Věř mi, že do tohoto stavu jsem to dostával poměrně dlouho, ale zase si říkám, že když už do něčeho vrazím takové peníze, tak ať je to co nejoptimálnější v rámci rozpočtu.
Co se tych RAM týče, tak já bych řekl, že v běžném provozu snad ani nemožu poznat jestli je to CL9 CL10 nebo CL11

. Ty co tam mám jsem vzal kvůli dostatečné kvalitě s kingstonem mám ty nejlepší zkušenosti a celkem nízké ceně. Jinak vím, že 2x4 GB by asi bylo lepší kvůli propustnosti, ale opět si myslím, že to při běžném provozu nemože být zase takový rozdíl a tak to mám na 1x8 GB kvůli budoucím rozšiřování, které určitě příjde, protože ANSYS i CAD ocení vyšší RAM a taky jeden slot žere míň elektriky než 2. Chtěl jsem hlavně, aby to nebylo 1.65 V protože to si prej nějak nerozumí s Inteláckými řadiči a mohlo by dojít ke zkrácení životnosti. (to jsem se dočetl z uživatelských recenzí... jestli je to pravda nedokážu potvrdit, ale chci tomu předejít.)
U toho zdroje nad tou "G" serii od Seasonicu jsem taky přemýšlel, ale kvůli rozpočtu jsem tam dal tu levnější variantu. Je trochu hlučnější, ale neni to zase startující raketa. To jsem si osobně zkontroloval u známeho.

SSD, ten co tam mám je kvůli oblíbenosti a současné akční ceně. Pokud zdraží než to budu kupovat je Samsung EVO jasná volba. Jinak tento má taky slušné reference a je tam opět kvůli rozpočtu Ještě jsem uvažoval nad Kingston HyperX 3K, ale to už je dražší řešení.
Na tu R400 se bohužel nedostanu. Max tu R300, ale uvažuju i trochu ušetřit a dat tam R200. Tady se ještě rozhoduju. Opět to bude záviset na penězách. Jinak pc budu mít schovaný pod stolem, takže řvat u ucha mi to nebude

... Je mi jasné, že vzhledem k rozpočtu to ULN (Ultra low noise) nebude, ale časem třeba pořídím lepší bednu a převleču to do tiššího.