pomoc.

Takze. Urobil som stranku na jednom serveri. Script vyzeral asi takto:
Kód:
<?php
$url = fopen("http://domena.tld/fotky/kategoria/foto.php",r);
fpassthru($url);
?><

Hoci domena.tld je tiez tam kde ten subor v ktorom je ten script, neriesil som tu root adresu ale takto mi to fungovalo.


Ale potom som to prehodil na iny server (hosting), kde som zistil, ze je problem. Ma ochranu proti tejto funkcii (ak je spustana cez http.)

A teraz mi vyhadzuje tento error: Kód:
Kód:
Warning: fopen() [function.fopen]: URL file-access is disabled in the server configuration in /domains1/do6xxx00/public/www_root/subor.php on line 9

Warning: fopen(http://domena.tld/fotky/kategoria/foto.php) [function.fopen]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /domains1/do6xxx00/public/www_root/subor.php on line 9

Warning: fpassthru(): supplied argument is not a valid stream resource in /domains1/do6xxx00/public/www_root/subor.php on line 10


Snažil som sa to urpavi´t tak, aby to tam fungovalo. Tak som niečo take vykúzlil:
Kód:
<?php
$url = fopen("./fotky/kategoria/foto.php",r);
fpassthru($url);
?>

Avšak teraz mi už neincludne spustený php script, ale vypíše časť scriptu.

Ďakujem za pomoc a riešenie


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prepisanie rel/abs cesty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.01.2009 15:51 | Prepisanie rel/abs cesty

include pouzit nemozes?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.01.07
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 90
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Prešov
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 15:57 | Prepisanie rel/abs cesty

totizto cez include sa ten script sprava cudne... ale aj v iclude by som musel dat abs. cestu


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prepisanie rel/abs cesty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.01.2009 16:06 | Prepisanie rel/abs cesty

ako ze cudne? alebo skus curl... ale to radsej potom relativne adresy...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.01.07
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 90
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Prešov
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 16:22 | Prepisanie rel/abs cesty

Lebo to foto.php je script na to, aby vypisal fotky z daneho priecika /kategorie/. Ked to hodim cez include tak vypisuje vsetky mozne obrazky od rootu.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prepisanie rel/abs cesty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.01.2009 16:37 | Prepisanie rel/abs cesty

sak si nastav adresar, v ktorom ma fotky hladat...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.01.07
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 90
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Prešov
Napísal autor témyOffline : 25.01.2009 17:34 | Prepisanie rel/abs cesty

Tu j ten script na fotky:

foto.php
Kód:
<?php

$directory = getcwd();

$directories = array();
getListOfDirectories( $directories, $directory );

// Max width of image thumbnail
$max_width = 180;
// Max height of image thumbnail
$max_height = 150;
// Max number of images per row of the table
$images_per_row = 2;

$directories = array_flip($directories);
foreach( $directories as $directory => $foo){
   $directories[ $directory ] = array();
   $directory_reader = dir($directory);
   // Get a list of images
   while (false !== ($filename = $directory_reader->read())) {
      if( preg_match( "~.*\.(gif|jpg|jpeg|png)~Ui", $filename, $matches ) ){
         $directories[ $directory ][] = $filename;
      }
   }
   $directory_reader->close();
}

function getListOfDirectories( &$directories, $current_directory ){
   $directories[] = $current_directory;
   $directory_reader = dir($current_directory);
   while (false !== ($filename = $directory_reader->read())) {
      if( is_dir( $current_directory . '/' . $filename ) && $filename[0] != '.'){
         getListOfDirectories( $directories, $current_directory . '/' . $filename );
      }
   }
}
?>


      <table>
<?php

// Render the images in their rows
foreach( $directories as $directory => $images ){
   $directory = substr( $directory, strlen( getcwd() ) + 1 );
   echo (
      str_replace
      (
         array(
            '[[images_per_row]]',
            '[[directory_name]]',
         ),
         array(
            $images_per_row,
            ($directory)?$directory:'[[current]]'
         ),
         ''
      )
   );
   $rows = ceil(count($images)/$images_per_row);
   for( $y = 0; $y < $rows; $y++ ){
      echo( '<tr>' );
         for( $x = 0; $x < $images_per_row; $x++ ){
            $index = $x + ( $y * $images_per_row );
            if( $index < count( $images ) ){
               echo
               (
                  str_replace
                  (
                     array(
                        '[[path]]',
                        '[[image_name]]',
                        '[[width]]',
                        '[[height]]'
                     ),
                     array(
                        (($directory)?$directory.'/':''),
                        $images[ $index ],
                        $max_width,
                        $max_height
                     ),
                     '<td align="center"><a href="[[path]][[image_name]]" rel="lightbox[roadtrip]"><img border="0" src="get_image.php?image_name=[[path]][[image_name]]&width=[[width]]&height=[[height]]" alt="[[image_name]]"></a></td>'
                  )
               );
            }
         }
         echo( '</tr>' );
   }
}
?>
      </table>
   


get_image.php
Kód:
<?php

$image_name = './' . $_GET[ 'image_name' ];

$output_width = $_GET[ 'width' ];
$output_height = $_GET[ 'height' ];

$types = array(
   'jpeg' => 'image/jpeg',
   'gif' => 'image/gif',
   'png' => 'image/png',
);

if( preg_match( "~.*\.(gif|jpg|jpeg|png)~Ui", $image_name, $matches ) ){

   $format = $matches[ 1 ];
   if( $format == 'jpg' ){
      $format = 'jpeg';
   }
   switch( $format ){
      case 'gif':{
         $image = imagecreatefromgif( $image_name );
         break;
      }
      case 'jpeg':{
         $image = imagecreatefromjpeg( $image_name );
         break;
      }
      case 'png':{
         $image = imagecreatefrompng( $image_name );
         break;
      }
   }

   // obtain source image dimensions
   list( $width, $height, $type ) = getimagesize( $image_name );

   // By default, w/h are the same as the requested output size
   $new_height = $output_height;
   $new_width = $output_width;

   // Do we have to shrink it horizontally or vertically?
   $ratio_current = $width / $height;
   $ratio_output = $output_width / $output_height;
   if( $ratio_current > $ratio_output ){
      // New ratio is wider/shorter than old
      $new_height = $height / ( $width / $output_width );
   } elseif ( $ratio_current < $ratio_output ) {
      // New ratio is taller/thinner than old
      $new_width = $width / ( $height / $output_height );
   }

   // Create a blank image
   $target = imagecreatetruecolor
   (
      $new_width,
      $new_height
   );

   // Copy resized image into blank image
   imagecopyresampled( $target, $image, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height );

   // Clean up in-memory objects
   imagedestroy( $image );

   header("Content-Type: " . $types[ $format ]);

   imagejpeg($target);
}
?>


Ten script je tak urobeny, ze berie fotky z tamadial, kde sa to .php nachaza. Mohol by mi to niekto upravit, ze sa na tvrdo nastavi priecinok?

Dakujem


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prepisanie rel/abs cesty

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.01.2009 19:20 | Prepisanie rel/abs cesty

pre zaciatok ti bude stacit zmenit prvy riadok na
Kód:
$directory = "fotky/kategoria";

ak mas ten skript v roote...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.01.07
Prihlásený: 17.05.10
Príspevky: 90
Témy: 35 | 35
Bydlisko: Prešov
Napísal autor témyOffline : 26.01.2009 12:25 | Prepisanie rel/abs cesty

Ďakujem, FUNGUJE to!

Ešte by som sa chcel spýtať, či by niekto nevedel ten script upraviť tak, aby vygeneroval a uložil thumbnail do nejakeho priečinka, napr, /thumb/, lebo keď ten sa stale spusta, stale generuje nove thumby, a server je dost zatazeny.

Dakujem


 [ Príspevkov: 9 ] 


Prepisanie rel/abs cesty



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepisanie cesty ukladania blokov v Bitcoin

v Ostatné programy

5

151

04.12.2013 13:08

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepísanie používateľa

v Operačné systémy Microsoft

1

180

24.11.2011 16:46

HGDS1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepisanie css

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

330

30.10.2007 14:57

pitrik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepisanie grub

v Operačné systémy Unix a Linux

20

1163

30.08.2006 10:28

Intelman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepisanie diskov

v Ostatné zariadenia

2

119

18.05.2015 11:31

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prepisanie znaku assembler

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

111

06.03.2013 18:42

XOLOO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepisanie ntdll.ll

v Operačné systémy Microsoft

1

284

03.05.2009 21:13

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepísanie disku na nuly

v Pevné disky a radiče

9

210

04.09.2016 14:57

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Príčíny nabúrania-prepísanie indexu

v PHP, ASP

9

337

15.07.2010 22:59

qacer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php_mysql-prepisanie id problem

v PHP, ASP

2

370

05.10.2009 15:22

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepisanie suboru cez web

v PHP, ASP

6

322

15.07.2007 18:05

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Súhrnné cesty ...

v Siete

0

178

14.07.2010 13:49

RomanB

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepisanie Return-Path v Postfixe

v Operačné systémy Unix a Linux

0

253

17.09.2016 12:31

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepísanie partícií windows s freebsd

v Operačné systémy Unix a Linux

0

178

10.03.2012 15:26

drioton

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strom z cesty

v PHP, ASP

1

95

05.02.2014 17:49

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook na cesty

v Notebooky a netbooky

2

218

31.10.2011 7:41

Cirky



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF