[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 11.07.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 12.11.2006 3:10 | poziciovanie a DIV

Mam problem s poziciovanim CSS pri funkcii DIV. Tu je moj priklad:

<style>

#main {position: absolute; width: 500px; height: 675px; top: 135px; left: 325px; background-color: black }

#hlavicka {position: absolute; width: 500px; height: 120px; top: 10px; left: 325px; background-color: yellow}

#lavy {position: absolute; width: 150px; height: 800px; top: 10px; left: 170px; background-color: blue }

</style>

Cize stranka pozostava z 3 casti. Problem je vzdialenost od laveho kraja /left:325px/. Na mojom monitore /15"/ je to v pohode, je to v strede, ale na vacsom monitore sa obsah stranky posunie dolava, kedze hodnota left je nastavena napevno - cize stale bude tych 325px zlava. Vedeli by ste mi prosim poradit, ako to vyriesit? Proste by som chcel mat obsah stranky v strede pri vsetkych rozliseniach. Pomocou TABLE by nebol problem, ale pri DIV neviem. Diky moc!


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.11.2006 11:41 | poziciovanie a DIV

cele to das do jedneho divu
Kód:
#page {
width:500px; /* sirka celeho obsahu */
margin:0 auto 0 auto; /* automaticke okraje na bokoch (podla rozlisenia) */ }

niesom si isty ci sa to neda dat priamo na html alebo body


Offline

Užívateľ
Užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 01.10.05
Prihlásený: 22.04.08
Príspevky: 79
Témy: 4 | 4
Bydlisko: Trnava - co...
NapísalOffline : 12.11.2006 12:10 | poziciovanie a DIV

da sa to nejak takto : html
Kód:
<body>
   <div id="hlavny_div">
   <!-- tu bude v podstate cela stranka -->
   </div>
</body>

a nejak takto bude vizreta CSS
Kód:
#hlavny_div {
   margin-left: -325px;  /*psunutie o polovicu sirky div-u*/
   position: absolute;
   left: 50%;   /* umiestnenie v strede obrazovky*/
   width: 650px
   }


_________________
Dve veci sú na tomto svete nekonečné: ľudská hlúposť a vesmír. A tým vesmírom si nie som taký istý. (Albert Einstein )
CPU:Intel P4 1400MHz MB:MSI MS-6566 Memory:512MB DDR VGA:ATI Radeon 9100 64MB Sound:SB Live 5.1-Player + Gembird WSC-YF-1A DVD:LG GSA-4163B Monitor:LiteOn C1771NST Storage:160GB ATA Seagate Keyboard:A4-Tech KBS-8 Mouse:A4-Tech WOP-35
Offline

Užívateľ
Užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 11.07.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 12.11.2006 18:41 | poziciovanie a DIV

No použil som šírku v percentách, vyzerá to, že to tak pôjde. Takže díky.

Vyskytol sa mi však ďalší problém, ktorý sme tu už niekedy dávno riešili, ale akosi mi to dodnes nefungovalo, tak sa pýtam znova.

Mám jednoduchú štruktúru stránky spravenú DIV-om. Bude zložená z 3 častí: ľavé menu, hore hlavička, pod ňou hlavný obsah. Chcel by som, aby po kliknutí na odkaz v ľavom menu sa nová stránka otvorila v DIVe vpravo /kde má byť hlavný obsah/. Pri TABLE alebo IFRAMES je to bez problémov, tam keď definujem NAME=niečo a potom dám TARGET=niečo, tak mi to v tom rámci otvorí, lenže u DIV to tak nefunguje. Mám tam ID=niečo a potom TARGET=niečo, ale nejde to tak. Vedeli by ste mi prosím poradiť?

Ďakujem!

Tu je príklad :

http://www.metalcovers.ic.cz/skuska.html


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 12.11.2006 19:23 | poziciovanie a DIV

pouzi php

v dive main
Kód:
<?php
 if (file_exists($_GET['page'].".html"))
   { include($_GET['page'].".html"); }
?>


potom odkaz v tvare index.php?page=kontakt zobrazi v dive main obsah suboru kontakt.html


Offline

Užívateľ
Užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 11.07.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 13.11.2006 23:02 | poziciovanie a DIV

itsgoingd píše:
pouzi php

v dive main
Kód:
<?php
 if (file_exists($_GET['page'].".html"))
   { include($_GET['page'].".html"); }
?>


potom odkaz v tvare index.php?page=kontakt zobrazi v dive main obsah suboru kontakt.html


Diky moc!!! Velmi si mi pomohol. Takto to uz funguje. Este by som sa spytal, ako dosiahnut hned na zaciatku, ked sa stranka nacita, aby v tom dive uz bola nacitana stranka napr. kontakt.html?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.11.2006 14:25 | poziciovanie a DIV

Kód:
<?php
 if (file_exists($_GET['page'].".html"))
   { include($_GET['page'].".html"); }
 else { include("kontakt.html"); }
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 11.07.18
Príspevky: 928
Témy: 262 | 262
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 22.11.2006 13:31 | poziciovanie a DIV

Mockrat diky, takto to funguje. Avsak zda sa mi, ze nacitava celu stranku so zmenenym obsahom znova , proste nemeni len tu cast v danom dive.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
poziciovanie a DIV

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.11.2006 15:56 | poziciovanie a DIV

jj, nacitava znovu celu stranku, aby nasital iba ten div sa neda..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.04.06
Príspevky: 739
Témy: 31 | 31
NapísalOffline : 26.11.2006 21:20 | poziciovanie a DIV

jj thx dost mi to pomohlo ;)


 [ Príspevkov: 10 ] 


poziciovanie a DIV



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako prinútiť jeden div, aby sa ovládal cez druhý div

v JavaScript, VBScript, Ajax

14

302

22.04.2014 9:45

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poziciovanie...

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

487

04.04.2009 20:28

DeiDaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Relativne poziciovanie

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

502

23.12.2009 23:12

kubki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

poziciovanie vnoreneho divu css

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

816

05.08.2010 14:03

zipper

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Poziciovanie - akési schodky to robí

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

322

27.06.2009 12:51

lio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načo slúžia tagy <div id="all"> a <div

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

733

06.10.2008 17:50

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

div

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

663

01.08.2008 15:12

m4r14n

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukonceny div

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

419

02.09.2010 13:35

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

div/pozadie

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

732

03.01.2007 16:41

majso

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

flexibilny div

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

360

24.04.2009 0:01

DeiDaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fixed Div

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

272

09.04.2010 16:17

riki137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Refresh DIV

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

304

19.03.2011 13:15

Bokos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyska div

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

449

03.09.2008 17:27

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čudný div

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

352

13.03.2010 18:45

neXor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zatvaratelný div

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

351

02.11.2008 14:33

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie div scroll

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

348

03.07.2010 11:40

camo



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF