Ahojte,
kúpil som tento extender
https://www.alza.sk/tp-link-re190-d5774388.htm s tým, že chcem, aby rozšíril signál existujúcej siete.
Stiahol som appku. Easy mesh nefunguje s mojim Zyxel EX-3300 TO. Neviem prečo, oba podporujú Easy mesh štandard. Skúšal som stláčať WPS aj fyzicky aj cez prehliadač priamo v routeri.
Skúsil som druhú možnosť. Pripojil som Extender k sieti.Automaticky to chcelo odo mňa pripojiť 2,4 Ghz sieť s názvom siete+ _EXT a to isté 5 Ghz sieť. Tiež som vo wi-fi sieťach videl extender pod Wifi-extender. Keďže nechcem žiadnu sieť extendera vidieť tak som spravil nasledovné:
Vypol som 5 Ghz sieť - nepotrebujem ju, extender potrebujem hlavne kvôli zariadeniam vonku (robotická kosačka, závlaha).
Nechal som zapnutú 2,4 Ghz sieť a tú som premenoval na názov mojej wi-fi siete, ktorý má router.
Behal som po dvore a vyzerá, že signál chytám všade. V sieti nevidím žiadne iné siete iba moju pôvodnú sieť. Môžem to takto nechať, alebo extender vrátiť a hľadať iný. Ak iný, viete poradiť ktorý bude fungovať cez easy mesh ?
Ďakujem.