Zdravím,
minulý rok som zháňal PC (
odkaz na tému) do grafického štúdia, dnes zháňam ďalší s takmer rovnakými požiadavkami (keďže cenový budget sa až tak nezmenil, je možné že sa za rok čo-to zmenilo a za tú cenu poskladáme lepší PC)
Tu je popis čo zhruba chceme:
Doma používam PC z popisu a na všetko toto mi dokonale vyhovuje, ale tá zostava už čo-to prežila, takže predpokladám že technológia sa opäť niekam posunula aj s cenami.
Z požiadaviek odomňa asi len toľko, že určite chcem isť do kombinácie SSD (aspoň 128gb) a 1HDD (asi 1TB, menej asi nemá význam v dnešnej dobe aj ked väčšina dat s ktorou pracujem je na serveri, nie lokalne - cize teoreticky mozno aj 500gb by stacilo, ale ak to ma byt rozdiel 10-15 eur tak to nema vyznam okresávať).
Takisto by som určite chcel minimálne 16gb ram (optimálne 32gb - čím viac tým lepšie pre mňa), nakoľko niekedy si photoshop spapá dosť a aby mal USB 3.0 .
Case určite novú, idealne s USB 3.0 spredu/zhora.
Monitory máme.
Ostatné je mi viac-menej jedno, samozrejme mala by to byť investícia do budúcnosti, takže doska atd. nejaká, aby zvládla o pár rokov nejaky dalši upgrade komponentov.
Budget nie je úplne daný, skôr môj taký predpoklad je +- 700€, určite chceme z alzy (diskusia proti tomu je zbytočná) - dame si to tam aj zložiť.
OS netreba riešiť, pôjde tam windows, ale to doriešime neskôr.
Dik.