Potrebujem pomôcť lebo už neviem čo robím zle! Snažím sa WOL rozbehať cez mobil no vôbec mi to nekomunikuje. Mám dynamickú IP ale urobil som si DNS overil som či mám otvorený port 9 cez telnet a mám a nakoniec veškré nastavenia na sieťovke v biose. Nemám router len ethernet zásuvku mám internet od DSI data cez wireles. A však používam switch tenda s 105. V mobile je aplikácia pre android WoL Wake On Lan Wan. Môže byť problém vo switchi keďže mi vyrába osobitné IP pre počítač ?
porty naformwardovane spravne? nastuduj si to. musis poslat magick packet na konkretnu ipcku pc ktore chces takto zapnut, ak sa to tam nedostane, musis to vyriesit aby to preslo.
Môžeš mi to bližšie vysvetliť? Veď o to ide na nete mi ukazuje IP od provaidera tá je dynamická tej som urobil DNS, a pc swich pridelí vlastnú, lenže program v mobile dokáže poslať broadcast takže by sa to malo dostať cez subnet mask k všetkým IP a počítačom nie ? V mobile mám nastavenú IP od provaidera samozrejme ako DNS.
A na základe čoho ? Ak chceš PC zobudiť pomocou mobilu a cez internet.... jedine cez IP No keď je dynamická IP ktorá sa mení napr. tak jej musíš dať doménu a viem že funguje na základe adresy sieťovej karty lenže aby vedeli kde musí ísť magic paket tak treba IP.
// pridané po 3 minútach od posledného príspevku
Takže mám internet od DSI je riešený cez WIFI anténu tú mam na dome od nej ide POP do ethernet zástrčky tá ma adaptér čiže vlastné napájanie odtiaľ ide kábel do switcha a vo switchi mám napojené PS3 a dva PC. Ako som písal všetko v pc ktoré chcem takto budiť som nastavil aj v biose.
No myslel som to tak že bez MAC sa nezaobídeš. Takže do MAC zadáš MAC adresu toho konkrétneho PC a do IP zadávaš čo?
Tiež trochu nechápem ako ti môže switch prideľovať kompom IPčky, také niečo robia routre a nie switche, takže ti IP pre jednotlivé kompy pravdepodobne prideľuje router providera. V prvom rade potrebuješ mať naforwardované porty cez ten router, bez toho to nepôjde.
Ja nemám router. Iba Ethernetovú zásuvku čiže Anténa na stene a z nej kábel do zásuvky v dome a z nej ide sieťoví kábel do switchu.. A pokiaľ viem switch vytvára IP pre počítače. No IP . MAC a IP sa zadáva do mobilu keďze ja to chcem rozbehať cez net. Ale to som už písal. Do IP som skúšal aj IP počítača a aj IP od providera a nič.