[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.10
Prihlásený: 10.09.10
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 08.09.2010 21:04 | Pomoc s cURL

Zdravím,

Potrebujem od Vás poradiť ako docieliť nasledovného požadovaného efektu.
Majme website (ďalej iba ws) A a ws B . Z ws B sa pomocou cURL pripájam na ws A, pričom ws A ukladá dáta do cookies. Problém nastáva v tom, že ak sa na ws B prihlásim, session resp. prihlásenie na ws A neplatí a teda odkazuje ma na stránku login-u. Samozrejme to isté sa deje v opačnom postupe. Tak sa dostávame k bodu mojej otázky. Dá sa vyriešiť tento problém tak, aby ak sa prihlásim na ws B, prihlásenie bude platiť aj pre ws A? Dodávam, že ma napadlo ukladať cookies na ws B tak, kde ich ukladá obyčajne Internetový prehliadač ale takúto možnosť som u cURL nenašiel. Informácie o tom čo daná stránka ws A odosiela môžem prípadne bližšie špecifikovať, nakoľko ich viem zistiť cez Tamper Data.

Snáď som to dobre vysvetlil ak nie pýtajte sa. Vopred vďaka za všetky rady/postrehy.

+ ukážky kódu ak bude treba kľudne dodám.

S pozdravom striky..


_________________
Procesor: Athlon 64 X2 5200+; Základná Doska: MB ASUS M2N-E; Grafická karta: GeForce 8800GTS 320MB; Pevný disk: Seagate 400GB SATA 2, Seagate 500GB SATA 2; Ram: DDR2 2GB Kingstone; Myš: Razer Copperhead; Podložka: Razer Mantis Speed Sluchadlá: CREATIVE Sound Blaster Arena Surround
-------------------------------------------------
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s cURL

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 08.09.2010 21:37 | Pomoc s cURL

Mam taky pocit ze to tu niekto uz riesil nedavno, hladaj...

--------------
Pisem z ipodu


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.10
Prihlásený: 10.09.10
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 08.09.2010 21:41 | Pomoc s cURL

Prešiel som všetky topici, ktoré mi našlo na slovo "cURL" ale nepomohlo mi to. To bol môj prvý krok, nie som prvý krát na nejakom fóre ;)


_________________
Procesor: Athlon 64 X2 5200+; Základná Doska: MB ASUS M2N-E; Grafická karta: GeForce 8800GTS 320MB; Pevný disk: Seagate 400GB SATA 2, Seagate 500GB SATA 2; Ram: DDR2 2GB Kingstone; Myš: Razer Copperhead; Podložka: Razer Mantis Speed Sluchadlá: CREATIVE Sound Blaster Arena Surround
-------------------------------------------------
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 08.09.2010 23:09 | Pomoc s cURL

Akú funkciu to má vlastne plniť? Curl vie ukladať cookies, ale priraďovanie jednotlivým používateľom musíš urobiť ty (napr. si z nejakých údajov urobíš hash a podľa toho potom pomenuješ súbor, kam sa budú cooies ukladať a z ktorého sa budú načítavať).

Ak ale chceš, aby sa používateľ prihlásil na stránke B a keď pôjde na stránku A, tak bude tiež prihlásený, tak sa to bez spolupráce stránky A urobiť nedá.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.10
Prihlásený: 10.09.10
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 08.09.2010 23:14 | Pomoc s cURL

Ak tvoja posledná veta je 100% pravdivá tak sme môj problém vyriešili :(

Funkcia mala byť taká, že za pomoci funkcie "simplehtmldom" som chcel vyťahovať určité dáta z website A a spracovávať ich (štatistiku) na website B ale keďže po pokuse dáta natiahnuť bez cURL mi to skončilo tak, že ma to pýtalo aby som sa prihlásil som tajne dúfal, že je cesta ako to vyriešiť. Tou bol cURL ale je nepraktické odhlásiť sa na website A a potom ísť na website B, dáta preniesť, odhlásiť sa a znovu sa prihlásiť na website A. Dúfam, že si ma pochopil :)

Vynára sa ďalšia otázka. Napadá niekoho ako ináč získať dáta, ku ktorým treba byť prihlásený? Napadlo ma kopírovať celý zdrojový kód ručne a nechať website B urobiť zvyšok ale príde mi to také trošku tiež nepraktické resp. neprofesionálne riešenie.


_________________
Procesor: Athlon 64 X2 5200+; Základná Doska: MB ASUS M2N-E; Grafická karta: GeForce 8800GTS 320MB; Pevný disk: Seagate 400GB SATA 2, Seagate 500GB SATA 2; Ram: DDR2 2GB Kingstone; Myš: Razer Copperhead; Podložka: Razer Mantis Speed Sluchadlá: CREATIVE Sound Blaster Arena Surround
-------------------------------------------------
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pomoc s cURL

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 09.09.2010 12:16 | Pomoc s cURL

Ak vies akymi udajmi sa prihlasuje na tej stranke A, tak pouzi:
Kód:
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST,1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,$params);


Kde $params su udaje do formulara na prihlasenie v tvare premenna=hodnota&premenna=hodnota

Takto vlastne vzdialene prihlasis uzivatela na stranke A a uz na nej vies robit co chces..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 09.09.2010 12:25 | Pomoc s cURL

striky píše:
...
Možno sa také niečo urobiť dá, ale keďže ide o závažné porušenie bezpečnosti (takýmto spôsobom by mohla akákoľvek stránka kradnúť údaje z iných stránok), tak by si musel využiť nejakú chybu v prehliadači (alebo na tej cieľovej stránke).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.10
Prihlásený: 10.09.10
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 09.09.2010 15:38 | Pomoc s cURL

Blackshadow - Táto časť mi funguje, ide o to že neurobí zdvojené prihlásenie.

chrono - To je ale sklamanie, očakával som že sa bude dať nastaviť aby website B mala rovnaké cookies ako website A :(


_________________
Procesor: Athlon 64 X2 5200+; Základná Doska: MB ASUS M2N-E; Grafická karta: GeForce 8800GTS 320MB; Pevný disk: Seagate 400GB SATA 2, Seagate 500GB SATA 2; Ram: DDR2 2GB Kingstone; Myš: Razer Copperhead; Podložka: Razer Mantis Speed Sluchadlá: CREATIVE Sound Blaster Arena Surround
-------------------------------------------------
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 09.09.2010 16:12 | Pomoc s cURL

Rovnaké cookies nastaviť môžeš, ale to ti nepomôže. Stránka B nastaví cookies pre doménu, na ktorej sa tá stránka nachádza. Ak si potom v prehliadači otvoríš stránku A, tak prehliadač bude hľadať cookies, ktoré boli uložené pre doménu, na ktorej je tá stránka A (a je úplne jedno, že stránka B má cookies s rovnakými názvami).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.10
Prihlásený: 10.09.10
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 09.09.2010 17:57 | Pomoc s cURL

Jáj jasné, tento fakt mi trošku ušiel. Moja chyba. Aaa keby som skúsil upraviť url pomocou mod-rewrite? Už si nepamätám či sa dá zmeniť aj doména či len súbory ale je otázne či by to oklamalo aj http hlavičku natoľko aby uložilo do cookies to čo by som chcel.


_________________
Procesor: Athlon 64 X2 5200+; Základná Doska: MB ASUS M2N-E; Grafická karta: GeForce 8800GTS 320MB; Pevný disk: Seagate 400GB SATA 2, Seagate 500GB SATA 2; Ram: DDR2 2GB Kingstone; Myš: Razer Copperhead; Podložka: Razer Mantis Speed Sluchadlá: CREATIVE Sound Blaster Arena Surround
-------------------------------------------------
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 09.09.2010 20:37 | Pomoc s cURL

Prehliadač neoklameš. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 08.09.10
Prihlásený: 10.09.10
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 10.09.2010 0:40 | Pomoc s cURL

Tak už sa moje nápady vyčerpali :D Hnevá ma to lebo sa mi do takého nepraktického "projektu" nechce ísť ale zíde sa mi to, bola by to dobrá pomôcka. Oj, keby bola iná cesta. Vďaka ti za ochotu, patrí ti veľké díky :)

S pozdravom striky..


_________________
Procesor: Athlon 64 X2 5200+; Základná Doska: MB ASUS M2N-E; Grafická karta: GeForce 8800GTS 320MB; Pevný disk: Seagate 400GB SATA 2, Seagate 500GB SATA 2; Ram: DDR2 2GB Kingstone; Myš: Razer Copperhead; Podložka: Razer Mantis Speed Sluchadlá: CREATIVE Sound Blaster Arena Surround
-------------------------------------------------
 [ Príspevkov: 12 ] 


Pomoc s cURL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cURL

v PHP, ASP

2

442

30.11.2008 10:28

kaidžas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cURL

v PHP, ASP

13

772

18.12.2008 22:27

kaidžas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

curl return html

v PHP, ASP

4

179

16.10.2011 16:26

Dawn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Curl, limit načitania

v PHP, ASP

0

226

14.02.2010 11:28

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

curl a https

v PHP, ASP

9

495

13.03.2009 17:18

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Curl zistenie HEADER

v PHP, ASP

1

232

15.11.2009 19:29

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

curl v iframe

v PHP, ASP

5

476

23.10.2009 22:53

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nainstalovat curl? MandrivaLinux

v Operačné systémy Unix a Linux

3

436

16.10.2009 12:24

mio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cURL, prihlásenie na stránke

v PHP, ASP

4

545

29.07.2010 0:44

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ulozenie obrazka pomocou cURL

v PHP, ASP

2

193

08.04.2012 22:01

nico

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rename, GROUP BY, cURL

v PHP, ASP

1

218

06.03.2010 15:22

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prihlásenie na azet cez cURL

v PHP, ASP

3

978

16.06.2010 21:06

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

cURL odoslanie multipart/form-data ?

v PHP, ASP

4

265

30.01.2012 14:58

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automatizacia internet bankingu - winsock alebo curl

v Ostatné

0

301

10.07.2011 15:25

Peet51

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pomoc prosim nefunguje internet

v Ovládače

7

215

09.09.2017 20:37

Smith Wesson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc

v PHP, ASP

2

436

02.02.2008 17:17

Punker661



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF