daniel.bogusky píše:
Keď som pozerať benchmarky tak pri procakoch je rozdiel max 10fps a pri grafických kartach mala 1070-ka vo väčšine hier o 30 fps viac ako 1060 ..
To sa nedá takto porovnávať... 1070ka a 1060 bude mať rovnaké fsp v hrách, kde bude limit procesor... a 7500 a 7600K budú mať rovnaké fps, ak tam bude karta, ktorá bude limitom... proste ak nájdeš hru, kde je potrebný výkonný procesor, budeš mať s 1070 rovnaké fps ako s 1060... väčšina hier ale bude takých, kde bude GTX1070 dominovať... druhá vec je zas taká, že častejšie a jednoduchšie sa v pc mení grafická karta ako procesor... ak kúpiš dobrý základ, ten ti vie vydržať kľudne aj 3 generácie GPU, ktoré postupne vymeníš... Tiež záleží v akom časovom horizonte budeš tento pc prevádzkovať.. ak to má byť na rok, max 2 roky a potom budeš kupovať new pc, možno by som zvážil aj možnosť ušetriť a zobrať i5 7500 s 1060 kou

na 1080p je to viac ako dostatočne výkonná zostava... hlavne na poli CPU sa toho najbližšie roky udeje mnoho a osobne si myslím, že sa pozeráme na poslednú generáciu ,,slabých CPU" od Intelu, ktoré prechádzali roky iba slabou evolúciou. Ďalšia generácia už by mala byť poriadný upgrade, tak aby ťa to potom nelákalo kúpiť novú mašinu a zbytočne prerobíš... čo sa hrubého výkonu týka tak i5 7500 + GTX1070, vyváženejšia zostava je ale i5 7600K s 1060 (i keď osobne by som skôr išiel do RX480, ktorá je výkonnejšia a lacnejšia)