Ahojte,
mám Nokiu 8 možno tak mesiac. Telefón všetko OK, ale občas tam niečo zblbne. Rád by som to riešil bez reklamácie, lebo všetko nastavené teraz mazať a byť bez neho mesiac, nič moc.
Prvá vec čo mi najviac asi prekáža je problém s mobilnou sieťou. Mám dual sim a druhú simku mám čisto iba na internet od 4ky. čo som vedel, tak som nastavil, vypol roaming, nastavil som sieť manuálne na 4ku, či zastavil roaming cez sms na číslo 4ky. A aj napriek tomu mi pravidelne a často počas dňa prehadzuje sieť do roamingu. Nie je to signálom, lebo ten telefón je na jednom mieste, nehýbe sa s ním, má dobrý signál, prehodí sa do roamingu, potom (aj keď je to nastavené) dám ručne vybrať sieť a normálne ma hodí naspäť do 4G 4ky s normálnym signálom. Aj keby bol v tej chvíli roamingový signál o niečo lepší, tak tým, že som nastavil manuálne sieť, zakázať dátový roaming a zakázal celkovo národný roaming cez sms 4ky, tak by mi nemalo prehadzovať signal do roamingu. Cez infolinku 4ky som to riešil a spravil všetky nastavenia, ktoré sa dali. Jediné čo je zvlášne je to, že keď idem do nastavení sim kariet, tak tam mám roaming a možnosť vybrať nastaviť roaming ručne alebo automaticky, ale čokoľvek dám, tak ma hodí znova do úvodného menu a môžem sa preklikávať dokolečka. Neviem, či to je chyba mobilu alebo sim karty. Teraz som inak v zahraničí a mám zase opačný problém. Všetko mám nastavené na dáta v zahraničí podľa pokynov operátora a nejde mi internet ani za svet. Skúšal som to v dvoch rôznych krajinách a rôznych operátorov a nič, dáta nejdú.
Druhá vec, je problém s foťákom, ale neviem či to nespôsobila nová aktualizácia z augusta, lebo dovtedy ešte pri tej z júla som nerobil dlhé videá a viac foto. Teraz mi začalo odkedy som robil časosoberné video pravidelne vyskakovať, že došlo k chybe foťáku a neuloží mi dané foto, či video. Už som o pár dobrých záberov takto prišiel. Potom pustím foťák znova a ide normálne, až do ďalšej vyhodenej chyby

Tu mi ale asi ťažko poradiť viac ako skúsiť inú appku resp. aktualizovať, či odinštalovať aktualizácie aplikácie camera.
Mám ešte problém s nabíjaním, ale tu som ešte neskúsil iný kábel, lebo čakám na príchod nového usb c káblu a inú ako od výrobcu nemám. Robí tam asi toľko, že mobil hodín nabíjať, ale často ho dlho a dlho nenabíja, až neskôr začne alebo ho musím viackrát pripojiť na nabíjačku a potom raz začne nabíjať. Predpokladám, že to bude chyba kábla.
A taká drobnosť, odomykanie tvárou. Ja som čakal, že sa to bude používať rovnako ako odomykanie odtlačkom prstom, či vzorom. Odomykanie tvárou mám nastavené, ale keď ma telefón detekuje, tak telefón úplne neodomkne, ale musím ešte prstom prejsť po sporiči obrazovky a až potom je úplne otvorený. Ja by som to chcel samozrejme spraviť tak isto ako pri prste, ale nenašiel som možnosť kde to tak nastaviť a zase chápem, že sa pri pozretí na telefón defaultne celý neodomkne, lebo to by zase mnohým nevyhovovalo, že sa pri každom pozretí na mobil aj odomkne. Ja by som to tak však chcel