Mám notebook Lenovo a v poslednej dobe mám problém s výpadkami domácej WiFi siete. Najprv ma napadol router, ale skúšal som aj iné zariadenia v domácnosti, na ktorých výpadky nie sú. Výpadky sú krátkodobé niekoľko sekúnd, notebook sa odpojí od siete a následne sa znova pripája na tú istú WiFi sieť a po chvíli internet znova ide. Nevie niekto čím by to mohlo byť spôsobené ?
Firmware som aktualizoval, ale internet padá stále. Raz sa zobrazuje sa nenašli sa žiadne siete (červené X) a niekedy obmedzené pripojenie(výkričník), po chvíli sa napojí a funguje. Nebude to sieťovou kartou v ntb? Všetky ostatné zariadenia mi fungujú bez problémov, robí sa to len na tomto notebooku.
Pozri silu signálu, skús zmeniť kanál na routri. Na Android mobily sú apky, ktoré zobrazia vhodnosť kanálov.
_________________ ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI II, AMD RYZEN 7 5700G, Samsung 970 EVO PLUS NVMe M.2 PCIe3 500GB,DIMM DDR4 32GB 3600MT/s CL16 (Kit of 2) 1Gx8 KINGSTON FURY Renegade Black Xiaomi POCO X3 6GB/128GB
Pri viacerych IdeaPadoch som sa s takouto chybou stretol..
Akurat neviem, ci je to problem samotnej WLAN karty, alebo celej dosky - jednemu zakaznikovi sa notebook vratil z reklamacie s vymenenou kartou a robilo to dalej.. A ja som sa tomu dalej nevenoval..
Skus statické smerovanie... Otvor si vlastnosti bezdrôtového adaptéra prejdi na IPv4 protokol a za klikni si statické smerovanie a napíš si tam nejakú IP adresu ktorá nie je obsadená napr IP:192.168.0.158 Subnet:255.255.255.0 DEFAULT GATEWAY:192.168.0.1 Ak tak môžeš hneď pod tým skúsiť aj DNS server si tiež takto spraviť iba odpíšeš z routra a dáš do statického smerovania. Teraz sa na to ešte raz divam... Na routri skus nastaviť DNS to znamená že v sekcii DHCP kde si tu fotku posielal nastav si tam adresu pre DNS server :192.168.0.1 a secondary nechaj tak ako je.