Novy SSD + Prenos WindowsuDobrý deň. Mal by som záujem o kúpu nového SSD disku. Za prvé by som potreboval poradiť nejaký kvalitný, veľkosť min. 500gb a za druhé by som potreboval zo starého HDD presunúť Windows na nový SSD. Ako sa to robí ? Dá sa Windows presunúť samostatne aby mi napríklad filmy ostali na starom HDD ? Windows, hry a programy ktoré používam predpokladám, že je dobré mať na SSD, ak tomu správne rozumiem aby pracovali rýchlejšie. Alebo je najlepšie kúpiť rovno SSD s vačšou kapacitou a mať všetko na ňom ? Za každú radu a každý postreh vopred ďakujem. Z pohladu rychlosti je idealne je kupit velky SSD a vsetko mat tam, ale je to neefektivne z pohladu ceny. Cize tak ako pises windoes a programy/hry na SSD a fotky / filmy ... na HDD. Presun Windowsu sa da riesit byte kopiou z HDD, ale skor by som odporucil spravit cistu instalaciu na SSD. Neviem ako mas rozdelene particie a podobne, ale ked budes mat v PC zapojene oba disky (SSD aj HDD) a Windows budes spustat z SSD, tak sa budes vediet dostat k vsetkym suborom na HDD, cize o tie neprides dokonca tam zostane aj ten windows ako ho nevymazes.CO sa tyka odporucania tak napriklad Samsung 860 EVO. Particiu mam bohužial len jednu. V poriadku teda kupim novy SSD disk a priamo nan spravím novú inštaláciu windowsu, starý si nechám na filmy. Viete mi poslať nejaký návod ? Treba v biose nastaviť Bootovaciu jednotku predtým ? Už som to dlhšie nerobil tak dáky návod by sa mi zišiel . Bude treba potom znovu inštalovať aj ovládače na grafické karty atd atd ? Ahoj.Všetky ovládače budem musieť nainštalovať nanovo. A pri inštalácii OS si vyberieš ktorý disk chceš použiť na OS. Ak na starom disku máš OS, tak ho radšej pred inštaláciou odpoj. Mám v pláne spraviť teda novú inštaláciu na SSD, starý HDD s windowsom odpojím. Potom ked spustím PC s windowsom z SSD, budem tam musieť všetko nainštalovať nanovo aj ovládače atd. Potom môžem pripojiť starý HDD, prekopírovať nejaké súbory čo potrebujem na SSD a starý HDD sformátovať ? Je táto varianta správna ? Áno.Nainštaluj si komplet OS+ovládače a potom pripoj ten disk.Samozrejme nezabudni si nastaviť v biose boot.Na 1. miesto SSD disk po pripojení starého disku. Mám ešte dotaz. Kedže som pred pár rokmi kupil CD Key Windowsu na Windows 8.1 Pro a windows sa mi potom upgradol na Windows 10. Musim teraz znovu stiahnuť instalacne medium na Windows 8.1 aby mi fungoval CD Key a znovu sa mi windows updatne na Windows 10 ? Nie, tvoj HWID je na serveroch MS a po inštalácii korektnej verzie W10 sa aktivuje sam. Aha to už takto funguje ? Hmmmm... čiže aj v tom prípade ked mám novy SSD ? A ked napríklad kupim a poskladam komplet novy PC tak si budem musieť zakúpiť nový Windows alebo sa to dá nejako spraviť ? Vdaka za info ...
Novy SSD + Prenos Windowsu |