[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 17.09.2010 19:30 | Posielanie suborov v hlavicke

zdravim,
mozno sa opytam debilitu.. ale chcem poslat z GSM modulu subor, proste aby sa dal spracovat dalej phpckom. teda daco ako ked formom uploadnem subor a spracuvavam ho cez $_FILES...

lenze, ten modul nie je ziadny prehliadac a ziadny form nemam. funguje to tak, ze kamerou zhotovim fotografiu a odoslem na nejaku adresu. lenze problem je, ze neviem ako tam dostat tie data. posielanie dat cez get je v pohode. viem odoslat text. len neviem ako mozem posielat ten subor? ako to vypada?

predpoklada sa ze to bude jpg vo velkosti par kb (do cca 150)

dakujem


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 17.09.2010 20:41 | Posielanie suborov v hlavicke

A fcia header() by nepomohla?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 17.09.2010 21:28 | Posielanie suborov v hlavicke

ehm, ako by pomohla?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 17.09.2010 21:57 | Posielanie suborov v hlavicke

Tak čo viem tak cez ňu sa dajú nastaviť hlavičky a mal som pocit, že to potrebuješ :?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 17.09.2010 21:58 | Posielanie suborov v hlavicke

no dobre, ale ja potrebujem hlavičky poslať serveru, nie do prehliadača. "simulovať formulár" elektronickým zariadením


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.09.2010 9:05 | Posielanie suborov v hlavicke

to je nejaka ip kamera, ci co to je vlastne zac? viem, ze ked sme raz chceli streamovat video, tak ta kamera dokazala posielat data na nejaku ipcku, kde sa ukladali a nasledne nacitavali pre zobrazenie napr. na webe...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 18.09.2010 10:17 | Posielanie suborov v hlavicke

emer píše:
no dobre, ale ja potrebujem hlavičky poslať serveru, nie do prehliadača. "simulovať formulár" elektronickým zariadením
Lenže bez toho, aby si aspoň napísal aké zariadenie to je, ti nikto neporadí.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 18.09.2010 11:36 | Posielanie suborov v hlavicke

ono je to nami vytvorený GSM modul, ktorým môžeme posielať nejaké dáta. vygenerujeme nejaké znaky procesorom a odošleme. a takto chceme k tým znakom, resp. k nejakému reťazcu pridať fotografiu.

teraz ma niečo napadlo, vyskášam to a dám vedieť


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.09.2010 11:44 | Posielanie suborov v hlavicke

Ono sa to robi klasickym POST requestom, pozri si napriklad pomocou Firebugu, ako vyzeraju HTTP hlavicky a data, ktore sa odosielaju.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 18.09.2010 12:33 | Posielanie suborov v hlavicke

cez get by som to riesil tak ze obsah suboru by som previedol na base64 a nasledne urlencoding a poslal by som to ako jeden z parametrov, no netusim ake su obmedzenia velkosti url alebo jej parametrov


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 18.09.2010 12:48 | Posielanie suborov v hlavicke

duri, pozrel som si to cez Live HTTP headers, ale nejak to neviem spojazdnit.
coldak, ano takto mi to funguje (pouzivam POST), lenze v tom GSM module nemam ziadne base64 ani urlencode... takze budto by sme to tam museli dajak dopogramovat alebo najst iny sposob.

skusam to takto cez php
Kód:
$f = file('skuska-obrazok.jpg');
$f = urlencode(base64_encode(implode('', $f)));
$header = "POST /skuska.php HTTP/1.1\r\n".
"Host: domena.sk\r\n".
"Connection: Close\r\n".
"Content-Type: application/x-www-form-urlencoded\r\n".
"Content-length: ".(2+strlen($f))."\r\n\r\n".
"c=".$f."\r\n";
$fp = fsockopen("domena.sk", 80, $errno, $errstr, 2);
fwrite($fp, $header);
fclose($fp);


co funguje skvele, lenze problem budu tie funkcie... ja by som potreboval sposob, ako nepouzi ziadne funkcie.. a dajak sa mi to nedari, rad by som bol, ak by ste mi pomohli

tj aby to vyzeralo dajak takto
Kód:
Host: domena.sk
Connection: Close
Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
Content-length: 1000
 
nezmyselne znaky, z ktorych vznikne obrazok


ked som si pozeral tie hlavicky, tam sa pouzivalo nejake boundary, ale pohuzial tomu absoltune nerozumiem, lebo som s tym este nikdy nepracoval

edit
už som to spravil a funguje to, ale stale nechapem ako to funguje :lol:

Citácia:
$mojfile='mustang.jpg';
$f = file($mojfile);
$f=implode('',$f);
$hash = substr(md5(time()), 0, 14);
$header =
"POST /subor.php HTTP/1.1\r\n".
"Host: domena.sk\r\n".
"Connection: Close\r\n".
"Content-Type: multipart/form-data; boundary=---------------------------$hash\r\n".
"Content-length: ".(filesize($mojfile)+290)."\r\n\r\n".
"-----------------------------$hash\r\n".
"Content-Disposition: form-data; name=".'"'."obrazok".'"'."; filename=".'"'."skuska.jpg".'"'."\r\n".
"Content-Type: image/jpeg\r\n\r\n".
"$f\r\n".
"-----------------------------$hash\r\n".
"Content-Disposition: form-data; name=".'"'."obrazok".'"'."\r\n\r\n".
"Upload\r\n".
"-----------------------------$hash-\r\n\r\n";


ked tam dam +290 (alebo cislo cca 290) tak to funguje, inak odosle subor s nulovou velkostou..

preco? co tam znamena tych 290 ? to su te blaboly okolo toho suboru?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 18.09.2010 18:14 | Posielanie suborov v hlavicke

sa mi zda ze post robi urlencoding automaticky a vtedy jeden znak moze mat vacsiu velkost ako je jeho velkost v binarnom tvare a mozno v tvojom pripade sa to natiahne prave o 290 bytov. skus content-length vynechat


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 18.09.2010 19:59 | Posielanie suborov v hlavicke

ak vynecham content-length tak sa nič neodošle, iba čisto hlavičky, žiadne dáta


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 18.09.2010 20:15 | Posielanie suborov v hlavicke

ten modul gsm podporuje PHP ? alebo ako vlastne vyskladavas tu hlavicku ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 18.09.2010 20:22 | Posielanie suborov v hlavicke

nepodporuje, tam procesorom vygenerujeme hlavicku, vlastne ako text a odoste sa to... ako presne to funguje neviem, to ma nastarost iny clovek.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.10.08
Prihlásený: 30.07.12
Príspevky: 933
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 18.09.2010 20:25 | Posielanie suborov v hlavicke

no a ten php kod v ktorom maturujes s cislom 290 sa zobral odkial ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 19.09.2010 10:49 | Posielanie suborov v hlavicke

no to som len skusal v phpcku spravit hlavicky tak, aby fungovali. cez tyzden to vyskusame tym modulom


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
Napísal autor témyOffline : 24.10.2010 12:09 | Posielanie suborov v hlavicke

Zdravím, mám tu ešte jeden problémik.

ten náš modul má malú operačnú pamäť a obrázky sú väčšie ako sme čakali. takže potrebujeme jeden obrázok poslat na viac krát.

dá sa to spraviť? v hlavičke je možnosť nastaviť connection: keep alive... da sa to nejak vyuzit? predstavujem si to tak nejak, že odošlem napríklad 10kb, vyprázdnim pamäť v moduly, vložím tam ďalších 10kb, potom ešte raz a PHP dostane už celý súbor.

skúšal som to, len mi to dajak nefungovalo. viete mi s tým prosím pomôcť? ďakujem


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie suborov v hlavicke

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.10.2010 12:18 | Posielanie suborov v hlavicke

A nechať spájanie na PHPčko?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 19 ] 


Posielanie suborov v hlavicke



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje posielanie suborov cez IM

v Sieťové a internetové programy

3

415

25.08.2008 17:28

Igor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem so sietov - posielanie suborov medzi PC

v Siete

7

594

07.08.2008 23:41

IT ´´expert´´

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie suborov cez Bluetooth z PC na MT

v Ostatné

0

874

19.04.2010 22:47

nicolai

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logo v hlavičke

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

354

18.03.2009 20:46

Dudko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat zopar suborov do image *.nrg suborov?

v Ostatné programy

7

788

30.08.2007 12:33

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posielanie emailov

v PHP, ASP

12

189

14.05.2014 16:14

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie NWL

v Ostatné

3

122

18.03.2014 11:11

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie videa

v Video programy

3

265

05.04.2010 16:21

brits

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posielanie nesifrovanych udajov

v PHP, ASP

10

333

07.09.2008 14:30

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ajax posielanie udajov

v JavaScript, VBScript, Ajax

7

569

14.04.2009 21:07

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie celého priečinku

v Sieťové a internetové programy

7

1986

29.09.2010 21:59

Nanosonda

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posielanie mailu na gmail

v PHP, ASP

3

569

29.02.2008 10:11

eiger33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - Posielanie hromadnych emailov

v PHP, ASP

1

317

21.01.2012 11:20

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posielanie dát do databázy

v Databázy

4

125

12.08.2017 16:10

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

iPhone 6S posielanie MMS

v Smartfóny a tablety

3

235

09.07.2017 14:32

Lozty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AJAX a posielanie img

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

147

26.09.2014 18:26

chrono



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF