[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s jednou W3C chybou.

Registrovaný: 08.11.06
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 78
Témy: 15 | 15
NapísalOffline : 19.03.2008 19:37 | Pomoc s jednou W3C chybou.

Zdravím!

Na začiatku webu (wordpress šablony) som si dal striedanie loga:

Kód:
<?php

$body_text = "#888888";
$body_bg = "#000000";
$theme_width = "859";
$theme_width_l = "155";
$theme_width_r = "155";


$min = 1; // cislo prvniho obrazku
$max = 4; //cislo posledniho obrazku

$photo[1] = "http://127.0.0.1/tato/wp-content/themes/emerald-green-10/logo/"; // adresar obrazku
$photo[2] = Rand($min,$max); //
$photo[3] = "."; // 'spojka'...
$photo[4] = "jpg"; // typ obrazku



$obrazek = '<img src="'.$photo[1].$photo[2].$photo[3].$photo[4].'" />';


echo $obrazek;

?>


No a teraz mi to vo validátore vyhodí túto chybu:

…themes/emerald-green-10/logo/1.jpg" />


The attribute given above is required for an element that you've used, but you have omitted it. For instance, in most HTML and XHTML document types the "type" attribute is required on the "script" element and the "alt" attribute is required for the "img" element.

Typical values for type are type="text/css" for <style> and type="text/javascript" for <script>.



Vedel by mi niekto poradiť ako to opravím? Asi to bude treba nejak cez styly vyšpekulovať, len ja moc php neovladam. :sick:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s jednou W3C chybou.

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 19.03.2008 19:50 | Pomoc s jednou W3C chybou.

chýba ti tam popisok alt :roll:

<img src="" alt="" />

a inak, zlá sekcia :(


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s jednou W3C chybou.

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.03.2008 20:51 | Pomoc s jednou W3C chybou.

Php nemusíš ovládať, validátor ti nehlási chybu v php, ale v html ;)

Skús ten tretí riadok odspodu zmeniť na toto:
Kód:
$obrazek = '<img src="'.$photo[1].$photo[2].$photo[3].$photo[4].'" alt=".$photo[2]."/>';


nech to má aspoň v popise číslo toho obrázku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s jednou W3C chybou.

Registrovaný: 08.11.06
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 78
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 19.03.2008 21:36 | Pomoc s jednou W3C chybou.

Bože, teraz sa hanbím, že som zabudol na takú prkotinku. :rolleyes:

Ja viem, že validátor opravuje vygenerovaný kód... :D

Preto som dal túto tému do sekcie php lebo som mal na mysli, že či sa to nedá nejak prepojiť php s css. Viem že sa dá... ale myslím priamo toto striedanie obrázkov. Proste som to myslel nejako takto:

Kód:
$obrazok1 = '<div id="logo1"></div>';
$obrazok2 = '<div id="logo2"></div>';
$obrazok3 = '<div id="logo3"></div>';
$obrazok4 = '<div id="logo4"></div>';

$obrazek = '.$obrazok1[1].$obrazok2[2].$obrazok3[3].$obrazok4[4].';


Vie že by tam bol treba pridať ešte sekciu pre tie hranaté zátvorky aby sa to mohlo striedať. Toto je to na čo som myslel. Je niečo podobné možné? :lol:

Za vyriešenie problému Vám ďakujem, toto je už len vedľajšie otázka.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pomoc s jednou W3C chybou.

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 19.03.2008 22:10 | Pomoc s jednou W3C chybou.

O čo ti ide? Teraz ťa nechápem. Toto už asi nesúvisí s validitou, však?
Takže už nechceš aby to bol náhodný obrázok? Alebo čo chceš? Vyjadruj sa prosím zmysluplne.

Ak to súvisí s predošlým príkladom, tak môžeš použiť ten kód čo si tam mal (aby si to nemusel moc meniť):

Kód:
$min = 1; // cislo prvniho obrazku
$max = 4; //cislo posledniho obrazku
adresar obrazku

$cislo = Rand($min,$max);

$obrazek = '<div id="logo'.$cislo.'"></div>';


echo $obrazek;


tým pádom ti vždy náhodne vygeneruje div s id logo1 až logo4... ale neviem o čo ti presne ide.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s jednou W3C chybou.

Registrovaný: 08.11.06
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 78
Témy: 15 | 15
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 12:41 | Pomoc s jednou W3C chybou.

No toto som chcel vedieť, dík!


 [ Príspevkov: 6 ] 


Pomoc s jednou W3C chybou.



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

potrebujem pomoc s jednou ulohou

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

28

1016

28.05.2009 17:11

neutronmind

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prosím pomoc s Chybou 0xc00007b

v Počítačové hry

5

141

22.12.2015 23:30

4040

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc s chybou v php subore

v PHP, ASP

2

233

12.12.2010 12:37

kalimero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kritika Webu a pomoc z chybou

v Webdesign

12

239

26.04.2013 19:58

Stano M

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

W3C validacia

v Ostatné

3

266

01.05.2012 9:04

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Validator W3C

v HTML, XHTML, XML, CSS

24

1107

19.03.2008 14:07

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC s jednou bednou

v PC zostavy

6

642

28.02.2006 13:49

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Testovanie dvoch systémov jednou hrou.

v Biosy a ladenie výkonu

10

536

11.03.2008 14:12

Mir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skype vypinanie mikraku jednou klavesou

v Audio programy

0

149

16.02.2012 16:25

zdekam123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ovladanie 2 pc jednou mysou/klavesnicou

v Externé zariadenia

3

644

15.01.2008 19:41

andrejko99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC sa zapne iba s jednou ram v slote

v Pamäte

16

241

23.10.2015 12:01

Canyon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sprava s chybou

v Operačné systémy Microsoft

1

281

21.01.2007 19:30

Taomas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozbalení archivu s následnou chybou

v Ostatné programy

2

312

13.09.2008 23:51

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Modrá obrazovka s chybou.. (Win XP)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

31

1874

15.12.2010 11:27

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 RTM s kritickou chybou

v Novinky

22

1074

06.08.2009 8:51

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s nejakou chybou a ine

v Operačné systémy Microsoft

5

312

04.08.2009 11:46

res5kt



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF