[ Príspevkov: 26 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
NapísalOffline : 15.10.2012 14:40 | prenasanie premennych

ahojte. Na webovej stranke mam cca 20 odkazov s menom a cislom, no po prekliknuti potrebujem cislo pouzit (je to ID receptu v databaze). Doteraz som to posielal ako get a z neho vytiahol len cislo. No nejak sa mi to nepaci, da sa to preniest nejako inac?

priklad:
mam: majo.sk/recept-123

a chcem: majo.sk/recept

* Presunuté - HTML » PHP, killer

// pridané po 17 minútach od posledného príspevku

rozmyslal som, ci to nejak nepojde aj cez .htaccess . Neco urobit s: RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]+)/?$ /majo.sk/index.php?kategoria=$1 [L]


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 15.10.2012 14:54 | prenasanie premennych

posielaj cez post, alebo pouzi session


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 15.10.2012 14:57 | prenasanie premennych

mam dost vela linkov, tak cez session asi nie a post, nie je to len pre formular?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 15.10.2012 15:24 | prenasanie premennych

Aha, tak post asi nie.
Ale ked cez get prenasas jedno cislo, co ti brani prenasat ho cez session?
Prip. to skombinuj a v linku maj get, po presmerovani ho precitaj, uloz do session a potom presmeruj na "peknu url"


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 15.10.2012 16:00 | prenasanie premennych

no s presmerovanim by som to nechcel riesit. No cez session by to bolo mozno super, ale ide o to, ze mam vela liniek na stranke, to by som musel pouzit asi nieco take, ze ak niekto klikne na konkretnu tak sa posle ID do session. Je take nieco?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prenasanie premennych

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 15.10.2012 16:03 | prenasanie premennych

Neviem, čo riešiš - zbytočne si komplikuješ život. Odkiaľ vezmeš to ID, čo plánuješ posielať v sessione?


_________________
always is always wrong
Offline

Správca fóra
Správca fóra
prenasanie premennych

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.10.2012 16:05 | prenasanie premennych

Co ti brani v tom, aby si pouzil v url len recept (resp. nadpis receptu v tvare pouzitelnom v url)? Ak je to retazec, na zaklade ktoreho vies jednoznacne identifikovat jeden konkretny zaznam v db, tak kde je problem? Ak nie je jedinecny, resp. existuje predpoklad, ze sa bude opakovat, id v url riesi prave to...


Naposledy upravil stenley dňa 15.10.2012 16:08, celkovo upravené 1

_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 15.10.2012 22:33 | prenasanie premennych

Praveze kazdy recept ma vlastnu ID a vdaka tomu viem ho najst v databaze a vybrat potrebne udaje. Ide o to, ze nemozem vytvorit pre kazdu stranku a kazdy odkaz session, lebo na dalsej podstranke su dalsie recepty. To by bolo tych sedeni vela.

// pridané po 6 hodinách 26 minútach od posledného príspevku

neviete mi niekto poradit? Dnes na to pozeram cely den a uz som bezradny :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
prenasanie premennych

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 15.10.2012 22:43 | prenasanie premennych

Citácia:
To by bolo tych sedeni vela.

Prosím? Nové session sa vytvára len v prípade, ak nebolo už predtým pre daného usera vytvorené... O akých mnohých sedeniach to píšeš? To máš nejako popletené, nie?

V každom prípade sa toto rieši tak, ako píše stenley - parameter v URL. Mať jednu URL pre viacero receptov je kravina, ako po stránke SEO, tak po stránke prehľadnosti atď...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 16.10.2012 9:38 | prenasanie premennych

no mam na jednej podstranke cca 80 odkazov. Na každy z nich vytvorit sedenie? No, alebo skor .. neda sa to tak, aby ked kliknem na odkaz, tak sa vytvorilo sedenie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
prenasanie premennych

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 16.10.2012 9:46 | prenasanie premennych

Ja neviem, či si hotentot alebo nerozprávaš po slovensky, ale napíšem to ešte raz.

1.) Session sa vytvára len v prípade, ak sa pre daného užívateľa session nenašla. To znamená, že keď už je raz session vytvorené, použije sa znovu, nevytvorí sa ďalšie.

2.) Nemáš to riešiť cez session, pretože je to zlé riešenie. Naštuduj si niečo o SEO a správnych návykoch programovania. To, čo chceš ty, je tabu. Každý recept by mal mať vlastnú URL, nemal by si mať jedinú url pre 80 receptov. Serieš sa s peknými URL a potom to zabiješ takýmto spôsobom.. Samozrejme by to fungovalo, keby si to dokázal vôbec implementovať, ale NEROB TO.

Stenley ti presne napísal, ako sa toto rieši. Čomu nerozumieš? Alebo to potrebuješ v nejakom inom jazyku?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 16.10.2012 10:13 | prenasanie premennych

No hotentot dufam, ze niesom a na SEO v tomto pripade kaslem. No Stenleyumu som odpovedal. ID potrebujem preniest, nemozem vyberat z databazy podla mena receptu, ktore sa bude menit. Musim podla IDčka. Samozrejme, ze nechcem mat /polievka-zeleninova 20krat sa to bude menit na /polievka-bravcova a pod. No nemozem vytiahnut informacie o nej z dalsej tabulky podla nazvu, ale podla ID. Preto sa pytam, da sa nejak to ID preniest okrem GETu, pokial na jednej podstranke budem mat napriklad 80 odkazov?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prenasanie premennych

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.10.2012 10:21 | prenasanie premennych

Vies co, lepsie bude, ked sem hodis par riadkov z tvojej tabulky v db, kde mas ulozene recepty. Uvidime, co sa s tym da spravit, lebo osobne sa uz stracam v tom, co vlastne chces a preco to, podla teba, nemozes spravit tak, ako je to bezne vsade inde.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
prenasanie premennych

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 16.10.2012 10:45 | prenasanie premennych

Vieš, problém nie je ani tak v tom, že kašleš na SEO, to je už tvoj problém, ale ty kašleš aj na userov :) Predstav si, že by si došiel na stránku, našiel pekný recept a chcel by si poslať kamarátovi.. Ale ejha, všetky recepty by mali identickú URL a po kliknutí na link by sa mu prinajlepšom zobrazil zoznam kategórií/receptov.

Alebo to mám chápať tak, že ty máš na stránke 80 STATICKÝCH odkazov na každý recept? Zoznam url receptov dúfam ťaháš tiež z db, nielen samotné recepty... Z tej tvojej poslednej vety to vyznieva divne...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 16.10.2012 12:40 | prenasanie premennych

tak tabulka 1 je napriklad:

Meno: kapustova poliavka
ID:20

tabulka 2 je:
ID:20
Prisady: kapusta, mrkva,
Cas: Cas varenia je 25 min

asi tak nejako


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prenasanie premennych

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.10.2012 13:10 | prenasanie premennych

Aha, takze tu je problem, zle navrhnuta struktura tabuliek. Existuje nejaky dovod na to, aby si mal casti receptu rozdelene do viacerych tabuliek tak, ako ich mas teraz? Keby si mal aspon tabulku prisad, tak nic nepoviem, ale takto? V tvojom pripade, ak nechces menit tabulky, bez pouzitia id v url to zrejme nepojde rozumne spravit.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 17.10.2012 9:03 | prenasanie premennych

no zial menit tabulky nemozem. :( No a neda sa to cez nejaky JS, alebo tak? Hoci hladam na nete riesenie a nic moc.

// pridané po 17 hodinách 36 minútach od posledného príspevku

tak skusil som to poslat cez JS do cookies a nasledne vybrat pomocou php.
no rozmyslam, ako to potom bude s tym, ak niekto pride cez prehliadac, tan kookies tam nebude mat. Asi nedobry napad :/


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prenasanie premennych

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.10.2012 11:35 | prenasanie premennych

Neboj, postupne zistis, ze taketo vymyslanie nema zmysel :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 17.10.2012 14:23 | prenasanie premennych

kurnik, tak to som..a necham tak, vsek nevadi.

Este by somsa chcel oyptat ak mam to IDcko v url a mam napriklad polievka-kapustova-3-3234

no a ak chcem dostat id 3234 (ID moze byt dlhsie, aj kratsie - jedinym znakom je ze je na konci a ze pred nim je pomlcka.)

ako ho dostanem?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
prenasanie premennych

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.10.2012 14:57 | prenasanie premennych

Ako mas rieseny tvar url, cez htaccess?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 17.10.2012 16:27 | prenasanie premennych

takto:

RewriteRule ^([A-Za-z-0-9]+)/?$ /index.php?pages=$1 [L]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.08.09
Prihlásený: 08.07.15
Príspevky: 169
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 17.10.2012 18:33 | prenasanie premennych

Mohol by si použiť funckiu explode na parameter z url. Spočítať koľko je tam prvkov a vytaihnuť posledný


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 17.10.2012 18:51 | prenasanie premennych

no neviem presne ako prave to puzit, ked niekde mam 2 pomlcky, niekde jednu, ze ktory bude ten znak zacatia .. aspon dufam, ze som tu funkciu dobre pochopil :))


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.08.09
Prihlásený: 08.07.15
Príspevky: 169
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 17.10.2012 18:55 | prenasanie premennych

to je jedno kolko tam mas pomlciek ak to id bude vzdy na konci tak vzdy zoberies posledne a pozri si dokumentaciu explode a count


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
prenasanie premennych

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 17.10.2012 19:07 | prenasanie premennych

Ja by som povedal, že tu niekto nepochopil podstatu url rewritingu, ale vzhľadom na ignoráciu mojich predošlých pripomienok to nemá zmysel rozvádzať hlbšie...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 17.10.2012 22:25 | prenasanie premennych

Ja som tvoj prispevok neodignoroval, ale povedal som ti, ze nie je mozne nepouzit, alebo skor, neposlat ID na tu druhu stranku. DeiForm - dakujem skusim sa na to pozriet :)


 [ Príspevkov: 26 ] 


prenasanie premennych



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neustale prenasanie dat

v Siete

1

245

18.03.2008 23:10

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Externy disk na prenašanie

v Úložné zariadenia

2

163

09.08.2015 22:28

fallenblue

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Neco na prenasanie dat ????

v Ostatné programy

2

385

28.11.2007 22:48

br4n0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenasanie udajov medzi dvoma pocitacmi

v Úložné zariadenia

13

398

23.02.2010 22:09

oremusaa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Notebook na prenášanie s dobrou batériou/500€

v Notebooky a netbooky

8

102

12.12.2017 0:40

pepkopav

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nový HDD do ext. rámu - stále prenášanie

v Úložné zariadenia

0

96

27.07.2012 15:13

GIGN1987

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie premenných

v PHP, ASP

7

408

17.09.2007 15:59

pitrik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne spracovanie premennych

v PHP, ASP

2

131

22.08.2012 9:56

Wor3d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS viac premennych

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

473

07.08.2008 19:08

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java - zoznam premennych

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

449

29.12.2008 17:12

1231dodo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

predavanie premennych medzi strankami

v PHP, ASP

8

422

26.02.2011 14:20

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obor premenných v Javascripte????

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

552

18.12.2009 0:07

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Matlab script inicializácia premenných

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

91

16.05.2017 12:10

beastiq

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos premennych medzi funkciami

v PHP, ASP

6

318

27.08.2012 4:26

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C - rozdelenie textu do premenných

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

231

29.04.2013 11:41

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch premennych typu VARCHAR

v PHP, ASP

11

198

02.06.2014 12:37

DeiForm



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF