Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadom rozlisenia 5 a 12V vetvy na pllosaku je to zaliate nejakým lepdilom. Mám nejaký starý 120W COMPAQ a je tam 14 pin všade som cital že zdrok sa da spustiť ked spojim zelený s čiernym ale tu to tak nešlo a ked som spojil zelený s bielim roztocil sa vetrak
no treba mat hlavne merak. dalsia vec je ze ak to je daky noname zdroj tak sa v tom tazko vyznas(este je moznost ze to zistis rozobratim zdroja ale treba aby bol odpojeny a vybite kondentarory aby si nedostal slehu).najlepsie bude ked ofotis ten konektor a das sem link na web kde to postnes+foto stitku zdroja
prve premeraj poistku ci nieje vypalena a potom zmeraj priepustnost resp nepriepustnost vstupnych diod
_________________ V lavo faza v pravo nulak, kto to neví ten je čurák. Psychologické reakcie davu sú na burze rovnaké, ako v divadle: Jeden zívne a zakrátko zívajú všetci. Jeden zakašle a hneď kašle celá sála Su chvile ked to chce hrusku. Na vsetky ostatne je tu vodka [/size]
Poistka je v pohode, a sorry že sa tak blbo pýtam ale ako mám zmerať tú priepustnosť diod. Chodím sice na elektrotechnicku teraz budem druhak ale nič takéto som sa neucil.
mas multimeter? ak ano mas tam moznost pri ktore ked sa dotknes ja ksa tej debiline nadava. tie skusacie koliky ked sa snimi navzajom dotknes tak pipe.
Takze prides a na jednu nozicku diody das jeden na druhu druhy v zavernom smere bude velky odpor a v otvorenom bude pipat alebo ti ukaze neaky odpor dajme tomu 500 ohmov
_________________ V lavo faza v pravo nulak, kto to neví ten je čurák. Psychologické reakcie davu sú na burze rovnaké, ako v divadle: Jeden zívne a zakrátko zívajú všetci. Jeden zakašle a hneď kašle celá sála Su chvile ked to chce hrusku. Na vsetky ostatne je tu vodka [/size]
tipujem ze zhoreli ale tak nech sa vyjadri este neaky kvalitnejsi elektronik