[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
NapísalOffline : 04.03.2009 22:02 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

vedel by mi niekto pomoct ako upravit tento scirpt tak aby mi to neblblo...potrebujem aby som mohol k jednemu indexu priradit viac vyrazov..ak dam viacej rovnakych indexov a priradim k nim inu hodnotu tak mi najde iba posledny index pretoze su rovnake a prepisuje mi ich..
Kód:
<?php

$vyrazy = array(
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0402' => 'Rezistor SMD0402 1% 100K',
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0402' =>'Rezistor SMD0402 1% 1K ', 
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0603 1' => 'Rezistor SMD0603 1% 510K',
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0603 1' => 'Rezistor SMD0603 1% 1K ',
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 2010' => 'Rezistor RC2010 JK-07 10K',
);

$pole = array();


if (!empty($_GET["q"])) {
  foreach ($vyrazy as $vyraz_file => $vyraz_name) {
    $search = stripos($vyraz_name, $_GET["q"]);
    if ($search === false) continue;
    else $pole[] = "<a href='./".$vyraz_file.".htm'>".$vyraz_name."</a><br>"; 
  }

  if (count($pole)>0) { 
     echo "Počet možných hľadaných výrazov: ".count($pole)." <br><br>";
   foreach($pole as $key=>$value) echo $value;
   }
  else {echo "Nenašli sa žiadne možné výsledky.";}
}
else {
  echo "Do poľa pre vyhľadávanie nebol zadaný žiadny výraz.";
}

?>

teras to mam takto ale prepisuje mi ich a nenajde vsetky mozne iba posledny


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 04.03.2009 22:44 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

pouzi viacrozmerne pole, tzn
Kód:
$vyrazy = array(
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0402' => array('Rezistor SMD0402 1% 100K','Rezistor SMD0402 1% 1K '),
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0603 1' => array('Rezistor SMD0603 1% 510K','Rezistor SMD0603 1% 1K '),
'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 2010' => array('Rezistor RC2010 JK-07 10K')
);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 05.03.2009 7:49 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

som v skole takze to tu nemosem vyskusat...v tom kode ktory nasleduje potom netreba uz nic zmenit?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 05.03.2009 14:52 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

no skusil som to ale vyhadzuje mi chybu:
Citácia:
PHP Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in H:\Home\Webs\qsh.sk\subory_2b282561-02f3-4182-853a-bcfaa4976edb\www\search.php on line 359
PHP Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in H:\Home\Webs\qsh.sk\subory_2b282561-02f3-4182-853a-bcfaa4976edb\www\search.php on line 359
PHP Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in H:\Home\Webs\qsh.sk\subory_2b282561-02f3-4182-853a-bcfaa4976edb\www\search.php on line 359

nevem ale s toho co tam pise sa mi zda ze pre funkciu stripos moze zadana hodnote pre hladanie obsahovat len jeden vyraz?...take nieco?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 05.03.2009 17:34 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Ano, lebo $vyraz_name je pole...
Kód:
foreach ($vyrazy as $vyraz_file => $vyraz_name)
{
   foreach ($vyraz_name as $nazov)
   {
      /*v pripade, ze $vyraz_file == pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0402, v $nazov su postupne hodnoty Rezistor SMD0402 1% 100K a Rezistor SMD0402 1% 1K */
   }
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 05.03.2009 18:05 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

kam to presne vlozit?..a pouzit to s tym co tu napisal stenley?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 05.03.2009 18:23 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

To som ti napisal cyklus na prechadzanie vsetkymi prvkami toho dvojrozmerneho pola od stenleyho. Vloz to kam chces, a rob s tym co chces :) ale zrejme to budes musiet dat miesto tych tvojich foreach cyklov.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2009 20:31 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Kód:
<?php
$vyrazy = array(
   'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0402' => array('Rezistor SMD0402 1% 100K','Rezistor SMD0402 1% 1K'),
   'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 0603 1' => array('Rezistor SMD0603 1% 510K','Rezistor SMD0603 1% 1K'),
   'pasivne suciastky-rezistory a siete-rezistory smd-rezistory smd 2010' => array('Rezistor RC2010 JK-07 10K')
);

$pole = array();
$search = "10K";

foreach($vyrazy as $key => $item) {
   foreach($item as $value) {
      if(stripos($value,$search)!==false) {
         $pole[] = '<a href="./'.$key.'.htm">'.$value.'</a><br>';
      }
   }
}

if(!empty($pole)) {
   echo '<p>Pocet vysledkov: '.count($pole).'</p>';
   foreach($pole as $item) {
      echo $item;
   }
} else {
   echo 'Neboli najdene ziadne zhody!';
}
?>


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 05.03.2009 20:44 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

no ono to teras najde vzdy ten isty vysledok ked si zadal aby hladalo iba vyraz 10k
asi by bolo dobre dat tu aj pole do ktoreho bude uzivatel zapisovat hladany vyraz
Kód:
   <form action="./search.php" method="get">
      <input type="text" name="q" ></input>
   </form>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.03.2009 20:52 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

sak do $search si vlozis, co chces, trebars aj ten tvoj $_GET['q']


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
Napísal autor témyOffline : 05.03.2009 21:02 | [VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim

aha ..jj viem skusal som dat q len som tam zbaudol dat get...vdaka chlapci funguje to perfektne...DAKUJEM


 [ Príspevkov: 11 ] 


[VYRIESENE] pomoc s vyhladavanim



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s vyhladavaním

v PHP, ASP

4

274

24.03.2009 19:55

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s vyhľadávaním starých mestečiek

v Krčma

8

491

01.10.2012 22:03

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] prosím o pomoc- zápis do databázy

v PHP, ASP

3

243

20.03.2009 10:05

korelat22

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s vyhladavanim

v PHP, ASP

1

229

13.01.2009 9:35

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Google - problém s vyhľadávaním

v Sieťové a internetové programy

0

68

09.01.2015 21:06

DrunkBear

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

windows 7 problem s vyhladavanim

v Operačné systémy Microsoft

4

76

09.04.2013 21:39

spokomaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 problem s vyhladavanim

v Operačné systémy Microsoft

8

536

11.10.2011 19:38

Logik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s vyhladavanim v opere

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

350

10.08.2010 12:01

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Registracia

v PHP, ASP

2

293

03.03.2009 14:24

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz // vyriesene

v Redakčné systémy

6

732

18.07.2006 22:43

WEB LAMA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] mail

v PHP, ASP

2

386

17.02.2009 20:31

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Pingovanie

v PHP, ASP

6

861

06.03.2009 9:47

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] dĺžka prihlásenia

v PHP, ASP

9

331

03.03.2009 21:43

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Posledna aktualizacia

v PHP, ASP

5

309

07.02.2009 9:39

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] ereg, pole

v PHP, ASP

2

353

20.03.2009 15:14

zaciatocnik



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF