[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie e-mailu s prílohou

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 01.04.2008 17:14 | Posielanie e-mailu s prílohou

Chcem sa spytat co mam urobit aby mi fungoval tento kód?
Kód:
<?

if ($akce == "Odeslat") { /* Bylo stisknuto tlacitko Odeslat */

  if ($soubor_name == "") { /* nebyla vybrana priloha, posleme e-mail obycejne */

    if (mail ("$prijemce", 'Zpráva z webu', "$dopis", "From: $odesilatel")) {
      print "<h3>E-mail byl úspěšně odeslán!</h3>";
    }
    else {
      print "<h3>E-mail se nepodařilo odeslat!</h3>";
    }
  }
  else { /* priloha byla vybrana */
    /* nejprve sestrojime hlavicky */

    $envelope["from"] = "$odesilatel";
    $envelope["to"] = "$prijemce";

    /* nyni sestrojime nekolik casti dopisu */
    /* 1. cast - uvodni, tou rekneme, ze dopis ma vice casti s ruznymi typy dat */

    $part1["type"] = TYPEMULTIPART;
    $part1["subtype"] = "mixed";

    /* 2. cast - do dopisu pripojime prilohu */
    /* nejprve zadany soubor nacteme */

    Copy($soubor, $soubor_name); /* uploadnuty soubor zkopirujeme z docasneho adresare */

    $f = fopen ($soubor_name, "r"); /* otevren pro cteni */
    $obsah = fread ($f, filesize($soubor_name)); /* nacteme obsah do promenne */
    fclose ($f);

    $part2["type"] = TYPEAPPLICATION;
    $part2["encoding"] = ENCBINARY;
    $part2["subtype"] = "octet-stream";
    $part2["description"] = basename($soubor_name);
    $part2["contents.data"] = "$obsah";

    /* 3. cast - do dopisu vlozime zadany text */
    $part3["type"] = TYPETEXT;
    $part3["subtype"] = "plain";
    $part3["description"] = "text";
    $part3["contents.data"] = $dopis;

    /* Cely dopis ulozime do pole body */
    $body[1] = $part1;
    $body[2] = $part2;
    $body[3] = $part3;

    /* celou zpravu vytvorime a ulozime do promenne $zprava: */
    $zprava = imap_mail_compose ($envelope, $body);

    /* drive nez posleme zpravu funkci Mail musime rozdelit
       zvlast hlavicku a zvlast telo: */

    $pom = StrPos($zprava, "\r\n\r\n");
    $hlavicka = SubStr($zprava, 0, $pom+2);
    $telo = SubStr($zprava, $pom, StrLen($zprava) - $pom);

    if (mail ("$prijemce", 'Zpráva z webu', $telo, $hlavicka)) {
       print "<h3>E-mail byl úspěšně odeslán!</h3>";
    }
    else {
       print "<h3>E-mail se nepodařilo odeslat!</h3>";
    }
  }
}

?>

<HR SIZE=1 NOSHADE>

<FORM ACTION="send.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">
Odesílatel: <INPUT TYPE="text" NAME="odesilatel" VALUE="" SIZE=50 MAXLENGTH=50><BR>
Příjemce: <INPUT TYPE="text" NAME="prijemce" VALUE="" SIZE=50 MAXLENGTH=50><BR><BR>
Text:<BR>
<TEXTAREA NAME="dopis" COLS="50" ROWS="10"></TEXTAREA><BR>
Soubor: <INPUT TYPE="file" NAME="soubor"> <BR>
<INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Odeslat"><BR>
</FORM>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 01.04.2008 17:26 | Posielanie e-mailu s prílohou

Preco sa trapite so vselijakymi kodmi stiahnutymi kade-tade z netu, ktorym ani poriadne nerozumiete. Ja len poradim, pozriet sa napr. na php-mailer kniznicu, ktora sa jednoducho da zakomponovat do php kodu a nie je problem s posielanim sprav, priloh atd atd...

http://phpmailer.codeworxtech.com/

Chcem povedat tym len to, ze co sa natrapis a stratis casu nad kodom napisanym vyssie, tak tento cas radsej povenuj phpmailer-u, kde su pekne ukazky ako ho pouzit na svojich strankach a za chvilku mas problem vyrieseny...
CEST


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie e-mailu s prílohou

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 01.04.2008 17:28 | Posielanie e-mailu s prílohou

Diky bracho


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie e-mailu s prílohou

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 01.04.2008 17:59 | Posielanie e-mailu s prílohou

Ale aj tak by ma zaujimalo, preco to nejde?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 02.04.2008 10:38 | Posielanie e-mailu s prílohou

Najprv by som sa pozrel, ci mas zapnute REGISTER_GLOBALS v php.ini, pretoze vyzera, ze kod vyssie je robeny pri zapnutych. Avsak uz len z toho dovodu by som ten kod nepouzival a bud ho prerobil alebo nasiel inu alternativu na posielanie emailov s prilohou.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie e-mailu s prílohou

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 02.04.2008 15:52 | Posielanie e-mailu s prílohou

mondzo píše:
Najprv by som sa pozrel, ci mas zapnute REGISTER_GLOBALS v php.ini, pretoze vyzera, ze kod vyssie je robeny pri zapnutych. Avsak uz len z toho dovodu by som ten kod nepouzival a bud ho prerobil alebo nasiel inu alternativu na posielanie emailov s prilohou.



A poznas nejaku inu alternatívu prosím?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 02.04.2008 16:23 | Posielanie e-mailu s prílohou

Jo, pisal som o nej vyssie :).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Posielanie e-mailu s prílohou

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 02.04.2008 22:13 | Posielanie e-mailu s prílohou

:roll:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.04.2008 13:14 | Posielanie e-mailu s prílohou

ono myslím že cez samotný mail() by si prílohu neposlal ...


 [ Príspevkov: 9 ] 


Posielanie e-mailu s prílohou



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posielanie e-mailu formulár

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

499

16.08.2008 19:48

Gosty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

upravenie formularu na posielanie e-mailu

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

1722

30.08.2007 17:43

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posielanie mailu na gmail

v PHP, ASP

3

569

29.02.2008 10:11

eiger33

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Otvorenie e-mailového klienta s prílohou

v PHP, ASP

7

140

24.10.2014 18:38

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie e-mailu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

275

03.03.2009 20:28

Fico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[C# - Help] Posielanie e-mailov

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

204

15.10.2013 16:25

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie firemného e-mailu

v Sieťové a internetové programy

5

189

12.05.2014 18:02

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nastavenie e-mailu cez outlook

v Sieťové a internetové programy

15

8440

21.08.2006 19:08

Pufo Callo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potvrdenie o prijatí e-mailu

v Sieťové a internetové programy

5

2311

25.09.2011 16:57

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Overenie spravneho tvaru e-mailu

v PHP, ASP

2

187

24.05.2012 18:35

sarron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém pri zadani e-mailu

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

306

05.03.2009 15:06

Tonino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vystup SELECT-u do e-mailu

v PHP, ASP

6

193

31.10.2009 12:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AT&T má systém na automatické zmazanie odoslaného e-mailu

v Novinky

6

292

04.07.2013 7:20

Poki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail s prilohou

v PHP, ASP

1

241

10.06.2009 17:41

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

odosielanie formulara s prilohou

v PHP, ASP

13

809

16.10.2010 20:31

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

email s prilohou (mailto)

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

262

31.03.2011 15:29

myxall



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF