potreboval by som poradit s pascalomdostal som za ulohu zostavit algoritmus a vymysiet program, len mi to stale pise chyby. Zadanie bolo taketo: Zostavte program pre výpočet doby pádu a rýchlosti dopadu telesa na dno priepasti o zadanej hĺbke. vytvoril som toto: program pad; uses crt; var s,g,t,v:real; begin clrscr; write ('zadaj hlbku priepasti'); read (s); g:=9,8; t:=sqrt(2 * s div g); write ('toto je cas dopadu telesa na dno priepasti: ',t); v:=g*t; writeln('toto je rychlost telesa pri volnom pade v m/s: ',v); read; end. Za pomoc dakujem http://www.pcforum.sk/potrebujem-nieco- ... 38179.html spoluziaci???? hej, ale tamto bolo tiez moje, len som sa nedockal odpovede, ktora by vyriesila moj problem, preto som to napisal este raz Máš zle zapísané g mal by si mať g:=9.8 nie 9,8 zmeň aj to t:=sqrt(2*(s/g)) potom by to malo fungovať. vdaka, uz je to funkcne hej, ale tamto bolo tiez moje, len som sa nedockal odpovede, ktora by vyriesila moj problem, preto som to napisal este raznetrep, v posledom prispevku v onej teme si mal riesenie netrep, v posledom prispevku v onej teme si mal riesenie nemal, pisal mi tam len o tej bodke, nie toto: t:=sqrt(2*(s/g)) cize...netrep ...
potreboval by som poradit s pascalom |