Prehrávanie hudby z notebookuBudem vďačný keď mi niekto z fóra bude ochotný pomôcť:potreboval by som prehrávať muziku - FLAC, APE a pod - v lepšej kvalite ako cez zvukovú kartu v notebooku.Mám dac prevodník FiiO Taishan, notebook acer starsi a klasicku audiozostavu.Ako ´to mam vsetko poprepajat ked fiio ma coaxialny a optcky vstup a moj notebook ma len usb pripojenie+sluchtkovy vstup...??je to mozne s takymto hardvérom? No veru D03K Taishan k tomu laptopu nepripojíš. Jedine pridavnu zvukovku (PCMCIA, ExpressCard, mozno USB) s optickym vystupom.. ja práve uvažujem nad touto srandouhttps://youtu.be/ZnOyUZWBY7gfunguje to vraj aj s Foobar 2000 a obsahuje kvalitný Wolfson dac číphttp://m.ebay.com/itm/Soundmate-M2-AirPlay-WIFI-DLNA-Qplay-Music-Audio-Radio-Receiver-For-Android-IOS-/221653579463 Dakujem pekne za rady. Kedze si s Taishanom nepomozem, ako by to slo zapojit cez minidisc Sony MDS-JB930: PC-minidisc-zosilovac... vdaka za pomoc.as Stale myslis ten NB Acer, alebo stolny PC?Kazdopadne ak nemas zvukovku s opt./koax. vystupom, aj do toho MD-cka by si posielal len analogovy signal zo zvukovky a tomu si sa chcel vyhnut, nie?Aky je to notebook? Nema PCMCIA alebo ExpressCard slot?Ja mam k notebookom dve zvukovky Creative, PCMCIA (Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook) aj ExpressCard (Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Notebook) a pouzivam ich prave na prepojenie s aparaturou (hlavne na nahravanie platni, ako prevodnik pouzivam DAT Sony DTC-60ES)..Presne tuto mam, len som ju zohnal o nieco lacnejsiehttp://pc.bazos.sk/inzerat/54764599/Creative-PCMCIA-Sound-Blaster-Audigy-2-ZS-Notebook.phpTakze potom by si prepojil len zvukovku s MD optickym kablom a mal by si to bez straty kvality. ano tak. chcem pocuvat muziku z hdd. pocitac je extensa 5235 asus. cez foobar2000. chcem aby to slo mimo zvukovku v notebooku. aby bola kvalitna reprodukcia. cez prevodnik v sony mds 930 by to mohlo ist... neviem ako to pospajat. moc v tomto nie som doma...dikyas PCMCIA ani ExpressCard slot v tom notebooku nie je, takze jedine nejaka externa USB zvukovka, ktora bude mat opticky alebo koaxialny vystup..Potom je len na Tebe, ci to zapojis do Taishan-u, alebo MD-cka, fungovat to bude rovnako.. Ked uz kupi externu zvukovku tak ten zos moze predsa pripojit priamo do nej a nie ju len pouzivat ako transport pre lowendovy DAC.Cez prevodnik v MD si neviem velmi predstavit ako by to islo. Ty potrebujes nieco co bude mat na vstupe USB a na vystupe analog, teda USB DAC alebo externu zvukovku. Aby si polepsil v kvalite oproti notebookovej integrovanej zvukovke, musela by to byt USB zvukovka s kvalitnym DA prevodnikom a tie uz nieco stoja.. Na druhej strane, ak bude mat digitalny (opt./koax.) vystup, staci v podstate to najlacnejsie, co najde - MD ma velmi kvalitne DA/AD prevodniky, takze ani Taishan nebude treba zapojit.. Oproti integrovanej zvukovke v notebooku si polepsi absolutne cimkolvek, dalsia vec potom je, ze ten Taishan je uplny zaklad, nejakych 15€ k jeho cene navyse a mas USB zvukovku s rovnako kvalitnym analogovym vystupom, no len jedno zariadenie medzi PC a zosom. ...
Prehrávanie hudby z notebooku |