Došlo trošku k zmene, mám teraz možnosť do toho vraziť trošku viac. Najvyšší strop je 70,-€ .
Veľa ľudí mi odporučilo ASUSy, na tie TP-LINKy som sa nejakých zaujímavých názorov nedočkal.
Počítač a notebook, tam využívam len kábel cez ktorý by mal ten 1Gb/s prejsť v pohode. Mám však doma ešte 2x SmartTV, na ktorých zvykneme celkom často
sledovať videá cez youtube, alebo stream. Je lepšie mať tie telky zapojené na kábloch, alebo postačí aj wifi ? Obe sú umiestnené v tesnej blízkosti routeru,
a obe podporujú 5Ghz, jedna je vedľa routeru (pár cm), druhá je za ním cez jednu železobetónovú stenu (visí hneď na stene). Najďalej, kde by som potreboval aby signál siahal je cez
dve steny cca. vzdialenosť 10m aj to len s tím, že sa tam napájame pre prehliadanie webu, emaily... nič náročné.
Ešte by ma zaujímalo... minule som si všimol, že je možnosť cez notebook na wifi prehrať film priamo na TV, ktorá bola tie napojená na wifi. Šlo to tak 10 sekúnd, a potom to už len každú
chvíľku sekalo, dá sa nejako docieliť aby to fungovalo plynule ?
KocuR píše:
Ak planujes cez ten router multicastovat, ako idealna volba mi zatial vychadzaju routre od Linksysu. Na druhe miesto by som dal Asus. Ak nie, tak by som bral Asus.
Nemám popravde šajnu, čo si predstaviť pod "multicast".