Uz som sa pýtala na jednom všeobecnom fore, ale prave som našla vás. Nepoznate niekoho, kto sa vyzna trocha v programovaní a ovláda problematiku e-shopov a platieb kartami? Ak áno, uvitam kontakt, môžete aj cez SS.
Skusim popísať problém, aby ste boli viac v obraze. Ideme zriadiť e-shop s medzinárodnou pôsobnosťou. Ide o to, že popri bežnom predaji chceme ponúkať predaj vzoriek za výrazne zvýhodnenú cenu. Pointa je ale v tom, ze musíme zabezpečiť, aby bolo možné takto (so zľavou) nakúpiť iba 1ks z každého produktu na osobu.
Ja viem, že jesvujú rôzne cookies a pod, ze sa to dá spraviť tak, že sa človek k určitej funkcii po druhý raz nedostane z rovnakého počítača (tak je predpokladám nejako riešené hlasovanie v rôznych anketách na webe). Ale to sa mi nezdá vhodné. Na jednej strane to bude blokovať ostatných, ktorí by chceli ísť napr. z nejakého školského PC, na druhej strane sa to dá šikovnými užívateľmi určite nejako obchádzať, navyše každý ma aj NB...
Chcela by som to tak, aby bola rozhodujúcim kritériom poštová adresa. Teda, že by (bez ohľadu na meno) nebolo možné nechať si poslať tovar opakovane na rovnakú ulicu, číslo a mesto.
Už sme sa zmierili s tým, že asi nebudeme mať program, ktorý by to v reálnom čase strážil. Taký program by sa dal ľahko oklamať, adresa sa dá napísať mnohými rôznymi spôsobmi, napr. v nemčine Parkstrasse, ale aj Parkstr., alebo Parkstraße. Predpokladám, že program by mal problém, ak by zadal niekto niečo v adrese raz s diakritikou, na druhy raz bez, alebo by pridal medzeru a pod. Sme ochotní to teda kontrolovať my, manuálne každého odkontrolovať porovnaním v databáze. Ale problém je v tom, ako mu umožníme zaplatiť kartou potom, čo jeho identitu a nákup schválime.
Teda - chcelo by to asi, aby sme mu poslali nejaký link, na stránku, kde by mohol kartou zaplatiť. No ten link by mal byť asi generovaný nejakým programom, a mal by byť použiteľný iba raz. Alebo nejaké heslo, aby sa dostal k tej platbe, bez hesla by sa k platbe nemal dostat. Pokialľ viem, štandardne je to od bánk riešené tak, že po vložení do košíka je užívateľ jednoducho presmerovaný na stránku banky, evidentne aj s informáciou o sume, ktorú má platiť, tam už iba zadá údaje z karty a zaplatí. Ako ale ošetriť, že bude vedieť zaplatiť až po našom schválení?
Dá sa to vôbec riešiť?
Díky moc.
|