[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.05.10
Prihlásený: 05.05.10
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 05.05.2010 13:30 | Postupny update grafu......

Ahojte,
som zaciatocnik v PHP a potrebujem vykreslovat data do grafu z pola co akoze nakodene mam,ale s cim si neviem rady je ako ich vykreslovat postupne. Potrebujem popostrcit, akym sposobom a tak. Cez cyklus for a postupnym prikladanim dat do pola a naslednym znovu prekreslenim grafu to moc neslo. Vzdy nakreslilo len prvy bod a koniec.
Je mozne to spravit v php alebo bude potrebne pouzit SJ alebo AJAX? Neake usmernenie? Diky
kniznica: http://www.ebrueggeman.com/phpgraphlib/downloads.php
zakladny kod:
Kód:
<?php
include('phpgraphlib.php');
function graf($x)
{
$graph = NULL;
$graph = new PHPGraphLib(800,400);
$graph->addData($x);
$graph->setTitle('Graf');
$graph->setTitleColor('blue');
$graph->setBars(false);
$graph->setLine(true);
$graph->setRange(-10, 10);
$graph->setDataPoints(true);

$graph->createGraph();
}

$x = array("2001" => 1, "2002" => 2, "2003" => -1.5, "2004" => 3.3,);

graf($x);

?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Postupny update grafu......

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.05.2010 13:50 | Postupny update grafu......

skus pozriet toto http://www.fusioncharts.com/widgets/Gal ... tock1.html (treba chvilu pockat, kym ubehne par sekund)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.05.10
Prihlásený: 05.05.10
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 05.05.2010 14:03 | Postupny update grafu......

No mrkol som na to a je to dost nepriehladne. Chcelo by to nieco jednoduchsie. Okrem toho graf je flashko takze duplom pre mna necitatelne. Nieco take polopate ukazane =(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Postupny update grafu......

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.05.2010 14:45 | Postupny update grafu......

ok, ked ti flash nevyhovuje, tak sa budeme drzat tvojho kodu - zakladny princip je ten, ze obsah premennej $x musis dynamicky generovat: na zaciatku bude napr. obsahovat 1 hodnotu, po refreshi 2 hodnoty, atd. - zalezi od toho, ako si stanovis narast poctu zobrazovanych dat... viac ti povedat nedokazem, kedze neviem, odkial a akym sposobom ziskavas data pre graf...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.05.10
Prihlásený: 05.05.10
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 05.05.2010 15:35 | Postupny update grafu......

data ziskavam cez matematicky program ktory si spusti server ten ich spracuje a ulozi do dvoch poli a tie spajam do jedneho pola v potrebnom tvare.
Kód:
<?php
function graf($x){
 .
 .
 .
}
$array1 = (1,2,3,4,5);
$array2 = (0.1,0.2,0.3,0.4,0.5); //
for($i=0;$i<6;$i++){
   $x = array_combine($array1[$i],$array2[$i]);
   // a tuna som skusal dat vykreslit graf....ale neprekresluje ho
  //trebarz graf($x)

   sleep(1);
}
?>

Nakresli len prvy bod. Potom este sa vykonava skript na pozadi tak 5 sekund koli sleep()


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Postupny update grafu......

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.05.2010 17:21 | Postupny update grafu......

samozrejme, ze ti nakresli len jeden bod, kedze $x obsahuje vzdy len 1 hodnotu... ty by si tam mal mat nieco taketo:
Kód:
$x = array();
for($i=0;$i<6;$i++){
   $x[$array1[$i]] = $array2[$i];
   ...
}

ale s tym sleep to nebude fungovat...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.05.10
Prihlásený: 05.05.10
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 05.05.2010 18:15 | Postupny update grafu......

ach ano s tymi polami som to pokaslal... ale aj tak... neprekresli to. Vykresli len raz to pole. Potom uz nie.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Postupny update grafu......

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.05.2010 21:09 | Postupny update grafu......

tu mas zakladny princip, neviem, ako presne to chces mat, takze dokoncenie necham uz na teba, uprav si to podla potreby (testovane na subore test.php):
Kód:
<?php
session_start();

$all_data = array(12124, 5535, 43373, 22223, 90432, 23332, 15544, 24523, 32778, 38878, 28787, 33243, 34832, 32302);

if(!isset($_SESSION['data'])) {
   $_SESSION['data'] = array_fill(0, count($all_data), 0);
   $_SESSION['data_index'] = 0;   
} else {
   $_SESSION['data_index']++;
}

if(count($all_data) >= $_SESSION['data_index']+2) {
   header("Refresh:5; url=test.php");
}

$_SESSION['data'][$_SESSION['data_index']] = $all_data[$_SESSION['data_index']];
   
include('phpgraphlib.php');

$graph = new PHPGraphLib(500,350);
$graph->addData($_SESSION['data']);
$graph->setTitle('Widgets Produced');
$graph->setGradient('red', 'maroon');
$graph->createGraph();
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.05.10
Prihlásený: 05.05.10
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 05.05.2010 22:25 | Postupny update grafu......

funguje to...dakujem....skusim si to podla seba pretvorit....
som nepoznal tu moznost session_start().


 [ Príspevkov: 9 ] 


Postupny update grafu......



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Postupny Upgrade poradte pls.

v PC zostavy

26

541

23.02.2009 21:33

driftking3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MSI LIVE UPDATE 3, update biosu

v nVidia čipové sady

1

1331

11.01.2009 14:33

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vykreslovanie grafu

v Delphi, Visual Basic

6

671

27.08.2011 11:54

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aku grafu???

v Grafické karty

12

472

26.10.2008 9:21

Palinhoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie vlastneho grafu

v Delphi, Visual Basic

1

170

07.02.2014 15:21

apacu

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

tvorba suradnicoveho grafu

v Ostatné programy

6

401

03.08.2008 13:12

buffalobill

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chladic na grafu

v ATI/AMD grafické karty

4

574

27.10.2006 21:17

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ktoru AGP grafu brat?

v Grafické karty

17

640

15.11.2009 15:51

nBXXL

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s vykreslením grafu

v Delphi, Visual Basic

1

728

13.07.2009 20:16

TJ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Office 2003 tvorba grafu

v Ostatné programy

0

144

31.03.2012 10:55

globalik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nedoplnit nic do grafu

v Delphi, Visual Basic

0

249

29.03.2010 22:53

Siriuse

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ziskanie dat z grafu

v Grafické programy

1

80

24.10.2013 14:30

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sekvenčné farbenie grafu v c++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

11

222

13.02.2013 18:27

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel Korelacna rovnica priamky grafu

v Ostatné programy

0

79

12.01.2015 14:30

Pepan92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AGP grafu do stareho pc

v Grafické karty

9

145

23.05.2013 15:48

SKiLEX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vypis binarneho stromu ako grafu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

321

25.04.2011 16:35

zaefrim



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF