Ahojte
Potreboval by som pomoct/poradit s výberom internetu. Momentálne mam internet od firmy Slovanet (bývaly Roburnet) a rád by som si dal iný internet. Rozmýšlal som nad Fibernetom od Orange. Majú na výer štyri balíky a to: Promo, Štart, Klasik a Premium. Ja by som mal záujem o balík Štart (rýchlosť sťahovania: 20 Mbit/s, rýchlosť odosielania: 2 Mbit/s.
Chcel by som sa vás opýtat, aké máte skúsenosti s Fibernetom, čo naň hovoríte. Či máva nejaké výpadke alebo nie a tak..Proste či sa oplati si ho dať, aký je..skúsenosti, atd.... Ja som z BA, takže by som si mohol zaobstarat internet aj od inej firmy, s tým by problém nebol. Ale ten Fibernet sa mi dosť pozdáva.
Spravil som si test rýchlosti svojho súčasneho internetu na speedmeter.sk:
Výsledky merania rýchlosti
Rýchlosť prijímania dát (download): 6,1 MB/s (49 Mbps)
Rýchlosť odosielania dát (upload): 887 kB/s (6,9 Mbps)
Ja moc neviem aký je rozdiel medzi jednotkami ako napr. MB/s, Mbit/s. a Mbps

Preto si neviem porovnat rýchlosti svojho súčasneho internetu (Slovanet) a toho o ktorý mám potenciálny záujem (Orange - balík Štart). Bol by som rád ak by ste mi vysvetlili rozdieli medzi tými jednotkami a hlavne mi povedali či je ten internet od Orange rýchlejši alebo pomalší ako moj súčasny internet
Tiež ocením akékoľvek iné rady
Ďakujem
// pridané po 5 minútach od posledného príspevkuEšte by som spomenul, že som niekde čítal, že Orange "trestá" niektorých svojich zákaznikov tým že im úmyselne spomaluje pripojenie na internet. A taktiež že v Orange sú zakázané p2p. Je to pravda ?
ďakujem