[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 15.04.2008 18:38 | Pomoc s prihlasovacim formularom

Nazdarek. Snazim sa vytvorit si stranku, ktora bude pozostavat z dvach casti rsp. z tabulky rozdelenej na dve casti. V lavej casti mam formular na prihlasenie a v pravej samotny obsah.
o zadani a odoslani udajov mi prihlasovaci formular zmizne a objavia sa mi odkazy,ktore by mali presmerovat uzivatela na obsah stranky.
Mam vsak problem s tym, ze ak po prihlaseni klikne uzivatel na odkaz v lavej casti tabulky,tak sa mi znova objavi formular pre prihlasenie (meno,heslo,prihlasit).
Tu su zdrojove kody:
Menu:
<?
$Zobrazenie=true;
if (!empty($_POST))
{
if (!isset($_SESSION["id"])) echo "Uživatelské meno alebo heslo nesuhlasia.";
else
{
$Zobrazenie=false;
echo "Prihlaseny ".$_POST["meno"];
}
}
if ($Zobrazenie):?>
<form method="post" action="index.php?clanek=prihlasenie">
<table>
<tr>
<td>Meno:</td>
<td><input name="meno" value="<?echo $_POST["meno"]?>"></td>
</tr>
<td>Heslo:</td>
<td><input name="heslo" type = "password" value="<?echo $_POST["heslo"]?>"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="Submit" name="odosli" value="Prihlásiť"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?endif;?>

<?
if (isset($_SESSION["id"])) {
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=odhlasenie\">Odhlásit</a></p>";
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=uvod\">Uvod</a></p>";
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=stred\">Stred</a></p>";
echo "<p><a href=\"index.php?clanek=novinky\">Novinky</a></p>";

}

?>
<p><a href="index.php?clanek=registracia">Zaregistrovať</a></p>


Index.php:

<?
session_start();
require "./func.php";
if ($_GET["clanek"]=="prihlasenie")
{
$link=mysql_connect("xxxxx", "xxxxxx", "xxxx");
mysql_select_db("xxxxxx");
$id = iduzivatela($_POST["meno"], $_POST["heslo"], $link);
if ($id<>0) $_SESSION["id"]=$id;
}
elseif ($_GET["clanek"]=="odhlasenie")
{
unset($_SESSION["id"]);
}

?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>
Nazov webu
</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
<style type="text/css" title="text/css">
</style>
</head>

<BODY text=#000000 bgColor=#cec3af>
<div align="center">
<table width="760" cellpadding="0" cellspacing="0" border="1">
<tr>
<td width="760" height="120" colspan="2"><img src="hlavicka.jpg" width="530" height="95"></td>
</tr>
<tr>
<td width="160" valign="top"><?require "./menu.php"?></td>
<td width="600" valign="top"><?clanok()?></td>
</tr>
</table>
</div>
</body>
</html>

func.php:
<?

function clanok ()
{
if ((string)$_GET["clanok"]<>'') $mujclanok=$_GET["clanok"]; else $mojclanok="uvod";
if (is_file("./".$mujclanek.".htm")):
$nazovclanku=$mojclanok.".htm";
require $nazovclanku;
elseif (is_file("./".$mojclanok.".php")):
$nazovclanku=$mojclanok.".php";
require $nazovclanku;
else:
$nazovclanku=$mojclanok.".htm";
require "notfound.php";
endif;
}

function iduzivatela ($meno, $heslo, $link)
{
$vysledek=mysql_query("select id from tabulka where regdok=1 and meno='".$meno."' and heslo='".$heslo."'", $link);
if (mysql_num_rows($vysledek)==0)
return false;
else {
$radek = mysql_fetch_array($vysledek);
return $radek["id"];
}
}
?>

Mohol by mi niekto poradit, upravit zdrojovy kod alebo hodit nejaky link kde uz je to riesene?? Som v tomto zaciatocnik, php a mysql sa ucim a naozaj uz neviem ako dalej..
Dik za kazdu radu..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s prihlasovacim formularom

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 16.04.2008 13:37 | Pomoc s prihlasovacim formularom

ja ba som na tvojom mieste spravil este jeden dokument s odkazmi a ak by uzivatel bol prihlaseny (kontroloval by som cez session), ukazal by som mu ten. Defaultne by sa zobrazoval subor s prihlasovanim.


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 16.04.2008 15:01 | Pomoc s prihlasovacim formularom

Mas na mysli, tak ze namiesto menu, by bolo prihlasenie.php, ktore by obsahovalo len formular a po prihlaseni, by sa zobrazilo napr. odkazy.php? .Jaji, a nemohol by si prosim ta trocha pomoct s tym skriptom? Ako to skontrolovat cez session a kde?? v subore prihlasenie??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s prihlasovacim formularom

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 16.04.2008 16:41 | Pomoc s prihlasovacim formularom

no, aj tak sa da


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 16.04.2008 18:15 | Pomoc s prihlasovacim formularom

A ako by mal vlastne vyzerat ten skript?? resp. to session...??
Sorry, fakt sa to ucim ,takze privitam naozaj kazdu pomoc..radu..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s prihlasovacim formularom

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 17.04.2008 11:28 | Pomoc s prihlasovacim formularom

Nuz, napriklad tak ze spravis si 4 skripty:

1) prihlasovanie (formular)
2) menu pre prihlasenych
3) samotny obsah
4) index

1) prihlasovanie - obsahuje samotny formular
2) menu pre prihlasenych - tam si das co chces
..
4) ked uzivatel navstivi tvoju stranku, otvori sa mu index.php . V tomto skripte sa pozries ci je session oznacujuca prihlasenie nadstavena na true alebo false. AK je false rsp. nie je nadstavena tak mu zobrazis prihlasovaci firmular (include ?) a ten nejaky obsah.
Ak je true, tak mu zobrazis menu.

Ked zacinas, asi sa ti trochu tazsie chape o com hovorim. Skus si kuknut nieco o prihlasovanie cez sessions http://www.google.sk/search?hl=sk&q=prihlasovaci+system+php&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta=


 [ Príspevkov: 6 ] 


Pomoc s prihlasovacim formularom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s formularom

v PHP, ASP

13

455

25.12.2008 15:15

Ancuricka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s formularom

v HTML, XHTML, XML, CSS

16

349

08.01.2012 21:22

t-pack25

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s formulárom

v Obchody, reklamácie a právo

10

1912

18.10.2014 15:29

Mandy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s registracnym formularom

v PHP, ASP

19

531

07.05.2008 17:18

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help lame s formularom :-)

v JavaScript, VBScript, Ajax

12

663

05.06.2008 22:55

maros.b001

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Problem z email formularom

v PHP, ASP

5

304

09.04.2009 16:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

215

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

2

436

02.02.2008 17:17

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

541

15.05.2009 20:15

firewall

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v ATI/AMD grafické karty

3

555

02.01.2008 7:51

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

POMOC

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Ostatné

30

1572

27.09.2009 20:01

workoholik16

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v Monitory, televízory a projektory

2

569

19.02.2008 13:40

patqo_he

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc

v Počítačové hry

2

207

13.06.2012 18:02

PepeTheDragon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v Kôš

1

37

25.04.2017 20:16

JanoF

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

pomoc

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

100

18.10.2013 18:36

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v nVidia grafické karty

1

637

02.02.2007 10:51

Harlequin



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF