[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s prikazmi sql cez php - Save to the DB

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...

ahoj, mam taky intenzivny a silny problem :) php je sranda, daju sa v nom uzasne veci atd, ale mam jaksi problemy to kombinovat s db.

Ze ci by mi to niekto nevysvetlil, skusam taku vec, ze mam textareu a odosielaci buton. Textarea ma name="clanok".
a ma to fungovat tak ze, do textarei volaco napisem, a dam odoslat a to sa ulozi do db. len mi neni jasny ten princip prikazu

Kód:
$sql = 'INSERT INTO clanky (`clanok`) VALUES ("'.$clanok.'")';
      $result = mysql_query($sql);


ze ci staci to mat takto, ak xcem pri odosielani clanku ulozit text z premennej $clanok do db. ale potom mam taky silny a intenzivny problem, ze neviem ako to zobrazit...standardne ECHO tak ok ale musim to najprv nejakym prikazom s db vytiahnut...nasiel som ich par:
Kód:
 $result = mysql_query("select * from clanky"." limit ".$num);
       
     while($row=mysql_fetch_object($result))


ale neviem ze na co je tam to while($row atd a ze ci to tam treba. a v tom prvom je ze limit a num, ale to tam nepotrebujem, lebo je to sucat GB scriptu v ktorom sa to pouziva zrejme na strankovanie prispevkov.
A ze ci to staci takto proste odstranit:
Kód:
 $result = mysql_query("select * from clanky");


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava

Kód:
$sql = 'INSERT INTO clanky (`clanok`) VALUES ("'.$clanok.'")';
$result = mysql_query($sql);

ten insert ti ulozi do db clanky do stlpca clanok text z premennej $clanok.
Kód:
$result = mysql_query("select * from clanky");

Tento prikaz ti ulozi do premennej $result vsetky vysledky z tabulky clanky.

Kód:
while($row=mysql_fetch_object($result))

A tento ti do premennej $row ulozi jeden riadok z $result. takze preto sa stale vola pomocou while, ktora nacita stale dalsi a dalsi riadok a potom uz vypises pomocou echo:
Kód:
$result = mysql_query("select * from clanky");
while($row=mysql_fetch_object($result))
{ echo ($row -> clanok); }

Echo ti vypise hodnotu zo stlpca clanok vzdy z aktualneho riadku, ktory je nacitany cez while do $row.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
pomoc s prikazmi sql cez php - Save to the DB

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 03.03.2008 13:51 | pomoc s prikazmi sql cez php - Save to the DB

tak diky :) ale chcem to aj tak ze budem moct text upravovat. to asi viem urobit, ale potom treba do tabulky dat aj ID nie? ten primary key id. Aby php script to mohol vyhladat..nie? sice je to divne lebo ide len o jeden clanok a nexcem aby sa dalo znova prispievat po vlozeni. len aby sa dal upravovat text ak to ide


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava

ano, musis si tam dat stlpec ID, alebo hocijaky iny jedinecny stlpec, aby si potom vedel, ktory clanok chce upravit. Potom, ked budes chciet upravit, tak napr.:
Kód:
select * from clanky where id=4

tym si nacitas riadok, ktory potrebujes a potom ulozis takto:
Kód:
update clanky set clanok='novytext' where id=4


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.02.08
Prihlásený: 27.05.08
Príspevky: 46
Témy: 0 | 0

B.A.X.O píše:
tak diky :) ale chcem to aj tak ze budem moct text upravovat. to asi viem urobit, ale potom treba do tabulky dat aj ID nie? ten primary key id. Aby php script to mohol vyhladat..nie? sice je to divne lebo ide len o jeden clanok a nexcem aby sa dalo znova prispievat po vlozeni. len aby sa dal upravovat text ak to ide


to ID tam treba ked budes mat viac clankov.
potom by to vyzeralo neako takto. napisem to aj s napojenim na DB

Kód:
$link = mysql_connect('server', 'uzivatel', 'heslo');
if ($link)
{
   if (mysql_select_db('meno DB'))
   {
      $sql = "insert into clanky (id, clanok) values ('mysql_insert_id($link)', '".$_POST['clanok']."')";
      $result = mysql_query($sql, $result);

   if ($result) {co ma spravit ak sa mu podarilo vlozit clanok do DB}
   }
}


a potom vyber z DB by vyzeral napr takto: (uz len skratena verzia :D)
Kód:
$sql = "select * from clanky where id='".$id."' LIMIT 1";
$result = mysql_query($sql, $result);
if ($result)
{
   $row = mysql_fetch_assoc($result); //vdaka limit 1 sme ziskali len 1 riadok vysledku a preto netreba while ($row = ...)
funkcia_na_upravu_textu($row['clanok']); //ta funkcia ti to moze rovno po uprave aj vypisat alebo ti vrati uz upraveny text
}


v pripade nejasnosti sa pytaj ;-d ale najprv si pozri http://www.php.net


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky

B.A.X.O píše:
tak diky :) ale chcem to aj tak ze budem moct text upravovat. to asi viem urobit, ale potom treba do tabulky dat aj ID nie? ten primary key id. Aby php script to mohol vyhladat..nie? sice je to divne lebo ide len o jeden clanok a nexcem aby sa dalo znova prispievat po vlozeni. len aby sa dal upravovat text ak to ide

no na toto iste som sa pytal aj ja...a mas to o par tem nizsie...konkretne
http://www.pcforum.sk/uprava-dat-v-db-vt34395.html


 [ Príspevkov: 6 ] 


pomoc s prikazmi sql cez php - Save to the DB



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sherlock Holmes: The Awakened 1.1 save

v Počítačové hry

0

381

28.01.2007 1:12

Michcho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php obchrana SQL

v PHP, ASP

8

388

28.06.2009 16:44

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s SQL-PHP

v Databázy

5

444

17.05.2009 17:09

gizmof10

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP & SQL problem

v PHP, ASP

6

184

05.08.2013 13:52

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ubuntu 10.10 Unable to save the screenshot to disk

v Operačné systémy Unix a Linux

5

378

26.05.2011 1:29

jararak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis v PHP zo SQL

v PHP, ASP

3

319

21.06.2011 15:43

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Update SQL cez form

v PHP, ASP

3

384

12.04.2008 9:24

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vlozenie PHP premennu do sql vypisu

v PHP, ASP

6

179

12.05.2013 10:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL Lite binary file open in PHP

v PHP, ASP

4

136

16.03.2016 8:40

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php funkcie, template, sql dotazy v funkcii

v PHP, ASP

10

575

18.01.2009 11:11

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Strukrura dynamickej web-stranky s PHP a SQL

v PHP, ASP

6

441

26.12.2007 13:22

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie noveho zaznamu v databaze cez SQL

v Databázy

3

269

03.07.2012 18:45

calimero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s SQL

v Databázy

10

199

25.12.2014 2:51

MasterMatoSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc so sql tabulkami

v Redakčné systémy

3

377

16.12.2006 10:32

Helly007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Video s Príkazmi

v Video programy

0

99

04.08.2016 15:31

brits

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc session nefunguje cez cookies(cez url ide)

v PHP, ASP

3

310

10.11.2009 19:03

Wicky



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF