Zdravím. Chcem sa spýtať - kúpil som si k stolnému PC také malé repráčiky, len aby bol aspoň nejaký zvuk. Sú napájané z USB. Trochu nepríjemné je, že vždy, keď zapnem počítač, tak v nich poriadne silno praskne. To isté, keď počítač vypínam. Je to dosť hlasné prasknutie, normálne ak to človek nečaká, tak sa aj dosť zľakne

Okrem toho v nich praskne tiež kedykoľvek, keď má "prísť" nejaký zvuk, napríklad "hviezdička" programu, prípadne ak spustím video na FB či Youtube - na začiatku vide hlasno praskne. Tak som to vyriešil tak, že som napájacie USB strčil do adaptéra pod stolom. Teraz reproduktory prasknú len vtedy, keď vypnem alebo zapnem zásuvku (mám takú s vypínačom). Ale tým, že to asi nie je stavané na napájanie z adaptéra (aj keď iba 0,3A), v reprákoch trochu po celý čas hučí... iba sa chcem spýtať, či každé takto cez USB napájané reproduktory majú tento problém, že skrátka praskajú pri zapnutí/vypnutí počítača alebo aj počas práce pri nejakom zvukovom efekte. Objednal som si teraz z Alzy aktívne repráky. Bolo pri nich písané, že sú napájané zo siete - no prd, taktiež sú napájané z USB a tiež praskajú... tak len pre info, či je to normálne. Chcel som pozrieť repro napájané ako kedysi zo siete na 220V, ale vidím, že to je dnes problém, všetky lacné repro sú napájané cez USB... diky za info.