[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.06
Prihlásený: 13.05.14
Príspevky: 26
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 26.02.2011 10:21 | predavanie premennych medzi strankami

Kde a ako mam nastavit aby fungovalo predavanie premennych medzi strankami pomocou retazca dotazu?
Pr.
Kód:
<a href="stranka.php?a=1">druha stranka</a>

premanna $a na stranka.php nevznike.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 26.02.2011 10:47 | predavanie premennych medzi strankami

nerozumiem iba ja ?

Ved pomocou toho odkazu co si pisal si na tej stranke prevezmes premennu z pola get, cize $_GET['a']. A pokial chces k nej hned pristupovat ako $a tak pozijes funkciu extract na zaciatku scriptu pre pole get cize extract($_GET).

Toto si myslel ?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
predavanie premennych medzi strankami

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 26.02.2011 10:58 | predavanie premennych medzi strankami

Extract, vyborna rada, obzvlast s predvolenou hodnotou druheho argumentu EXTR_OVERWRITE. Je ti jasne, ze tak dovoli prepisanie hodnoty akejkolvek premennej?
stenly, pouzivaj spominane $_GET['a'].


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.06
Prihlásený: 13.05.14
Príspevky: 26
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 26.02.2011 11:06 | predavanie premennych medzi strankami

Tak ako si to opisal sa k premennej dostanem. Potreboval by som to vsak bez toho extract($_GET).

Preinstaloval som PHP. Na starsej verzii ktoru som mal predtym mi to fungovalo bez extract($_GET), teraz nie, takze predpokladam ze to treba nastavit niekde v PHP.

To je moja otazka ako to nastavit aby fungoval pristup k premennej priamo.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
predavanie premennych medzi strankami

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 26.02.2011 11:06 | predavanie premennych medzi strankami

zrejme nemas zapnute register_globals, co je len dobre...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
predavanie premennych medzi strankami

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.02.2011 11:10 | predavanie premennych medzi strankami

stenly, zvykni si písať kód tak, že k premenným z adresy pristupuješ cez $_GET. Je to štandardný postup a iný nemusí všade fungovať. Veď to vidíš sám. Navyše tento je prehľadnejší a bezpečnejší.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.10.06
Prihlásený: 13.05.14
Príspevky: 26
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 26.02.2011 11:14 | predavanie premennych medzi strankami

register_globals bol problem.
Dakujem za odpovede aj odporucania.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
predavanie premennych medzi strankami

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 26.02.2011 11:16 | predavanie premennych medzi strankami

Zapinat si register_globals je obrovske bezpecnostne riziko a znamena hrozbu nefunkcnosti aplikacie v dalsich verziach PHP.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
NapísalOffline : 26.02.2011 14:20 | predavanie premennych medzi strankami

extract() mozno nieje bezpecne, ale je to to, co hlada. Podla mna lepsie nez register_globals. A moze si to kludne osetrit ak bude pred tym kontrolovat pole $_GET. Ale samozrejme ze je lepsie $_GET['a']. A ked sa pozres na premennu hned vidis z kadial pochadza.


 [ Príspevkov: 9 ] 


predavanie premennych medzi strankami



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

javascript - predavanie hodnoty medzi skriptami

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

511

20.07.2007 9:36

srnka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prenos premennych medzi funkciami

v PHP, ASP

6

318

27.08.2012 4:26

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Predavanie na ebay

v Obchody, reklamácie a právo

2

4107

04.04.2009 16:37

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém s internetovými stránkami

v Poskytovatelia internetu

4

793

22.07.2005 17:13

t0mas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s niektorými stránkami.

v Siete

1

60

28.04.2013 12:54

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s niektorymi internetovymi strankami

v Sieťové a internetové programy

6

449

31.12.2006 12:09

stanop182

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

oop v php - predavanie udajov

v PHP, ASP

1

191

16.02.2010 19:06

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prenasanie premennych

v PHP, ASP

25

519

17.10.2012 22:25

Lier

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítavanie premenných

v PHP, ASP

7

408

17.09.2007 15:59

pitrik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JS viac premennych

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

473

07.08.2008 19:08

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chybne spracovanie premennych

v PHP, ASP

2

131

22.08.2012 9:56

Wor3d

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java - zoznam premennych

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

449

29.12.2008 17:12

1231dodo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obor premenných v Javascripte????

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

552

18.12.2009 0:07

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Matlab script inicializácia premenných

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

91

16.05.2017 12:10

beastiq

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C - rozdelenie textu do premenných

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

231

29.04.2013 11:41

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch premennych typu VARCHAR

v PHP, ASP

11

198

02.06.2014 12:37

DeiForm



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF