Mám Siemens DSL router, bezdrát WIFI, šlapem s ním na T-COMe od júna a teraz mi tá defka zahlásila a citujem:
"Tak ako všetky systémy v internete treba aj servery neustále aktualizovať a prispôsobovať novým požiadavkám. Vami používaný DNS-Server sa nahrádza výkonnejšími systémami a preto už nie je k dispozícii. Zvyčajne sa DNS-servery Vášmu počítaču / routeru priradia automaticky, takže vypnutie starých DNS-serverov nemá žiadny vplyv na Váš systém.
Keď vidíte tento pokyn, znamená to, že ste Vášmu počítaču / roteru zadali (zapísali, zaregistrovali) pevnú IP-adresu starého DNS-servera.Čo som nikdy nespravil samoška...Aby ste mohli aj naďalej bez problémov používať internet, postupujte nasledovne:
preWindows XP/2000
Skontrolujte, či bol v sieťovej konfigurácii pevne zaregistrovaný DNS-server..
1.)Zvoľte vo windowse "štart / nastavenia / sieťové spojenia a DFÜ-spojenia (resp. sieťové spojenia)".
2.)pravým tlačítkom myši kliknite na Vaše DFÜ-spojenie s poskytovateľom internetu (Provider) a v kontextovom menu zvoľte "vlastnosti".
3.)prejdite k "Netzwerk (sieť)", označte si zápis "Internetprotokoll (TCP/IP)" a kliknite na <Eigenschaften (vlastnosti)>.
4.)tu skontrolujte, či je na záložka "Allgemein (všeobecne)" vyznačená opcia "DNS-adresu servera automaticky prijať". Ak to tak nie je, aktivujte túto opciu a potvrďte všetky zmeny cez <OK>.
V routeri...
Skontrolujte, či bol v routeri pevne zapísaný (zaregistrovaný) DNS-server. Zápis prípadne odstráňte!"
koniec citátu, samoška to píše nemecky tak sorry za preklad...
Všetko mám na automatike tak ako aj v routri aj v PC, idem iba na wifi, cez kábel nejdem, tieto riadky mi vyhadzuje v IE a samozrejme nemám prístup k internetu tým pádom, neviete čo by som ešte v routri mal prestaviť, alebo v PC, aby to šlapalo? V routri somcez ADSL conectnutý na internet, aj wifi šlape na 86 až 95% aj sa pripojím na suseda ak vypnem router a fungujem aj so slabým signálom, preto predpokladám, že je to v nastaveniach routra, ale ako som povedal všetko je na automatike čo sa DNS servrov týka, poraďte ako to naspäť spojazdniť! díky