Ahojte,
potreboval by som poradiť ako postupovať pri inštalácii WIN7 na desktop LENOVO Thinkcentre M72E.
Z iso súboru som vytvoril bootable USB (USB kľúč). So samotnou inštaláciou problém nie je. Pred predposledným reštartom inštalácie vyberiem USB kľúč a po reštarte systém bootuje z disku, lebo inštalácia pokračuje. Problém nastáva po poslednom reštarte systému počas inštalácie. V tomto momente by mal nabehnúť systém z disku (v biose som samozrejme nastavil boot priority tak, že prvý je HDD), no žiadny boot nenastane. Ostane mi len čierna obrazovka.
V BIOSE som skúšal rôzne nastavenia (kombinácia CSM Enabled/Disabled, Boot UEFI Only/Legacy Only), no neúspešne - systém nenabehne. Secure boot som vždy nechal Disabled.
Zaujímavé je, že Ubuntu rozbehnem, no Windows nie. Vie mi niekto poradiť, ako nastaviť BIOS?
Hľadal som pomoc u výrobcu:
https://support.lenovo.com/sk/en/solutions/ht051844//Okrem aktualizácie BIOSU som išie podľa návodu, nepomohlo.
Ja už sa počítačom 10rokov nevenujem. Fakt nerozumiem, čo je UEFI a Legacy. Nedokážem s tým pohnúť ďalej.
Za každú radu ďakujem